Slăbim și ne curățim organismul: Dieta yoghinilor

Slăbim și ne curățim organismul: Dieta yoghinilor

Toată lumea știe, că yoga este o metodă excelentă de scăpa de stresul acumulat. Yoghinii nu suferă de obezitate, rareori se îmbolnăvesc și sunt întotdeauna într-o stare de spirit bună. Și asta nu numai datorită exercițiilor, ci și unui sistem propriu de alimentare. Pentru ei, alimentația este principala datorie față de corp, de aceea ei au o atotudine serioasă față de de asigurarea unei nutriții corespunzătoare, respectând principiul polarității Yin si Yang. Dieta yoghinilor îți va da posibilitatea să pierzi câteva kilograme și să înveți să te simți mai bine și mai încrezător.

Principiile de bază ale dietei Yoghinilor

 1. Valoarea nutritivă a felurilor de mâncare depinde nu numai de prospețimea produselor alimentare, ci și de metoda de preparare. De o importanță deosebită este faptul, în ce stare de spirit ești și ce gânduri ai, atunci când gătești mâncare. La Yoghini există o astfel de noțiune ca prana. Ea reprezintă energia psihică a omului. Se crede, că dacă mâncarea va fi gătită de un om, care știe cum să controleze acea energie în sine, atunci nu este importantă nici prospețimea produselor alimentare, nici cât de tare dăunează acestea organismului. Prana a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre om și produs. Desigur, acest lucru nu înseamnă că yoghinii te-ar fi hrănit cu ceva rău. Dieta Yoghinilor constă numai din produse proaspete și sănătoase, ceea ce le dă putere. Acești oameni pot medita chiar și atunci, când gătesc mâncare. Prin urmare, alimentele preparate de ei au un gust excelent și sunt încărcate numai cu energie pozitivă.
 2. Și mâncarea și apa, care pătrund în organism, este necesar să le o simți. Yoghinii cred că, dacă nu mesteci mâncarea mai mult de 40 de ori, nu vei primi nici un beneficiu de la ea, deoarece energia conținută în ea, niciodată nu va fi în măsură să se elibereze. Știm, sună foarte ciudat, dar într-adevăr există oameni, care cred în astfel de lucruri și respecte regulile cu strictețe.
 3. Nu lua niciodată în considerare regulile de organizare ale regimului alimentar, care au fost inventate de către un om incompetent. Este necesar să mănânci numai atunci, când simți o foame reală, și nu doar necesitatea de a mesteca ceva în mod constant. Yoghinii mănâncă doar de două ori pe zi, dar, cu toate acestea, ei sunt plini de putere și energie pentru a duce o viață normală.
 4. Dieta Yoghinilor nu recunoaște consumul de produse alimentare din carne. Ei sunt susținători ai filozofiei, în care merge vorba despre faptul că este interzis să faci rău unei ființe vii. Se crede, că carnea este dăunătoare pentru oameni și toată lumea, care vrea să piardă în greutate și să fie sănătoasă, ar trebui să renunțe la comsumul de carne. Acest lucru este valabil nu numai pentru carne, ci și pentru alte produse de origine animală, cu excepția mierii și a laptelui.
Loading...

Astfel yoghinii argumentează poziția lor în ceea ce privește carnea:

 • este foarte toxică, deoarece capabilă să păstreze amintirea despre momentul uciderii animalului;
 • conștiința umană are nevoie numai de produse alimentare pure, iar animalele de multe ori se hrănesc cu plante cu substanțe chimice otrăvitoare sau alte alimente dăunătoare, de aceea carnea lor nu poată fi mâncată;
 • carnea, intrând în organismul uman, începe să putrezească, otrăvindu-ne astfel organismul;
 • după consumulu de carne, în organism rămân purine, care, după cum susțin yoghinii, fac oamenii răi și nervoși;
 • persoana, care mănâncă carne, va îmbătrâni mai repede.

Recomandări privind alegerea produselor alimentare

Grăsimile

Este interzis să consumi nu doar grăsimi de origine animală, dar, în general, orice grăsimi. Deoarece acestea doar distrug organismul uman și devin agenți provocatori de diferite boli. La persoanele, care consumă alimente grase, de multe ori odată cu înaintarea în vârstă, se dezvoltă deseori ateroscleroza, au loc tulburări ai activității ficatului și a vezicii biliare.

Mâncarea sărată și dulce

Este permis și binevenit consumul de fructe, fructe de pădure, miere și fructe uscate. Dacă până la dieta yoghinilor mâncai de multe ori dulciuri, este puțin probabil să poți renunța brusc la ele. În fiecare zi, mănâncă din ce în ce mai puține și nu începe să urmezi dieta, dacă nu ețti convins, că pofta de dulciuri este controlată.

Yoghinii nu recunosc nu numai zahărul, dar și sarea. Ei exclud complet din regimul său alimentar usturoiul, precum și orice fel de mâncare, în care el este prezent. Chiar și atunci când au răceli, yoghinii nu-l mănâncă, dar pur săși simplu face tincturi de usturoi, pe care apoi le folosesc în tratament.

Băuturile

Alcoolul, ceaiul, cafeaua, ciocolată caldă și băuturile carbogazoase sunt interzise. Se crede, că fiecare dintre aceste băuturi este contraindicată oricărei persoane. Oamenii le consumă numai deoarece ei cred, precum că acestea sunt în măsură să adauge energie, voioșie și să excite organismul. Și, la început, așa și se întâmplă, dar în curând vei simți oboseală, somnolență și lipsa de puteri. Sursa puterii yoghinilor nu sunt băuturile, ci exercițiile speciale, meditația și exerciții de respirație.

Drojdia

Yoghinii nu folosesc în alimentare ceea, ce conține drojdie. Dacă dieta yoghinilor ți-a atras atenția și dorești să încerci să pierzi în greutate cu ajutorul ei, ar trebui să știi, că vei fi nevoită să renunțe la pâine, produse de patiserie și multe altele. Există un fel de pâine indiană specială, care este foarte popular nu numai printre oamenii din India, dar și în țara noastră. Această pâine prezintă prin sine un fel de turte foarte subțiri din făină integrală. Compoziția acesteia nu include drojdie.

Ce poți mânca, atunci când urmezi dieta yoghinilor?

Nu există niciun meniu anumit. Trebuie doar să alegi din lista produselor permise anume cele, care îți plac ție, apoi pur și simplu mănâncă-le pe tot parcursul zilei. Poți mânca de două ori pe zi, dar, primele câteva săptămâni poți mânca de trei ori pe zi, fără gustări, astfel încât organismul să nu experimenteze un mare stres, atunci când vei trece la două mese pe zi.

Poți mânca următoarele:

 • terci de hrișcă, mei sau ovăz;
 • fructe;
 • fructe uscate;
 • ierburi și vredeață;
 • nuci;
 • fasole.

Este permis, ca legumele să fie prelucrate la minimum, dar, într-adevăr, destul de minimă, pentru a păstra vitaminele și alte componente sănătoase și necesare organismului. Încearcă dieta yoghinilor pe propria piele și, probabil, acest sistem de alimentare îți va plăcea atât de mult, încât vei dori să o urmezi permanent și, chiar mai mult, vei încerca să convingi oamenii apropiați să o urmeze și ei.

V-am pregătit informații cu privire la modul de îmbunătățire a metabolismului

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.