Top-10 băuturi, care sunt mai scumpe decât aurul

w

V-ați gândit vreodată despre faptul că băuturile alcoolice pot costa mai mult decât diamantele și aurul? Da, o sticlă de o astfel de plăcere nu poate fi cumpărată într-un magazin alimentar de după colț, și-o pot permite doar magnații, familiile magnaților, regii și membrii familiilor regale. O seară petrecută într-o companie cu niște domni și doamne de rang înalt și cu băuturi de clasa „lux”, fără îndoială, va lăsa o impresie de neuitat. Dar, merită sau nu să dai pe această distracție dubioasă și nu prea sănătoasă o sumă fabuloasă de bani, care este indicată pe eticheta de preț – asta este o întrebare retorică.

10.Berea Vieille Bon Secours Ale — 1200 $

Această bere provine din Belgia și este cea mai venerată și scumpă bere din lume. Pentru o sticlă de 12 litri va trebui să plătiți 1.000 $. Pentru a încerca această băutură va trebui să mergeți în singurul și de lux bar din Londra – Bierdrome. Gustul berii este cu adevărat unic: note de fructe citrice, iris, caramel și anason, cu siguranță nu vei simți niciodată un astfel de gust dacă vei deschide o sticlă obișnuită de bere de la supermarket. Conținutul de alcool din Vieille Bon Secours Ale este de două ori mai mare decât cel din berea obișnuită.

9. The Winston Cocktail — 14 000 $

Cocktail Winston – cel mai scump cocktail din lume, creat de un maestru al domeniului său, renumitul barman Salvatore Calabrese în The Playboy Club London.

8. Wray and Nephew Rum — 54 000 $

Datorită cunoscătorilor de alcool, care iubeau foarte mult cocktailul Maі Taі în anii 30 ai secolului XX, creatorii romului Capitanul Morgan au fost nevoiți să renunțe la metodele lor tradiționale de distilare, pentru a crea ceva nou și incredibil de scump. În prezent, există doar patru sticle nedeschise de Wray and Nephew Rom. Acest „lucru” este perfect pentru prepararea Mai-Tai, Daiquiri sau chiar și a romului tradițional cu cola.

7. Glenfiddich (1937) — 71 000 $

Glenfiddich a fost fondată în 1886 în Scoția, iar acum whisky-ul produs aici este unul dintre cele mai rare și mai vechi whiskey din lume, cel mai premiat și cel mai bine vândut single-malt din lume. În gustul lui se resimt note dulci de ciocolată amară, arome de cedru și stejar. O sticlă de astfel de whisky a fost vândută la licitație în Londra, în anul 2012.

6. Château d’Yquem — 130 000 $

Criticii de vin au descris acest vin alb foarte rar ca fiind un desert creme brulee lichid cu un preț incredibil. Acest vin a fost făcut în anul 1811, într-o podgorie înființată în anul 1711 în regiunea Bordeaux (Franța), care cea mai bună regiune de vinuri din lume. Prețul foarte înalt se datorează faptului că vinul are mai mult de 100 de ani și această sticlă de vin este semnată de maestrul viticultor Robert Parker.

Loading...

5. Armand de Brignac Midas — 215 000 $

Această sticlă de 30 de litri – șampanie (brut), de asemenea, cunoscută sub numele de „asul de pică” este cea mai scumpă colecție de șampanie din lume. A fost făcută în faimoasa regiune Champagne din Franța și provine din Billionaires Club, care aparține magnatului Flavio Briatore. Gustul bogat și unic apare ca rezultatul unei combinații echilibrate de soiuri de struguri Pinot Noir, Pinot Meunier și vinul Chardonnay. Această șampanie este îndrăgită de doamnele din înalta societate, care iubesc să bea câte un pahar seara și să ia baie cu ea.

4. Macallan 64 Lalique – Cire Perdue — 460 000 $

Această bautură este deținătoare al recordului mondial Guinness. Acesta este cel mai scump whisky din toate cele, care au fost vreodată vândute. Făcută pe bază de cire perdue, care este o tehnică veche de modelare a cerii, Cire Perdue Decanter este o sticlă unică din cristal, inspirată de designul unui vas din anii 20, perioadă din care datează și cel mai vechi Macallan single malt. Aroma bogată a whisky-ului Macallan conține o combinaţie de turbă arsă, zahăr brun, lemn de cedru, coji de portocală uscată, melasă, scorţişoară, cuişoare, nuci, raşină, cacao şi ciocolată neagră piperată. În vârstă de 64 de ani, acest whisky a fost vândut la licitație în anul 2010 pentru 460.000$. Bine, că toți banii au fost donați pentru dezvoltarea industriei apei, alimentare cu apă potabilă, etc..

3. Diva Vodka — 1 000 000 $

Când vine vorba de vodkă, cred că primul lucru care le trece la toți prin minte este Rusia. Însă, cât de surprinzător nu ar fi, dar cea mai scumpă sticlă de vodka din lume provine din Scoția. Diva Votka este cea mai scumpă, deoarece aceasta trece un proces de triplă distilare, este supusă la filtrare de gheață cu cărbune (din mesteacăn scandinav) și cu nisip. Fiecare sticlă Diva conține pietre prețioase, semi-prețioase și diamante, pe care le poți folosi apoi cum dorești.

2. Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne — 2 000 000 $

Henri IV Dudogon Heritage este cel mai scump coniac din lume, care a fost creat pentru regi, costă 2 milioane de dolari și nu degeaba a fost numit mama tuturor coniacurilor. Coniacul este produs din anul 1776, de un descendent al regelui francez Henri al IV-lea. Băutura se ține într-un butoi de culoare închisă, mai mult de o sută de ani și pe lângă coniacul extrem de rar, băutura mai este înfrumusețată și cu o sticlă, care este realizată din aur de 24 de karate și acoperită cu 6.500 de diamante.

1. Tequila Ley 0,925 — 3 500 000 $

Ei bine, a venit timpul să aflați, care este cea mai scumpă băutură din lume, care costă mai mult decât un Rolls Royce. Această băutură iese de sub mâinile acelorași producători ai ultimului participant din lista noastră. Nu este atât de ușor să cumperi o sticlă de Tequila Ley, pentru care vei fi nevoit să-ți iei adio 3,5 milioane de dolari, mai întâi va trebui să cheltui 100.000$ doar pentru a obține numărul de telefon al proprietarului. Tequila Ley 0,925  este produsă de compania Hacienda La Capilla Distillery din Los Altos, printr-un mod unic, din sucul pur de după procesarea agavei albastre. Iar designul sticlei este realizat din aur de 24 de karate și cca 6.400 de diamante. Până în ziua de astăzi au fost realizate doar 33 de sticle de Tequila Ley 0,925.

Poate că toate aceste băuturi nu ar costa atât de mult, dacă producătorii nu ar acorda o atenție deosebită la proiectarea și designul sticlelor. Pentru ce plătește cumpărătorul? Pentru gustul și calitatea băuturii și pentru un container cu diamante? Cel mai probabil, pretendenții pentru un astfel de alcool de elită nu își dau aceste întrebări. Statutul necesită și cu asta cred că am spus tot.

Fiecare băutură are paharul corespunzător. Cititi aici despre paharele de vin

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.