Raf sau bambl ? învățăm sorturile  de cafea

raf sau bambl invatam sorturile de cafea e
Processed with VSCO with a6 preset

Espresso, americano, cappuccino, latte – cuvintele ecestea  italiene au intrat în vocabularul nostru. Dar, meniul de cafea  în multe cofetării este la fel de extins ca si meniul vinului iar iubitorii de cafea sunt nevoiți să-și  extindă vocabularul. 

Varietăți de cafea

Am pregătit pentru tine o listă : șapte feluri de cafea, pe care le poți confunda

 Ristretto

raf sau bambl invatam sorturile de cafea Ce reprezintă

Cea  mai puternică și revigorantă băutură.  Ristretto conține  aceiași cantitate de cafea ca și în espresso, dar cu mai puțină apă : doar 15-20 ml. Prin urmare, gustul devine mai intens.

De ce ne place

1-2 sorbitură de ristretto – și somnolența dispare ca și cum nu a fost. Prin urmare nu uitați să savurați aroma și gustul acesteia . Împreună cu  ristretto neapărat se servește un pahar cu apă pentru a curăți toate papilele gustative înainte de a bea cafeaua. Iar să adaugi la ea zahăr – vor spune că aveți un prost gust. Gurmanzii consideră că zahărul strică doar gustul.

Flat White

raf sau bambl invatam sorturile de cafeaCe reprezintă

Această băutură de cafea a fost inventată în Australia, denumirea sa mot a mot  se traduce ca „alb plat“. El constă  din 60 ml doppio (espresso dublu) și 110-120 ml spumă de lapte. Ca volum este similar cu un cappuccino, dar la gust un pic mai tare și mai intens.

De ce ne place

Flat White  la început era băutura preferată a hipsterilor. Acum pote fi găsită în aproape orice cofetărie. Este potrivit pentru cei care nu iubesc  cafeaua neagră, dar doresc ceva un pic mai tare și mai  revigorant decît cafeaua cu lapte sau cappuccino. Flat White  este de obicei servit cu art – modele bizare desenate în spumă.

Frappe și Frappuccino

raf sau bambl invatam sorturile de cafea Ce reprezintă

Aceasta cafea răcoritoare rece a venit la noi din Grecia. Pentru a o găti nici nu mai este nevoie de boabe de cafea – grecii folosesc cafeaua solubilă. Cafeaua este amestecată cu zaharul, se adaogă gheață zdrobită, se toarnă apă și lapte și se amestecă într-un agitator. Uneori, în frappe se adăugă siropuri de fructe. Frappuccino, în deosibire de „fratele“ său, este preparat pe bază de espresso. Ingredientele rămase sunt aceleași, plus frișcă.

De ce ne place

Frappe-ul și Frappuccino simultan revigorează  și reîmprospătează: băutura perfectă pe timp  cald. Ele sunt greu de găsit în cafenele în timpul iernii, dar să le gătiți acasă la o petrecere fierbinte  este posibil.

Bumble

raf sau bambl invatam sorturile de cafeaCe reprezintă

Un alt cocktail de cafea rece – Bumble. Este alcătuit din  trei straturi: sirop de caramelă, suc de portocale și espresso. În timpul verii, în cocktailul  de cafea  Bumble se adaugă gheață, iarna se poate face și fără gheață.

De ce ne place

Acesta este, probabil, cel mai original din băuturile enumerate. Este preferat de cei care își doresc ceva nou și fără lapte. Combinația de cafea și citrice este foarte revigorantă. Și este destul de ușor de gătit  acasă.

„Sunt lucruri, pentru care merită să fii fidel. De exemplu, cafeaua’’ -John Galsworthy, romancier și dramaturg englez.

Loading...

Moccacino (sau mocha)

raf sau bambl invatam sorturile de cafea Ce reprezintă

Mocha și mokkachino – sunt aceeași băutură, doar că prima denumire este mai frecventă în Statele Unite, iar a doua – în Europa. În cofetăriile noastre se pot întîlni ambele. Ingredientul principal care diferențiază de alte băuturi de cafea –este  ciocolata caldă. Proporțiile: o parte din espresso și ciocolată (sau sirop de ciocolată), și două părți de lapte.

De ce ne place

Moccacino , cu siguranță, nu este o cafea dietetică (534), dar este autosuficientă, și poți să nu faci comandă de  desert. Mocha se servește într-un vas de sticlă, dar și într-o ceașcă obișnuită, straturile pot fi amestecate sau separate – fiecare cofetărie are receta sa. Dar, cel mai important, că gustul de ciocolată moale la sigur vă v-a ridica dispoziția.

Macchiato

raf sau bambl invatam sorturile de cafeaCe reprezintă

O altă variantă de cafea cu lapte, literalmente „cafea pătată.“ Există două tipuri: espresso macchiato (puțin lapte adăugat la cafea) și latte macchiato, la fel ca în imaginea (cafeaua este adăugată în laptele spumat). Toți bariștii au un secret de preparare a unui macchiato aromat, dar ingredientele de bază sunt întotdeauna aceleași – un espresso  proaspăt preparat și laptele spumă. Titlu băuturii poate varia în funcție de temperatura laptelui: macchiato Fredo – cu lapte rece sau macchiato caldo – cu lapte fierbinte.

De ce ne place

Espresso macchiato reunește iubitorii de cafea neagră și cafea cu lapte. Spuma de lapte este , dar nu afectează gustul cafelei. Dar latte macchiato este adesea confundat cu un latte obișnuit. Diferența  dintre ele fiind doar modul de prepararea, la prepararea a unui  latte macchiato se adaugă cafeaua în lapte ,iar în latte — invers. Laptele are un gust mai pronunțat în latte macchiato, deaceia îl consumă și copii.

Raf

raf sau bambl invatam sorturile de cafeaCe reprezintă

Raf – o băutură de cafea  relativ nouă, are  aproximativ 20 de ani, și a fost inventată în Rusia ! Bătut cu telul un espresso cu frișcă (într-un raport de la unu la trei) și zahăr vanilat pentru prima dată pregătit la Moscova, la cererea, unui vizitator permanent numit Rafael. Acum, el este în meniurile de cafea din întreaga țară.

De ce ne place

Raf – este cafeaua preferată  a celor  care nu-i iubesc fierbinte, dar mai dulce. Cafeau Raf poate fi preparată cu citrice, miere, lavanda și multe altele. Cea mai importantă fiind textura ușoară care o diferențiază de alte băuturi. Dacă în  mai multe cocktail-uri de cafea spuma cremoasă – este doar stratul superior, atunci raf  este format în întregime din această delicată spumă cremoasă.

Ce tip de cafea să alegeți – decideți singuri

Într-o asemenea varietate de arome de cafea, oricine îți poate gasi una preferată care v-a corespunde  pentru o anumita situație sau dispoziție.

Ce fel de cafea preferi?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.