Top 10 lucruri interesante despre cereale

 top lucruri interesante despre cereale

Cerealele sunt un produs foarte sănătos, care poate fi găsit liber pe rafturile supermarketurilor. Unii se răsfață în fiecare dimineață cu un mic dejun sănătos și gustos, care include cereale. Însă, mulți oameni nu pot suferi felurile de mâncare cu orez sau hrișcă. Și în zadar. Cerealele conțin o mulțime de minerale și vitamine sănătoase și benefice pentru organismul uman. Acestea sunt foarte bune pentru proprietățile sale de curățare, în special pentru sistemul digestiv al omului. Hrișca, de exemplu, este numită un fel de „perie de curățare”, care curăță organismul de toxine și alte substanțe dăunătoare. Blogul nostru vă propune să faceți cunoștință cu lista de mai jos despre top 10 fapte interesante despre cereale, care sunt atât de necesare organismului uman.

Hrișca ne ajută să dormim mai bine

Te poți bucura nu numai de gustul hriștii, dar o mai poți folosi și ca un ajutor în lupta împotriva insomniei. Astăzi poți întâlni deseori perne umplute anume cu pleavă de hrișcă pentru un somn sănătos și odihnitor. Merită să cumperi o astfel de pernă mică și atunci vei putea uita ce înseamnă un somn prost.

Care orez este mai bun: alb sau negru

Europenii sunt obișnuiți să folosească pentru prepararea bucatelor orezul alb, dar oamenii de știință consideră, că cel negru este mai sănătos pentru organismul uman. Acest orez conține o mulțime de proteine vegetale și fibre. Proprietatea sa pozitivă constă în faptul că acesta normalizează funcționarea tractului gastro-intestinal. Terciul de orez este foarte util, dar totuși este mai bine să preferi orezul negru.

Hrișca conține o cantitate mare de proteine

O sută de grame de hrișcă crudă conține 12 grame de proteine. Compoziția acestei cereale include și 17 aminoacizi esențiali, iar proteinele din ea sunt aproape de proteinele din ouă și lapte praf, cu care noi ne-am obișnuit.

Grecii antici consumau multă mazăre

Mazărea a fost găsită pe teritoriul Greciei în timpul săpăturilor arheologice. Experții au constatat faptul, că acest produs în Grecia antică era felul de mâncare de bază aproape în casa fiecărei persoane. Studiile au arătat, că oamenii consumau mazăre încă 20.000 de ani în urmă.

Hrișca este incompatibilă cu zahărul

Cât de mult nu am dori noi să mâncăm hrișcă dulce, totuși nu merită să facem acest lucru. Zahărul neutralizează toate componentele folositoare ale acestei cereale. Însă, dacă totuși nu te poți abține de la o porție de hrișcă dulce, zahărul poate fi înlocuit cu o cantitate mică de miere.

Loading...

Din orez poți face bijuterii

Oamenii de mult timp au început să folosească orezul ca o „pânză” pentru creativitate. Cel mai des, maeștrii japonezi sculptează figuri și desene frumoase, ba chiar și portrete pe orez. Poți comanda pe net o astfel de bijuterie – un bob de orez, pe care este scris numele persoanei iubite. Din păcate, este imposibil să porți bobul de orez ca o bijuterie, dar este suficient doar să te bucuri de el privindu-l acasă.

Mazărea poate distruge o întreagă navă

Mazărea poate distruge într-adevăr un întreg cargou. O astfel de poveste interesantă s-a întâmplat cu nava de mărfuri uscate „Dnepr” în Oceanul Pacific. Cargoul a dat într-un recif submarin și a obținut o gaură mică. Apa a început treptat să umple compartimentul de jos, în care se aflau saci cu mazăre. Aceste cereale au început să se umfle foarte repede și din cauza presiunii ridicate ele literalmente au rupt nava din interior.

Mănâncă hrișcă pentru o bună dispoziție

Hrișca îți poate îmbunătăți cu adevărat starea de spirit. Oamenii de știință au demonstrat, că terciul de hrișcă are un efect pozitiv asupra creierului și stării psihologice a oamenilor. Prin urmare, atunci când consumi hrișcă, poți simți un val de emoțiile pozitive și energie.

Orezul este consumat cu tonele pe întreaga planetă

Experții au descoperit, că oamenii consumă 700 de milioane de tone de orez în fiecare an. Pentru a asigura toate țările cu o așa cantitate enormă de orez, pe plantațiile de orez muncesc aproximativ un miliard de oameni. Acest lucru înseamnă, că una din șase persoane de pe întreaga planetă este implicată în producția de orez.

Meiul stimulează creșterea părului

Meiul conține o mulțime de vitamine B2 și PP, care stimulează creșterea părului, îmbunătățesc apetitul. Meiul ajută, de asemenea, la îmbunătățirea stării pielii. Aceasta este o rețetă unică pentru tinerețea veșnică de la bunicile noastre. Terciul din mei conține o cantitate foarte mare de cupru, care îmbunătățește elasticitatea pielii și o face mai fină, frumoasă și strălucitoare.

Pe lângă cereale, mai există o gamă largă de produse care îmbunătățesc memoria 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.