Te-Ai Întrebat Vreodată, De Ce Nasturii La Femei Sunt Pe Partea Stânga, Iar La Bărbați Pe Dreapta?

Te-Ai Întrebat Vreodată, De Ce Nasturii La Femei Sunt Pe Partea Stânga, Iar La Bărbați Pe Dreapta?

Un lucru ciudat este moda, imaginația ei este fără margini. Aceasta este o ramură foarte progresivă a creativității umane, care se poate schimba brusc, obținând noi și noi culori. Cu toate acestea, un lucru rămâne neschimbat – amplasarea nasturilor, în funcție de sex. Nu este niciun secret faptul, că nasturii la îmbrăcămintea pentru bărbați se încheie spre dreapta, iar la femei invers – spre stânga. Doar foarte puțini oameni știu, de ce totul este exact așa cum este.

Diferența s-a început încă din secolul XIII. Până în prezent, cel mai popular răspuns la această întrebare este afirmația că, aici sunt implicate femeie nobile. Chestia este că, în zilele de demult, doar oamenii foarte bogaţi își puteau permite haine cu nasturi. Iar acești oameni, respectiv, aveau servitoare. Deoarece aceste servitori și ajutau femeile nobile să se îmbrace și plecând de la faptul, că majoritatea oamenilor sunt dreptaci, nasturii se plasau pe partea srângă, pentru a le fi mai convenabil la servitori. În ceea ce privește bărbații, ei aproape întotdeauna se îmbrăcau singuri și, prin urmare, îmbrăcămintea lor nu a suferit mari modificări.

Nu mai puțin renumită este considerată versiunea, în care este prezentă alăptarea copilului. Este cunoscut faptul că, în timpul hrănirii femeile, în general, țin copilul la sânul stâng. Iar dacă aranjezi nasturii pe partea stângă, va fi posibil să acoperi copilul de ochii străini sau de frig.

Loading...
Există, de asemenea, o afirmație, în care inițiatorul problemei este Napoleon. Ideea este că foarte multe femei au început să preia ideea lui cu renumita poziție – de a ascunde sub redingota o parte a mâinii. În acest scop, el a ordonat să se mute nasturii hainei sale pe partea opusă.

De asemenea, mai este o opinie, în care se spune, că amplasarea diferită a nasturilor a apărut datprită femeilor, care aveau ca hobby călăria. Chestia este că doamnele foloseau o șa laterală, iar partea din dreapta a rochiei, situată pe partea de sus, dăruia o protecție de mai bună calitate împotriva frigului și a vântului.

Acestea sunt versiunile, care pot fi găsite în adâncul internetului. Însă, oricum nu ar fi, unde este adevăr și unde – ficțiune, decideți singuri. regulile de folosire a parfumului sunt identice pentru bărbați și femei

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.