Top 10 energizante naturale

Top  energizante naturale

Energizantele pot fi foarte dăunătoare pentru sănătatea umană. Dacă vei abuza de energizantele delicioase, dar totuși artificiale, nini nu vei observa, cum vor apărea diverse probleme cu tractul gastro-intestinal, cu sistemul urinar și sistemul cardiovascular. Blog-ul nostru dorește să te informeze despre ce fel de energizante naturale există, care nu numai te enrgizează pe loc, dar și sunt benefice pentru sănătate.

Infuzia de schizandra chinezească

Frunzele și fructele de schizandra chinezească conțin vitamina C, uleiuri esentiale, calciu și diferiți acizi organici. Decocția de schizandra chinezească este nu numai un produs natural, care tonifiază excelent, dar și un produs antiemetic, diuretic, antipiretic și este bun pentru vindecarea rănilor. De asemenea, schizandra chinezească întărește sistemul imunitar și stimulează funcționarea sistemului nervos central. Este contraindicată pentru femeile gravide.

Ceaiul verde

Există un mit, care afirmă, că ceaiul verde calmează și relaxează. Dar, de fapt, ceaiul verde este un energizant natural, care te poate energiza pe loc, nu mai rău decât cafeaua. Frunzele de ceai verde conțin, de asemenea, cofeină, care nu este atât de agresivă pentru organismul rpul uman. Pe lângă proprietățile energizante, ceaiul verde are un efect pozitiv asupra pielii.

Mate

Această băutură energizantă are un gust puțin asemănător cu ceaiul verde, dar împrospătează și revigorează mult mai bine. Considerat un stimulent natural, lipsit de toxine, infuzia de mate este foarte bună pentru a curăța vasele, sângele și intestinele. Nu abuza de această băutură, precum și în cazul cu cafeaua. Utilizarea nelimitată a acestei plante duce la încălcări ale funcțiilor sistemului cardiovascular.

Loading...

Cafeaua naturală

Cafea naturală ajută perfect să te trezești, mai ales dimineața, datorită cofeinei, care face parte din compoziția acestei băuturi energizante naturale. O cantitate moderată de cafea consumată pe zi are un efect pozitiv asupra organismului. Bineînțeles, nu este prea bine să faci abuz de această băutură energizantă, deoarece pot apărea probleme cu sistemul cardiovascular.

Tinctură din rădăcină de ginseng

Cel mai bun energizant sănătos este considerată a fi rădăcina de ginseng. Aceasta împrospătează, îmbunătățește starea de spirit și funcționarea sistemului nervos central. Oamenii din China, unde toți adoră la nebunie ginseng, sunt încrezuți, că tinctura din frunzele sau rădăcinile acestei plante este în măsură să prelungească viața. Pe lângă toate acestea, rădăcinile de ginseng nu au efecte secundare.

Ser de lapte

Un energizant natural poate fi, de asemenea, serul de lapte, care stimulează sistemul imunitar și ajută organismul să producă serotonina – hormonul fericirii. De asemenea, acest ser este bogat in magneziu, vitaminele grupului B, A și C. Deseori medicio prescriu un aport regulat de energizant natural în timpul unor perioade de stres puternic sau depresie prelungită.

Sucul de portocale

Sucul de portocale – una dintre cele mai bune băuturi revigorante. Băutură energizantă naturală conferă mai multă putere și energie decât cafeaua. De asemenea, sucul natural de portocale este cea mai bună sursă de vitamina C. Atunci când bei un pahar de suc de portocale proaspăt stors, tu numai primești un boost de energie, dar și îți îmbunătățești imunitatea.

Ceaiul de hibiscus

O altă bautură energizantă naturală este ceaiul roșu. Hibiscusul împrospătează, revigorează și potolește perfect setea. Datorită celor 13 acizi organici, care sunt incluse în compoziția sa, hibiscusul este perfect pentru zilele călduroase de vară fiind o excelentă băutură răcoritoare.

Ceaiul kombucha

Kombucha este o colonie de bacterii, care transformă ceaiul obișnuit într-o băutură efervescentă cu un gust asemănător cidrului. Mecanismul de preparare este asemănător celui de obținere din lapte a iaurtului. Băutură neobișnuită își are originea în Japonia. Oamenii din această țară sunt experți în băuturile sănătoase. Kombucha este o sursă indispensabilă de energie pentru cei, care au nevoie absolută de ea.

Băutura de ghimbir

O altă băutură energizantă excelentă este apa purificată cu adaos de lămâie și ghimbir. Băutura de ghimbir are un efect pozitiv asupra întregului organism uman, în special asupra sistemului imunitar.

În scopul de a primi un boost de energie, nu este nevoie să cumperi energizante artificiale, care creează dependență și au un impact negativ asupra sănătății. Este suficient să faci singur o băutură energizantă naturală, în condiții casnice, care te va împrospăta și îți va da mai multă putere, decât unul „chimic” din magazine.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.