TRĂIȚI AȘA CA ȘI CUM AVEȚI MEREU 20

giphy

În ziua de astăzi fiecare om dorește să învețe și să încerce atât de multe lucruri, dar cum putem noi realiza toate aceste lucruri, când avem o lipsă catastrofică de timp?

Blog-ul nostru a găsit pentru tine 7 sfaturi, care te vor ajuta să îți organizezi mai eficient ziua ta și să reușești să realizezi tot ce ai în minte.

Scrie într-un carnețel sau în smartphone toate sarcinile și planurile tale, chiar dacă ești convins, că nu le vei uita

Încearcă să faci niște liste, care vor cuprinde grijile tale obișnuite de zi cu zi, cărțile, pe care vrei să le citiești, filmele, pe care vrei să le vizionezi sau sarcinile zilei de muncă.

Întocmirea unei liste, care include produsele alimentare, pe care trebuie să le cumperi și chiar a unei liste de dorințe – este un obicei elementar, dar foarte util, care îți va permite să nu uiți nimic și să îți planifici corect toate treburile.

Foloseștetimpul mort“ cu înțelepciune

Timpul morteste spațiul dintre diferite lucruri: timpul petrecut în transportul public, în cozi, în așteptarea prietenilor sau a colegilor. Nu „ucide“ timpul cu jocurile inutile în telefon, va fi mai bine să citești o carte, pe care doreai demult să o citești, ia cu tine un manual de limbă străină, învață lecțiile sau pictează în sketchbook. Mai pe scurt – fă ceva folositor, nu pierde degeaba timpul.

Nu pierde timpul pe publicitatedescarcă sau vizionează filmele preferate on-line

În ziua de astăzi, publicitatea de televiziune ia atât de mult timp de emisie, încât orice program de televiziune sau serial durează aproape de două ori mai mult. Economisește timpul prețios, descarcă emisiunea preferată, filmul sau serialul – astfel tu nu vei cheltui timpul prețios pe vizionarea reclamelor și vei aloca timpul liber obșinut pentru alte lucruri utile.

Înregistrează și analizează totul, ce faci pe parcursul zilei

Efectuează un experiment: scrie timp de 2 sau 3 zile la rând tot ceea, ce faci și cât de mult timp cheltui pentru toate aceste lucururi. După asta, studiază atent – atunci vei înțelege exact cum îți cheltui tu minutele tale „prețioase. Vei fi surprins cât de mult timp petreci verificându-ți e-mail-ul și privind, ce mai este nou pe rețelele sociale.

Loading...

Lasă pentru altcineva cât mai multe sarcini și treburi

După ce vei studia lista de treburi casnice, vei înțelege, că unele dintre ele pot fi delegate celor dragi. De exemplu, bărbatul poate arunca gunoiul, iar copiii pot face niște treburi simple în gospodărie, desigur, în funcție de vârsta lor.

Nu fi leneș faci treburile de cinci minute

Unele treburi necesită foarte puțin timp: de la 5 până la 15 minute. Fă o listă de astfel de lucruri și efectuează cel puțin câte unul în fiecare zi. Printre aceste lucruri pot fi sortarea scrisorilor în cutia poștală, curățarea prafului de pe dulapuri, udarea plantelor din casă. Nici nu vei observa, cum aceste lucruri mici te vor ajuta rezolvi mai ușor o treabă mare cu mai multe etape.

Odihnește-te în mod regulat, nu numai atunci când te simți deja epuizat

În mod ideal – ar fi bine să aloci pentru odihnă cel puțin 10 minute la fiecare oră, iar o zi pe săptămânăcomplet pentru tine. Dacă nu ai posibilitatea de a te odihni conform acestei metode, atunci cel puțin încearcă să alternezi activitățile la fiecare 20 de minute. Astfel, vei fi mai puțin obosit și vei reuși să faci mai multe. Ține minte, că de puterile tale depinde productivitatea muncii, de aceea nu merită economisești pe odihnă.

Este foarte important să-ți organizezi timpul, deoarece ne pierdem ore prețioase din viață pe unele chestii complet inutile.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.