Top 10 alimente, care nu ar trebui să le consumi pe stomacul gol

Top  alimente care nu ar trebui să le consumi pe stomacul gol

Un mic dejun complet este baza unui regim alimentar bine compus. Dimineața, organismul nostru are nevoie să se umple cu energie pentru întreaga zi, deci micul dejun ar trebui să fie sănătoase și nutritiv. Restul meselor ne ajută doar să ne întărim suplimentar, dar principalul „combustibil” totuși este ascuns în masa de dimineață. „Mare treabă, trebuie doar să iei un mic dejun consistent!” – vor spune unii. Numai că crearea unui meniu de dimineață este, de fapt, o sarcină mai dificilă decât pare la prima vedere.

Știai, că nu toate produsele pot fi consumate pe stomacul gol? Anumite produse alimentare și băuturi pot provoca probleme digestive, dacă le vei consuma pe stomacul gol. Ia ca regulă această listă de 10 produse, la care ar fi mai bine să renunți dimineața.

1.Cafeaua

Nu trebuie să-ți fie teamă de băutura aceasta, ci de cofeina, pe care o conține es. Substanța, care ne oferă un impuls de energie, totodată irită mucoasa stomacului, provocând arsuri la stomac. Dacă ai fost anterior diagnosticat cu gastrită, din cauza consumului regulat de cafea dimineața, boala poate deveni mai gravă.

2. Produsele lactate

Reînnoirea florei intestinale cu ajutorul consumului regulat de iaurturi și alte alimente cu bifidus – este o mare greșeală! Medicii recomandă efectuarea terapiei cu lapte fermentat înainte de a merge la culcare sau cu câteva ore după masă. Când stomacul este gol, acolo are loc o producere activă de suc digestiv, care constă din mai multe tipuri de acizi. Cu alte cuvinte, în interiorul stomacului este un mediu nefavorabil pentru bacteriile lactice. Odată ajuns în stomac împreună cu iaurt sau chefir, microorganismele mor imediat din cauza acizilor.

3.Fructele

Plantele sunt bogate în fibre, ceea ce le face să fie niște produse valoroase pentru regimul alimentar de zi cu zi, însă ele sunt în același timp niște componente periculoase ale meniului de dimineață. Dacă stomacul este gol, lui îi va fi dificil să digere fructe. Mai mult decât atât, intestinul poate refuza să accepte un număr mare de fibre dure, răspunzând cu umflare. Unele fructe (de exemplu, portocalele) conțin acizi, care acționează agresiv asupra mucoasei organelor digestive. Soluția optimă – o combinație de produse vegetale cu cereale. Fulgi de ovăz cu banane sau căpșuni – o variantă excelentă pentru un mic dejun al campionilor.

4.Dulciurile

Medicii nu mint, avertizându-ne cu privire la riscul de dezvoltare a diabetului zaharat din cauza dragostei pentru dulciuri și ciocolată. Mai mult decât atât, ei ne recomandă să renunțăm la dulciuri pe stomacul gol. Glucoza este rapid absorbită de către organism, deci, prin urmare, oferă un impuls de energie numai pentru o vreme. Consumul de alimente bogate în zahăr la micul dejun „înșeală” pancreasul. Acest lucru poate duce la tulburări în funcționarea acestui organ, care se manifestă prin producerea incorectă a insulinei.

Loading...

5. Alimentele picante și condimentele

Produsele alimentare iuți acționează ca un iritant pentru stomac. Fanii felurilor de mâncare picante și condimentate cu usturoi pot fi siguri, că gastrita sau ulcerul nu sut departe. Ce să mai spunem despre aceste feluri de mâncare pe stomacul gol! Luând micul dejun cu o porție mare de condimente iuți, tu literalmente îi semnezi digestiei tale verdictul. Mucoasa, supusă atacului de substanțe agresive, începe să se distrugă parțial, ceea ce este adesea însoțit de durere și greutate în zona stomacului.

6.Băuturile carbogazoase

Ar fi mai bine pentru întregul tău organism să excluzi cu totul băuturile carbogazoase din regimul tău alimentar. Consumându-le, tu astfel „iriți” stomacul. Mai mult decât atât, bulele de gaz se acumulează în intestin și pot provoca balonarea. Cred că știi, ce senzație neplăcută e asta.

7.Apa rece

În sezonul cald organismul necesită o cantitate mare de lichid, mai ales după somn. Un pahar cu apă rece rezolvă foarte bine problemele, ajutându-ne să ne împrospătăm și, în același timp, să ne potolim setea. Numai că acest obicei de a consuma băuturi cu gheață dis-de-dimineață are o mulțime de neajunsuri. În primul rând, pătrunderea bruscă a unui lichid rece în stomac contribuie la iritația mucoasei. În al doilea rând, acțiunea agresivă a apei poate duce la o agravare a bolilor cronice. În al treilea rând, sub influența temperaturii scăzute, se contractă vasele sanguine ale stomacului. Ca urmare, din cauza încălcărilor fluxului sanguin se încetinește procesul digestiv.

8. Produsele de panificație

Dacă nu dorești să lupți periodic cu senzațiile neplăcute din zona abdomenului, limită consumul produselor făinoase, în special pentru micul dejun. Drojdia, pe baza căreia se face aluatul, după ce pătrunde în organismul nostru, începe din nou să se umfle, provocând flatulență în intestine.

9. Produsele conservate și afumate

Începând ziua cu un mic dejun cu pește afumat delicios, faci o greșeală gravă. Tehnologiile moderne de afumat și de conservat produsele implică utilizarea unor substanțe, care influențează, să spumen așa, nu în cel mai bun mod funcționarea organelor sistemului digestiv. Chiar dacă ai încredere doar în propria experiență, totuși nu merită să exagerezi cu consumul acestor tipuri de produse alimentare. Orice afumate (de casă sau de fabricație industrială) conțin histamină – o substanță, care contribuie la dezvoltarea alergiilor.

10.Sucurile

Dauna provocată de consumul de sucuri proaspete pe stomacul gol este la fel ca și de la fructele proaspete. Toatăchestia este în acizii, care corodează mucoasa stomacului, cauzând disconfort. În cazul în care nu poți rezista dorinței de a bea un pahar de suc proaspăt stors, încearcă să o faci după micul dejun.

Aveți grijă ce mâncați și fiți sănătoși!

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.