Stare excelentă de sănătate indiferent de vreme – cum să previi hipotensiunea

giphy

Hipotensiunea este o boală, care se caracterizează prin scăderea tensiunii arteriale, care nu este suficientă pentru activitatea normală și eficientă al sistemului circulator al persoanei.

giphy

Prefixul „hipo“ înseamnă insuficiență. Tensiunea arterială se măsoară cu ajutorul unui tensiometru. Presiunea superioară (sistolică) – este presiunea, cu care inima aruncă sângele în aortă, iar cea inferioară (diastolică) – este nivelul tensiunii arteriale, atunci când acesta se întoarce în inimă. Dacă dispozitivul a fixat un număr mai mic decât 90 mmHg și 60 mmHg, atunci, în conformitate cu medicina oficială, este vorba de hipotensiune arterială sau tensiune scăzută.

Cu toate acestea, este necesar să facem concluzii nu de la indicatorii standardizați, ci să facem excepții luând în vedere caracteristicile individuale ale organismului. La urma urmei, pentru unii oameni acest tip de tensiune este o normă, în timpul căreia se păstrează o bunăstare și nu scade productivitatea. Dar, în cazul în care tensiunea scăzută provoacă disconfort, este necesar să consulți imediat un medic.

Medicii ne aduc o listă a semnelor sau simptomelor de hipotensiune arterial

– amețeli;

– slăbiciune generală, oboseală,moleșeală;

– greață;

– puls rapid;

– meteo dependență;

– probleme cu somnul;

– dureri de cap;

– iritabilitate;

– extremități reci (mâini, picioare).

Loading...

Semnele luate separat nu sunt o confirmare a prezenței hipotensiunii arteriale, dar dacă persoana are mai multe dintre aceste simptome, și acestea se repetă de multe ori, atunci ar trebui să te gândești mai serios și să mergi la un medic.

De regulă, dacă te adresezi la timp la un specialist, dai toate analizele și efectuezi o examinare atentă pentru a identifica cauza hipotensiunii arteriale, atunci este posibil să învingi această boală.

giphyHipotensiunea poate fi primară și secundară, acută și cronică.

Dacă persoana are hipotensiune arterială primară – nu există boli evidente, care determină o scădere a tensiunii. Cauza hipotensiunii arteriale primare poate fi nevroza, lipsa cronică de somn, oboseala, stresul și depresia. În acest caz, apare un așa-numit cerc vicios: oboseala cronică provoacă starea de hipotensiune arterială, iar hipotensiune arterială, la rândul său, provoacă senzația de oboseală, iritabilitate, depresie. Acest tip de hipotensiune arterială se mai numește și idiopatică.

Hipotensiunea arterială secundară apare pe fundalul altor boli: boli degenerative de disc a coloanei vertebrale, hepatita, pancreatita, reumatism, aritmie, diabet, leziuni ale creierului, ca urmare a administrării unor medicamente. În scopul de a vindeca tensiunea scăzută secundară, este necesar de a trata boala de bază, iar odată ce scapi de ea, se normalizează și tensiunea arterială.

Hipotensiune arterială acută apare odată cu diagnosticele severe și se caracterizează printr-o scădere bruscă a tensiunii arteriale.

Hipotensiunea arterială cronică (fiziologică) apare la sportivi, persoanele care trăiesc în condiții nefavorabile (Nord Extrem, la tropice). Deseori, la hipotensiunea cronică tensiunea arterială nu depășește 100/60 mm Hg. Pacienții diagnosticați cu „hipotensiune arterială cronică“ sunt, de asemenea, caracterizați prin toleranță slabă la frig, căldură și îmbâcseală, răceală. Slăbiciune și oboseală, starea de oboseală de lungă durată, dureri de cap, leșin și dureri de inimă – toate aceste semne apar foarte des.

De multe ori se întâlnește hipotensiune arterială ortostatică – o stare, în care tensiunea arterială scade brusc oadtă cu o schimbare bruscă a poziției corpului.

Atunci când apar primele semne de hipotensiune arterială, este important să mergi la un medic, care, după o examinare atentă îți va prescrie un tratament adecvat. De regulă, în cele mai multe cazuri, tratamentul cu medicamente a hipotensiunii arteriale nu este necesar. Pentru a rezolva această problemă, poate fi suficient doar să-ți schimbi stilul de viață, să faci cât mai des sport, să ai o activitate fizică ridicată, să petreci suficient timp în aer liber, să eviți stresul. 

giphyPentru a stabiliza tensiunea este foarte eficient tratamentul cu remedii populare, folosinf diverse medicamente pe bază de plante, care influențează pozitiv tonusul inimii. Acestea includ: eleuterococ, magnolie de viță de vie din China, echinacea, ginseng, Rhodiola rosea. Cu toate acestea, cursul de tratament cu plante medicinale trebuie să fie controlat de medicul tău, pentru a evita consecințele negative ale unui astfel de tratament.

În cazul în care cauza hipotensiunii sunt tulburările neurologice și cardiovasculare, atunci este necesar să mergi numaidecât la un medic, el va efectua o exmainare completă și îți va aduce niște recomandări în ceea ce privește tratamentul acestei boli.

Există câteva modalități, care te vor ajuta să-ți mărești repede tensiunea arterială scăzută

sourceÎnainte de a lua orice măsuri, este necesar să-ți măsori tensiunea arterială cu ajutorul unui tensiometru. Dacă ai o scădere bruscă a tensiunii arteriale, în primul rând, trebuie să iei o poziție orizontală, plasând picioarele deasupra capului. Dacă nu ai posibilitatea să stai culcat, trebuie să te așezi și să apleci capul cât mai adânc între genunchi – acesta va asigura fluxul necesar de sânge spre creier. Apoi, bea un ceai dulce și tare. De asemenea, este de dorit să pui pe frunte o compresă rece. Te va ajuta să-ți mărești tensiunea un masaj ușor a gâtului și a lobilor urechilor.

Aceste măsuri te vor ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale în cel mai scurt timp posibil. Pentru o bunăstare constantă trebuie să renunțați la obiceiurile dăunătoare vieții.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.