Secretele fast-food-ului

secretele fast food ului e

Este greu să-ți imaginezi viața modernă a omului fără prezența restaurantelor de fast-food în ea. În ceea ce privește beneficiile sau daunele gustărilor cu alimente din grupul fast food, fiecare om judecă în mod individual. Noi vrem doar să dezvăluim unele secrete ale acestei sfere de alimentare.

Cum să obții cel mai proaspăt fast food

Există timpul optim pentru a vizita fast-food-urile, când un flux mare de oameni trece prin ele și, prin urmare, porțiile sunt servite proaspete și calde, în loc să fie încălzite cu câteva ore în urmă. Aceste perioade sunt intervalele între orele 11:00 și 13:00, precum și între orele 18:00 și 20:00. Singurul dezavantaj în aceste momente este o mică șansă de a găsi o masă liberă.

Dacă dorești să obții o porție excepțional de proaspătă de cartofi prăjiți, mergeți la un truc: comandă cartofi fără sare. Secretul constă în faptul că cartofii sunt presărați cu sare, când sunt proaspăt prăjiți și încă fierbinți. În această stare, cartofii pot sta în așteptarea „clientului” său. Rugămintea de a pregăti pentru tine cartofi prăjiți fără sare obligă muncitorii de la bucătărie să o gătească imediat înainte de a ți-o servi ție.

Cum se atrag vizitatori de fast-food

Trecând pe lângă restaurantele sau cafenele, destinate consumului de fast-food, nasul nostru captează niște arome delicioase. Multe instituții deschid chiar și ușile la bucătărie, pentru a fi siguri că aromele gustărilor vor ajunge la receptorii trecătorilor. În acest fel, ei atrag clienții care trec pe alături.

Nu te-ai întrebat niciodată, de ce în restaurantele de fast-food ceaiul este cu mult mai scump decât băuturile dulci carbogazoase? Atrăgând atenția noastră la băuturi mai ieftine, ei astfel ne „forțează” să cumpărăm aceste băuturi cu un profit mai mare pentru ei, decât dacă am fi comandat ceai. Chestia este că apa dulce nu potolește setea, dar dioxidul de carbon mărește apetitul. Aceasta duce la faptul că vizitatorii trebuie să-și mărească comanda.

Dacă nu ai știut până acum, atunci ar fi bine să știi că așa numiții cartofi pai (de exemple de la McDonald`s) se gătesc nu mai din cartofi: acolo se adaugă vreo douăzeci de ingrediente suplimentare, pentru a obține gustul care ne place nouă atât de mult. Din păcate, nu toate aceste substanțe sunt inofensive, ceea ce face ca cartofii prăjiți să nu fie atât de utili pentru sănătate.

Fii atent – fast food

Știm cât de plăcut este să fii întotdeauna primul. Dar acest obicei poate dăuna fanilor fast-food-ului. Înainte de începerea zilei de lucru, toate dispozitivele sunt supuse unei prelucrări chimice  cu substanțe suficient de puternice. Aceste substanțe rămân pentru o vreme oarecare pe suprafața mașinilor și pot pătrunde întâmplător în felul tău de mâncare.

Loading...

Caloriile în fast-food

Porțiile de astăzi ale felurilor noastre preferate de mâncare conțin mai multe calorii, decât acum 30 de ani. A crescut însăși dimensiunea porțiilor, iar cheeseburgerul de astăzi este mai caloric decât colegul său mai bătrân cu 75%, iar cartofii au adăugat de două ori mai multe calorii.

Câte grame de zahăr conține un milkshake, care este atât de popular, în special în sezonul cald? După cum s-a dovedit, cantitatea sa într-un singur pahar depășește norma zilnică pentru un adult – iar aceasta este de maximum 50 de grame. În băutură se conțin până la 80 de grame, de aceea, nu este întotdeauna prea bine și sănătos să folosești produsele alimetare și băuturile pentru o bună dispoziție.

În restaurantele de fast food foarte rar poți găsi furculițe și linguri sau cuțite. Se crede că este mai plăcut și mai gustos să mănânci cu mâinile. Obținând mai multă plăcere, omul astfel și mănâncă mai mult.

Când data viitoare vei cere un pahar de băuturi dulci, gândește-te bine încă o dată, câte microorganisme se acumulează în astfel de mașini. Într-un astfel de mediu dulce creat de aceste mașini, bacteriile și microorganismele se simt pur și simplu excelent.

Concluzii

Aducând exemple asemănătoare despre funcționarea și secretele fast-food-ului, noi nu vă încurajăm să renunțați la plăcerea de a le vizita, pur și simplu noi vă reamintim încă o dată, că în toate situațiile de viață este mai bine să fii informat și conștient.

Cât de des mănânci în astfel de fast-food-uri?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.