Secretul relației fericite

secretul relatiei fericite

De fapt, există doar un motiv pentru frustrarea noastră în oameni: speranța că aceștia vor face exact aşa, cum am fi procedat noi in locul lor. «El ar trebui să fi făcut aşa ” – acesta este modul de a gândi greşit, care permite orice presupunere, şi acest lucru, desigur, afectează atitudinea oamenilor şi duce adesea la frustrare în persoane ca atare.

secretul relatiei fericite

„Ar fi trebuit să facă acest lucru aşa” – este hotărârea în ce priveşte nu numai anumite activități în legătură cu noi înșine, dar în general despre „dezamăgirea” în comportamentul cuiva. De exemplu, oamenii, uneori cred că:

 • Deșteptul de fratemiu nu a mers la studii la Universitate: este un prost.
 • Colega de clasa a refuzat să se căsătorească: este o ratată social.
 • Soțul meu nu acceptă noua mea idee nebună: este plictisitor.
 • Vecinul este prea viu îmbrăcat: este un clovn.
 • Sora mea a avut un avort: n-are minte.
 • Cel mai bun prieten al meu a petrecut vacanta cu colegii, şi nu cu tine: este un trădător.

Toate aceste persoane sunt normale şi poate chiar foarte „fermecătoare”, iar aceste decizii sunt corespunzătoare din punctul lor de vedere. Anormal în acest caz, este cel cei care face aceste concluzii definitive.

De ce facem acest lucru?

secretul relatiei fericite

De ne deziluzionăm şi nu înțelegem oamenii, dacă aceștia procedează în contrariu aşteptărilor noastre sau au radical alte priorități? Totul este simplu: avem nevoie de control în toate domeniile vieţii noastre, deoarece conștiința descontrolului propriu este stres.

Loading...

Mai ales este greu cu oamenii nostri cei mai apropiați, pentru că îi cunoaștem foarte bine şi aşteptăm cu nerăbdare să aibă un comportament şi acțiune mai „adecvate”, din punctul nostru de vedere. „Ştiu că prietenul meu m-ar sprijini deoarece eu sigur l-aş fi susținut” — aceasta frustrare într-un om apropiat este cea mai dureroasă.

Trebuie să înțelegi — nimic nu datorează nimic nimănui

În viitor, ca să nu te dezamăgești în oameni, trebuie să recunoști un lucru important: lumea nu are nevoie să acționeze în conformitate cu valorile tale. Nicăieri nu e scris  nici măcar nu e menționat.

Dacă prietenul tău are un obiectiv care credeți că este greșit sau chiar prost, adesea începi să crezi că acesta a păşit pe o „cale greşită”. Dar se pierde adesea din vedere că scopurile şi percepțiile sale pot să nu coincidă cu ale tale, si el, la rândul lui, poate să creadă la fel despre tine.

În cazul în care poate nu puteți empatiza cu alte persoane, pentru a înţelege scopul lor, sau să recunoașteți dreptul lor de a avea propriile priorități şi de a gândi diferit — veţi avea grave dificultăţi pentru a construi o sănătoasă relație bazată pe respect reciproc. 

Ce este de valoare pentru înțelegere, pentru a evita dezamăgirea:

secretul relatiei fericite

 • Amintiți-vă că procedează la nivelul așteptărilor dumneavoastră doar o singură persoană– acesta eşti tu.
 • Aveţi dreptul de a lupta pentru visele dumneavoastră şi atunci când îţi dai seama că același drept pot să le aibă şi alţii, în ciuda faptului că obiectivele lor vor părea pustii, ridicole şi incorecte.
 • Așteptați-va la același respect pentru propriile acțiuni de la alții.
 • Puteți conta pe reciprocitate, dar merită să înțelegeți că nu întotdeauna cei care te înconjoară vor înțelege obiectivele dvs.
 • Ar trebui să fii doar responsabil pentru acțiunile tale.
 • Trebuie să fii la cârma vieţii tale, fără a permite altor persoane să gestioneze acțiunile şi alegerile tale.
 • Înțelege, că la fel poți dezamăgi pe alții, şi, prin urmare, nu ești mai bun sau mai rău decât alte persoane. Doar încerci să fii fericit, poate că uitând despre respectarea libertății altuia.
 • Păstrați în minte că lumea este haotică, la fel ca şi oamenii: Astăzi credem una, mâine altceva. Prin urmare, aceleași fapte le vom privi mereu din unghiuri diferite.
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.