Secretele longevității de la cei mai bătrâni locuitori ai planetei

secretele longevitatii de la cei mai batrani locuitori ai planetei

Produsele alimentare ecologice, munca preferată și spiritualitatea sunt acele lucruri, care te vor ajuta să trăiești mai mult.

Medicii știu ce trebuie să faci, dacă vrei să trăiești până la 85 de ani – trebuie să ai un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, secretul „cum să trăiești mai mult” rămâne încă un mister medical. Blogul nostru a intervievat pe cei care au trăit mai mult de 100 de ani pentru a afla secretul longevității lor.

Secretul longevității: Mănâncă cereale, legume și pește

Cei mai mulți oameni sănătoși, în vârstă de peste 100 de ani, locuiesc în Japonia, în Okinawa. De ce anume aici? Probabil, secretul longevității lor merită să fie căutat în mâncare. În Okinawa oamenii mănâncă o mulțime de cereale, legume și pește. Iar ouă, carne și produse lactate, dimpotrivă, mai puțin. Daisy McFadden din SUA, care în noiembrie va împlini 101 ani, urmează exemplul lor. Ea mănâncă în mod regulat fulgi de ovăz și fructe la micul dejun, salată cu pui sau pește la prânz și legume preparate la aburi cu carne slabă la cină.

Secretul longevității: Evită băuturile carbogazoase, chiar și cele dietetice

Medicii ne avertizează despre pericolul consumului de băuturi carbogazoase (chiar și cele dietetice) și ne recomandă să bem apă sau sucuri. Daisy McFadden, despre care am menționat mai sus, în vârstă de 101 de ani, de asemenea, foarte rar bea băuturi carbogazoase pe tot parcursul vieții sale, iar astăzi nu o atinge deloc. În schimb, bea apă, suc de merișor, lapte sau ceai cu gheață. Cafeaua și băuturile alcoolice, de asemenea, nu dăunează sănătății,  dacă sunt consumate cu moderație. După cum spune dr. David Prince, două sau trei băuturi alcoolice pe săptămână doar îți vor întări sănătatea.

Secretul longevității: Permite-ți mici indulgențe

Medicii nu sunt doar condescendenți la faptul că pacienții lor, din când în când, își permit câte ceva, ba chiar îi încurajează la un astfel de comportament. McFadden, care are 101 ani, mănâncă prăjituri cu ciocolată, îi place vinul roșu și cocktailul „Bloody Mary”. Viola Crawson, în vârstă de 101 de ani, uneori își gătește un tort de ciocolată sau cumpără un hamburger de la Hardys. Sfaturi similare sunt oferite și de medici. Deci, dr. Prince spune despre necesitatea de a limita consumul de zahăr și de carne roșie la una sau două ori pe săptămână, dar pe de altă parte, aceste două produse pot fi consumate în porții mici.

Secretul longevității: Trebuie să te trezești în fiecare zi și să te apuci de treabă

Dacă îți să te uiți la televizor în pijama, atunci, potrivit oamenilor în vârstă de o sută de ani, acest obicei te poate duce mai devreme în mormânt. Viola Crawson din Statele Unite, în vârsta de 101 de ani, după 41 de ani de la pensionare, se trezește în fiecare zi și se îmbracă cu atenție. Ziua ei este încă ocupată de treburi diferite: merge la biserică, își face coafura și manichiura, își pregătește mâncarea de trei ori pe zi și face ordine singură prin casă și curte. În plus, ea face exerciții fizice în fiecare zi, ceea ce îi permite să-și antreneze mâinile, picioarele și spatele.

Secretul longevității: Mergi mai des la plimbare

Potrivit medicilor, exercițiile fizice nu înseamnă neapărat antrenamente zilnice complexe sau apartenența la un centru de fitness scump. va fi de ajuns doar să mergi mai mult, să urci pe scări și să încerci să-ți duci singură cumpărăturile, rufele la spălătorie sau o pungă de gunoi până la coșul de gunoaie de pe stradă – toate acestea te vor întări. Elmer Easton, care va împlini 102 ani în decembrie, după ce s-a pensionat, merge în fiecare zi pentru o plimbare, dacă timpul de afară îi permite. 41% dintre cei mai longevivi oameni intervievați în timpul studiului, realizat de către furnizorul de servicii medicale Evercare, au spus, că ei continuă să meargă la plimbare, pentru a-și menține vitalitatea.

Secretul longevității: Rezolvă cuvinte încrucișate (crossword)

Dr. Eric Rakov spune că nu numai antrenamentele fizică, ci și cele mentale te vor ajuta să trăiești până la vârsta de 100 de ani. Una dintre căile de antrenament al creierului sunt cuvintele încrucișate, adică crossword. Și dacă începi în tinerețe să rezolvi cel puțin câte unul pe săptămână, atunci când vei ajunge la bătrânețe, vei într-o stare mult mai bună. Diverse jocuri de cuvinte sau jocuri matematice precum Sudoku, potrivit experților, sunt, de asemenea, foarte bune pentru întărirea creierului. În plus, după cum reiese din diferite studii, atunci când înveți să cânți la un instrument muzical, asta ajută la fel la menținerea activității creierului.

Secretul longevității: Bucură-te de aer curat în fiecare zi

După pensionare, mulți bătrâni își petrec cea mai mare parte a timpului acasă. Acest lucru înseamnă că ei nu primesc suficientă vitamina D – vitamina dăruită nouă de soare. Lipsa acesteia, conform cercetătorilor, poate duce la boli grave, inclusiv insuficiență cardiacă, diferite tipuri de cancer, osteoporoză, diabet, boala Alzheimer și unele boli autoimune. Mai mult decât atât, expertul în îngrijirea vârstnicilor, Claudia Fine, spune că chiar și o cantitate mică de lumină solară ridică foarte mult starea de spirit și îmbunătățește viziunea asupra lumii.

Secretul longevității: Păstrează-ți familia și relațiile cu alte persoane

Studiile arată că persoanele căsătorite trăiesc mai mult. Probabil asta se datorează faptului că soții se susțin reciproc, se forțează unul pe altul să meargă la doctor. Legăturile prietenești apropiate sunt nu mai puțin importante decât relațiile romantice. După cum se poate observa din studiul Evercare, 82% din oamenii cu vârsta de peste 100 de ani în fiecare zi vorbesc cu prietenii și familia, în timp ce 79% cred că comunicarea activă este bună pentru sănătate. Opal Preyter, o femeie de 100 de ani, care a sărbătorit anul trecut 75 de ani de la nuntă, încă se bucură de viață și îi place să se joace cu prietenii ei în consola de jocuri.

Loading...

Secretul longevității: Păstrează-ți spiritualitatea

Crawson, în vârstă de 101 de ani, merge la biserică o dată pe săptămână pentru cea mai mare parte a vieții sale; Easton, în vârstă de 102 de ani, a început să pescuiască pentru a avea șansa să „stea liniștit și să mediteze” și Mary Malech, care are 104 ani, întotdeauna, de când se ține minte, se ruga dimineața și seara. Studiul Evercare arată că 62% dintre oamenii cu vârsta de peste 100 de ani se roagă în fiecare zi, meditează sau participă la o altă activitate spirituală. Medicii consideră că exercițiile liniștitoare te vor ajuta să trăiești mai mult.

Secretul longevității: Iubește munca pe care o faci

În ziua de astăzi, când fiecare dintre noi își petrece o treime din viața sa la locul de muncă, este deosebit de important să iubim ceea ce facem. Gary Kennedy, un gerontolog-psihiatru, susține că căutarea de noi ocupații și în genere ocuparea de ceva în viață ne ajută să rămânem sănătoși pentru o mai lungă perioadă de timp. Până la vârsta de 102 de ani, Easton a reușit să fie profesor la Universitatea Harvard, iar apoi în anul 1948 a devenit decan al Facultății de Inginerie de la Universitatea Rutgers. El spune că munca lui îi dădea „o satisfacție profundă”.

Secretul longevității: Fii întotdeauna ocupat

Același Easton, în vârsta de 102 ani, este sigur: secretul longevității sale constă în faptul că el face permanent ceva. El a fost foarte activ pe toată durata vieții sale – a făcut box, a pescuit, a fost membru al compatrioților și amator de radio. Easton rămâne activ și după retragerea sa la pensie și din viața academică din anul 1974. El îi ajută în mod voluntar pe Boy Scouts și colectează bani pentru fundația „Road Together” din Central Jersey.

Secretul longevității: Curăță-ți dinții cu ața dentară

Mama ta a avut dreptate: curățirea dinților cu ața dentară este mai importantă decât îți poți imagina. Fayne, un specialist în îngrijirea de oamenii în vârstă, spune: „Gura este una dintre cele mai murdare părți ale corpului. Și, ca urmare a bolii parodontale, bacteriile din gură pot pătrunde în sistemul circulator și pot ajunge la inimă, provocând astfel insuficiență cardiacă și chiar micro-accident vascular cerebral, care poate duce la demență”.

Secretul longevității: Evită emoțiile negative

McFadden, în vârstă de 101 de ani, spune: „Încerc să mă țin mai departe de oamenii, locurile și lucrurile neplăcute. Mereu arăt mulțumită și recunoscătoare lumii pentru ceea ce am”. Psihiatrul Gary Kennedy este de acord că optimiștii sunt de obicei mai sănătoși și afirmă că depresia, emoțiile negative și închiderea în sine duc adesea la stingerea prematură. Cu toții știm sfaturile psihologilor, care ne spun, că trebuie să avem în cap numai gânduri pozitive. Și într-adevăr, când te gândești că ți se va întâmpla ceva bun azi, așa și se întâmplă și invers, cân te gândești la rău – primești rău.

Secretul longevității: Comunică cu tinerii

Psihiatrul Gary Kennedy susține că atunci când bătrânii comunică cu oamenii tineri sau educă generația tânără, acest lucru îi ajută să-și simtă valoarea lor și dă vieții lor încă un sens. Ei simt, că viața nu atrecut în zadar, că au acumulat o grămadă de experiență și se simt datori, dar și bucuroși, să împărtășească această experiență cu generația tânără. McFadden, în vârstă de 101 de ani, spune că are prieteni care sunt mai tineri decât ea cu mai multe generații, ți acest fapt o ajută să se simtă mai tânără decât este de fapt. La vârsta sa de 102 de ani, Easton lucrează ca voluntar împreună cu Boy Scouts pentru a avea posibilitatea de a împărtăși ceva cu generația tânără.

Deci, pentru a trăi o viață lungă și fericită învață să fii pozitiv, să zâmbești și să te bucuri de fiecare clipă a vieții, fiindcă viața este prea scurtă pentru emoții negative. Încearcă să respecți sfaturile de mai sus și îți garantăm că deja după câteva săptămâni vei începe să te simți mai bine, indiferent dacă ai 20 sau 80 de ani. Vă dorim să trăiți o viață lungă și fericită!

Dorești să trăiești până la vârsta de 100 de ani?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.