Vigoare, sănătate, energie și tinerețe!

vigoare sanatate energie si tinerete

Lucrurile frecvente nu sunt întotdeauna la fel de simple  cum  par la prima vedere . Unele dintre ele sunt dăunătoare, iar altele  sunt chiar foarte periculoase.

Am colectat pentru tine o listă cu cele 10 lucruri frecvente care daunează  sănătații. Fiți atenți!

 1. Încrucișarea picioarelor

vigoare sanatate energie si tineretePentru prima dată, despre pericolele încrucișării picioarelor în 1999, a declarat compania – producătorul de aditivi alimentari. Ei au lansat chiar și în Statele Unite, o imensă campanie de publicitate The Great Cross-Out («Marea descrucișare”). Și nu a fost doar un truc de publicitate. Numeroase studii confirmă faptul că obiceiul de a sta cu picioarele încrucișate (cum ar fi pe un scaun sau pe podea), duce la  creșterea a presiunii (în special la pacienții hipertensivi), bolii varicoase  și leziuni ale nervilor.

 1. A da hrană păsărilor

Hranirea  porumbeilor  – este una dintre activitățile preferate ale părinților și copiilor  cînd ies la plimbare. Din păcate, nu este doar distractiv, dar, de asemenea,este și foarte periculos. Probabilitatea ca pasărea urbană este bolnavă cu ceva contagios – peste 50%. Porumbeii transportă nu numai psitacoza, dar, de asemenea, colibaciloză, histoplasmoza, salmoneloza, tuberculoza, listerioză, tularemia, boala de Newcastle, toxoplasmoza … Sigur vrei să știi lista completă?

 1. Purtăm ochelari de soare de calitate inferioară

vigoare sanatate energie si tinereteDorința de a a economisi impune producătorii să folosească plastic ieftin. Ea nu protejează ochii de razele UV – în lumina puternică a soarelui poate provoca arsuri ale retinei. Din cauza întunericului pupila ochiului se  dilată și obține o doză dublă de radiații ultraviolete mai dăunătoare decât  fără ochelari. Supraabundența de radiații ultraviolete poate provoca cataractă, leziuni oculare și chiar duce la cancer.

 1. A bea multă apă

Da, ai auzit bine. Multă apă potabilă nu este întotdeauna binevenită. La fel ca și , a bea puțină apă  . Cercetătorii insistă că nevoia organismului de apă este foarte individuală. Dacă duceți un  mod de viață activă sau dacă faceți sport  – bea mai mult, dar dacă aveți probleme renale sau boli de inima, este mai bine să se limiteze cantitatea de lichid. În orice caz, cel mai sigur mod de a afla cantitatea de lichid necesară – este setea. Dacă nu simți setea, nu te umple  forțat  cu apă.

 1. Tratarea cu buiota din cauciuc (termofor)

Se pare că pentru a pune ceva cald sau rece, la fața locului inflamat – sunt metodele  noastre preferate pentru a calma durerea. Dar există o listă întreagă de boli cînd termofoarele  sunt strict contraindicate, așa că  fiți atenți. Încălzirea locului  inflamat este interzis cînd sunt sîngerări, sau procese inflamatorii abdominale acute (apendicita, colecistita, pancreatita), în primele ore și timp de 1-2 zile după leziune  și traumă. La fel  procedurile  termice sunt contraindicate pentru cancer.

Loading...

 1. Prepararea popcornului în cuptorul cu microunde

Nu merge vorba despre metoda de pregatire,dar de structura  porumbului destinat utilizări în condiții domestice. Pericolul este din cauza  produsului  chimic numit diacetil. Acesta este  ulei sintetic și aromatizor „într-o sticlă“. Se evaporează atunci când este expus termic, acesta patrunde  în plămâni și îi deteriorează. Puteți reduce riscul de pătrundere  a gazelor  nocive în plămâni, dacă lăsați să se răcească  floricele de porumb  înainte de utilizare.

 1. Mîncăm la locul de muncă

vigoare sanatate energie si tinereteDesigur, locurile de muncă se diferențiază între ele. Dar, de multe ori ele nu sunt numai total nepotrivite  pentru a mânca, dar, de asemenea, acumulează  o mare cantitate de bacterii care nu contribuie la digestie.Dacă acest argument pare neconvingător pentru tine, de asemenea, gîndițivă că mirosul bucatelor voastre  poate distrage   colegii, nu lipsiți  creierul  de odihna  bine-meritată, picioarele – de mișcare , iar  stomacul de a digera alimentele , deoarece  creierul nu se poate concentra pe deplin asupra consumului de alimente.

 1. Purtați încălțăminte deschisă în oraș

Desigur,  vara doriți  să fiți îmbrăcați  mai liber iar încălțămintea nu este o  excepție. Dar de  ce suntem în pericol? Purtînd pantofi destul de deschiși  o mare șansă de a te tăia ,și orice rană, fie că este o mușcătura de insectă  sau  bătături de la o curea inconfortabilă, în condițiile urbane poate  pătrunde ușor infecțiile. Și poate infecta nu numai picioarele, dar și  întregul organism.

 1. Consumăm lapte degresat

Se pare că laptele degresat   este același lapte, pur și simplu, fără grăsime. Dar, de fapt, acest lucru nu este adevărat. Laptele degresat nici nu stă aproape pe scara componentor necesare fața de laptele obișnuit. Atunci cînd grăsimea este eliminată din lapte, împreună cu el  sunt eliminate și vitaminele, ele fiind înlocuite cu  substanțe sintetice care nu sunt inutile pentru organism. Mulți producători „intensifică“ laptele  degresat  folosind lapte praf, care poate oxida colesterolul, care conține  laptele obișnuit. Deși nu a fost  testat pe om, la animale care au mancat colesterol oxidat, au fost găsite plăci în artere, care poate crește riscul de atac de cord.

 1. Nu aveți grijă de postură

vigoare sanatate energie si tineretePostură corectă – dispunere simetrică a tuturor organelor. Ai grijă de spate – Reglați corect scaunul  de birou și înclinarea monitorului. Aici este o listă de verificare:

 • Înălțimea scaunului este ales în funcție de lungimea piciorului inferior. Scaunul trebuie să fie ferm.
 • Fesele trebuie să ocupe cel puțin 2/3 ale
 • Spătarul trebuie să se conformeze în mod optim la curbura coloanei vertebrale.
 • Bazați spatele pe spătarul  scaunului la nivelul coloanei vertebrale strâns alipit-l pe toată lungimea coloanei.
 • Asigurați-vă că piepul sa fie drept, umerii sunt la același nivel iar stomacul să fie
 • Nu pune un picior peste altul, deoarece aceasta va duce la întreruperea alimentarii cu sînge la nivelul membrelor inferioare.
 • Face-ți mișcări atente ca să nu vă loviți cu coloana vertebrală de spatarul scaunului.
 • Ia o poziție în care greutatea corporală cade  pe șolduri și capul ținem înainte și în sus.
 • Nu vă grăbiți să schimbați poziția, dacă simțiți că stați incomod. Da-ți  muschilor  să se obișnuiască cu poziția corectă. Unii dintre ei se relaxeze treptat, care v-a genera o poză comodă, dar aceasta nu se v-a  întâmpla imediat.
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.