Sunt într-adevăr femeile mai emoționale decît bărbații           

       sunt intr adevar femeile mai emotionale decit barbatii e

În societate s-a format o părere că femeile își exprimă impulsiv sentimentele, iar bărbații nu își manifestă deloc emoțiile. Oamenii de știință au aflat cît de corectă este această viziune.

Conform studiilor făcute recent, femeile zîmbesc mai des decît bărbații și sunt predispuse să-și manifeste deschis emoțiile pozitive.

Ce fel de emoții experimentează bărbații și femeile

Cu toate acestea, oamenii de știință consideră că zîmbetul și alte manifestări ale unei dispoziții bune — doar o parte a imaginii în ansamblu. Pe lîngă emoțiile pozitive sunt și altele, cum ar fi frica, furia, dezamăgirea, mirare, satisfacția, mîndria

sunt intr adevar femeile mai emotionale decit barbatii e

Pentru a găsi diferențele în ceea ce privește mimica bărbaților și femeilor, oamenii de știință au elaborat o metodologie pentru a le evalua pe baza reacțiilor la diferiți stimuli emoționali. Studiul a implicat mai mult de 2.000 de persoane din cinci țări. Au fost difuzate reclame ale unor mărfuri celebre. Participanții au vizionat videoclipurile de pe calculatoarele lor. În același timp, ei știau că sunt filmați prin camera web, de aceea oamenii de știință au ales numai acei oameni cărora nu le era rușine să-și arate emoțiile la cameră.

Loading...

Diferențe în manifestarea emoțiilor la femei și bărbați

Pentru a evalua expresiile faciale, cercetătorii au folosit un sistem automatizat pentru codificarea mișcărilor feței. Acesta corelează expresia feței cu mișcarea anumitor mușchi faciali. Cu ajutorul lui, oamenii de știință au analizat frecvența manifestării diferitor expresii și durata acestora.

sunt intr adevar femeile mai emotionale decit barbatii e

S-a dovedit că vizionînd reclame, femeile au zîmbit mai des și mai mult decît bărbații. Ele, de asemenea, ridicau sprîncenele mai des, deși durata acestei mișcări era aceeași la ambele sexe. Avînd în vedere că sprîncenele ridicate cel mai adesea înseamnă teamă și tristețe, femeile exprimă în mod deschis atît emoțiile pozitive, cît și cele negative. Dar bărbații sunt mai  predispuși să își manifeste emoțiile negative. Ei își încrețesc fruntea și își mențin colțurile buzelor lăsate în jos pentru mai mult timp.

Concluzii despre emoțiile bărbaților și femeilor

Oamenii de știință au aflat că femeile sunt mai predispuse să-și exprime fericirea și tristețea, iar bărbații — furia. Prin urmare, afirmația că femeile sunt mai emoționale decît bărbații este greșită. Pur și simplu fiecare sex este predispus să demonstreze emoții diferite. Dar întrebarea rîmîne încă deschisă, dacă acesta este motivul pentru care femeile și bărbații experimentează aceste emoții diferit.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.