Selfie periculos 

selfie periculos

Oamenii de știință americani au dovedit, interesul excesiv în vizionarea pozelor selfie altor persoane, care apar în mod regulat într-o varietate de rețele sociale, este plin de pericole serioase. Astfel, experții sunt siguri, aceste fotografii scad foarte mult stima de sine și acestea au un impact foarte negativ asupra nivelului de satisfacție de propria viață.

Oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania au efectuat o serie de studii, rezultatele cărora au fost dezamăgitoare. După cum s-a dovedit, utilizatorii a tot felul de rețele sociale, care își cheltuie o cantitate enormă de timp la vizionarea selfie-urilor prietenilor săi sau pur și simplu a unor oameni străini, se confruntă cu o reducere semnificativă a respectului de sine.

Loading...

Autorul studiului, Ruoksi Wang împreună cu colegii săi au studiat în detaliu efectul, pe care îl au imaginile cu autoportretele oamenilor asupra altor utilizatori. Oamenii de știință au acordat o atenție deosebită la participanții experimentului, care aveau un nivel scăzut de activitate – cei, care aproape niciodată nu pun like și nu comentează fotografiile altor persoane. La prima vedere, se pare că acești utilizatori nu ”iau în cap” toată informația asta. Dar, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel: o persoană, care numai se uită, fără a-și exprima cumva emoțiile, de multe ori suferă mai mult decât alții.

Deci, experții au efectuat un sondaj on-line, rezultatele căruia au fost următoarele: oamenii, care cel mai frecvent privesc fotografiile altor oameni, sunt anume oamenii cu o stimă de sine scăzută și care nu simt satisfacție de propriile lor vieți. Acestui tip de utilizatori „tăcuți“ ale rețelelor sociale, nu le este recomandat să-i urmărească pe cei, care își publică fotografiile sale cu momente fericite, deoarece atunci când ei privesc fotografiile altor persoane cu imagini ideale ale vieții lor, ei se pot simți încă mai nefericiți.

Totodată, rețelele sociale te motivează să progresezi, pentru că toți dorim să arătăm bine de invidiat.

Loading...

This article has 1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.