Secretele succesului Miuccia Prada

secretele succesului miuccia prada

Blogul nostru despre neclintita revoluționară al modei italiene

Anul acesta, 67 de ani a împlinit  Miuccia Prada, unul dintre cei mai influenți designeri din ultimele decenii, vizionarul și fondatoarea  modei intelectuale. Astăzi, blogul nostru dezvăluie secretele succesului său.

Secretul succesului  1 „eu fac  ceea ce consider că este corect“

Italiana este cunoscută pentru o minte rece. Nonconformismul a fost întotdeauna baza credo-lui vieții sale, el și a definit creativitatea ei. În numeroase interviuri, Miuccia a declarat în repetate rînduri că, cel mai mult îi place în lucrul ei să deconstruieze canoanele frumuseții feminine adoptate în societatea modernă. Cu una dintre victoriile sale de creație necondiționate, ea consideră  că „a transformat urîtul în atrăgător”. Și nu vei contrazice — fiecare dintre colecțiile sale se deosebește cu o natură specială, stabilește noi sarcini și oferă interpretări complexe.

 

Se consideră că Prada face haine pentru intelectuali, deoarece fiecare colecție poartă o mare sarcină cu sens, întruchipată în forme inovatoare și detalii memorabile. Iată de ce, Miuccia este categoric împotriva oricărei cooperări cu brandurile de stradă. La întrebările despre potențiala colaborare cu H & M sau Topshop, designerul răspunde categoric „nu”, precizînd că Prada nu va lansa niciodată o colecție de haine pentru o audiență în masă.

Nu-mi place ideea unei copii proaste a unui lucru bun. Dacă mi-ar veni o ideie genială despre cum să fac o modă, care ar costa mult mai ieftin, dar  prin urmare nu ar fi o copie proastă a unui lucru, cu siguranță  aș împărtăși-o cu lumea „,  — convinsă  Miuccia Prada, punîndu-le individualitatea și loialitatea principiilor mai sus de potențialele avantaje comerciale.

Secretul succesului  2 « să privești înainte fără să ignori trecutul »

Un alt motto al lui Miuccia Prada —mișcarea continuă înainte. După ce a obținut la vîrsta de 29 de ani întreprinderea decăzută pentru fabricarea accesoriilor din piele de la bunicul ei, ea fiind activistă în domeniul drepturilor omului și un cunoscut membru al Partidului Comunist, departe de designul vestimentar, a reușit să ia compania  în propriile mîini și, într-un an, să o transforme într-o afacere prosperă. Nu fără ajutorul și sprijinul talentatului soț și om de afaceri Patrizio Bertelli, ea într-un timp record a reușit să facă numele Prada centrul de influență în lumea modei. Tandemul uimitor al două personalități puternice a determinat succesul imperiului Prada pentru ani înainte și continuă să fie garantul stabilității sale. Cu toate acestea, în timpul carierei sale lungi, Prada nu a uitat niciodată de origine sa. „Cultura omului stabilește trecutul lui”,—  este încrezută designerul. — ” Istoria nu este întîmplătoare „. Chiar și în colecția de sezon toamnă-iarnă 14/15, ea s-a adresat din nou istoriei, reflectînd  în paleta auriu-închis paltoane de toamnă și jachete arhitecturale din țesături dense creativitatea avant-gardiștilor germani și regizorului favorit de film Rainer Werner Fassbinder.

Loading...

Secretul succesului  3 « niciodată nu te opri pe realizările obținute »

Prada consideră sincer, că dacă lucrul începe să îți aducă plăcere și vă permite să vă relaxați, atunci  înseamnă cu nu sunt departe necazurile  și de urgență trebuie să schimbați ceva. Iată de ce ea nu își permite niciodată să se oprească și este în căutarea constantă de ceva nou și în stabilirea unor sarcini noi. Abia a venit la conducerea companiei pentru productia de genți și accesorii din piele, ea a adaugat imediat în gamă încălțăminte, după zece ani — o linie de îmbrăcăminte pentru femei cu același nume, în 1992 a lansat o marcă mai democratică Miu Miu, în 1995 — o linie pentru bărbați Prada Men, în 1997  —  o colecție de sport Prada Sport cu o bandă roșie ușor de recunoscut. De mai bine de zece ani, Prada produce de asemenea parfumuri de brand, iar din 2006 produce ochelari de soare care au determinat în mod repetat tendința sezonului. A merge împotriva șabloanelor stabilite de modă — ocupația preferată a lui Miucci Prada și motorul principal al creației sale. Nici la o prezentare  de modă  Prada nu lasă un astfel de umbră de contradicție, revoltă, provocare. Geometria complexă a siluetelor, o mulțime de culori, combinațiile de materiale nemaipomenite — toate acestea sunt instrumentele ei în lupta împotriva banalității.

Secretul succesului  4 «Vrei să faci ceva bun —  fă singur»

„Și încă —  munciți mult”,— despre asta spune Miuccia în aproape fiecare interviu. Nu se teme de complexitatea și cantitatea de muncă, numind acesta instinctul de supraviețuire. Încrederea completă în sine și în sentimentele proprii , performanța uimitoare și lupta constantă cu stereotipurile, poate, și sunt principalele secrete ale succesului ei.

Care este principala condiție a succesului  în viață, după părerea voastră?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.