Secretele corpului tău

secretele corpului tau
1. Stomacul tău este mai deștept decât crezi
Tractul gastro-intestinal are mai mulți neuroni decât multe animale au în creier! Numărul şi importanța acestora ne permite să spunem că în abdomen, avem un al doilea creier.

2. Sunteți acoperit de blana, ca şi cimpanzeii.
Corpul uman are aceeași structură a părului ca şi cele mai multe alte primate. Doar diferim de cimpanzei prin grosimea şi lungimea părului , mai degrabă decât in cantitatea şi locația acestuia.

3. ADN-ul vostru are virusi.
Una dintre surprizele cele mai mari, aduse de divulgarea genomului uman a fost faptul că ADN-ul nostru constă parţial de viruşi. Virusurile nu se pot reproduce de la sine — astfel încât unii dintre ei au găsit un mod viclean pentru a încorpora ADN-ul său în celula gazdă, ca pe urmă să fie copiate. În cazul în care virusul inserează ADN-ul său în celula de un spermatozoid sau în celulele ou, descendență care rezultă că poate purta virusul ADN-ului în fiecare din celulele sale. De-a lungul evoluției umane acest lucru s-a întâmplat atât de des încât acuma cel puțin 9 % din genomul nostru sunt gene de viruși.

Loading...

4. Corpul dumneavoastră est mai tineri de mult mai tânăr decât dumneata.
Vă schimbați tot timpul. Respirați, mâncați, scăpați de secreții, etc. Starea corpului niciodată nu se repetă la un moment anterior. Şi vă renovați în mod constant: fiecare secundă o parte de celule moare şi este înlocuită cu altele noi. Cât mai departe te îndepărtezi de la vârsta pubertății, mai puține celulele vor rămâne ce vă aparțin din copilărie. Acest lucru conduce la dispute filosofice frecvente: te poţi numi tu însuți dacă toate celulele, ce le-ai avut de la naştere, de mult timp în urmă au fost înlocuite cu altele noi?

5. Sunteți parțial orb.
Din păcate, structura ochiului uman are un defect: fața locului orb. Fiecare ochi are un loc lipsit de capacitatea de a percepe lumina, suficient de mare pentru a provoca probleme persoanelor care au pierdut un ochi. Când ochii sunt la loc, unghiurile moarte trec neobservate.

6. Poţi să numeri fără să numeri.
Ai o înțelegere intuitivă a cantității, dacă nu sunt mai mult de 4 obiecte. Nu e neapărat să ştii să citeşti pentru a înţelege cele „două” sau „trei” obiecte ce vezi înaintea ta. Chiar şi reprezentanții tribului, a căror limbă Pirahã, după cum ştim, nu are concepția numerelor, de asemenea, în mod intuitiv înțeleg numerele.

7. Pe corpul dumneavoastră există dungi
La fel ca pe blană, de exemplu, la pisici, aveți pe piele linii si puncte clare, dar nu le puteți vedea. Acestea se numesc linii Blashko. Se crede că prezența lor este asociată cu migrarea celulelor pielii în embrion: acestea sunt șabloane care arată cum s-a dezvoltat pielea. Liniile nu se potrivesc cu modelul de mușchi şi sistemul limfatic, forma lor este determinată genetic. Boli în care liniile Blashko sunt vizibile includ soiuri de Nevus, licheni şi himerizm.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.