Radianță și prospețime – secretul pielii frumoase de la vedetele Hollywood-iene! 

radianta si prospetime secretul pielii frumoase de la vedetele hollywood iene

Este foarte important să ne îngrijim regulat pielea. Mai ales, că ne-am explicat deja cu stereotipurile cu privire la îngrijirea pielii și acum știm, că nu este necesar să-ți freci fața până ce ea să scârțâie și să te bazezi pe scruburi. 

Dacă începem să studiem toate produsele de îngrijire a pielii, destul de repede ne va deveni clar: nu este atât de important ce produse anume alegi, cât modul în care le folosești.

Este important să-ți determini tipul tău de ten și să alegi produse de îngrijire potrivite anume tipului tău de ten. Îngrijirea de bază, care îți va permite să obții profit maxim cu un efort minim, constă, așa cum s-a dovedit, din patru pași: curățarea, exfolierea, hidratarea și protecția. Ultimele două puncte pot fi combinate cu ușurință într-un singur punct. Mai jos vom încerca să-ți explicăm în detalii, ce includ în sine aceste etape.

CURĂȚAREA

radianta si prospetime secretul pielii frumoase de la vedetele hollywood iene

Mulți oameni nu își pot imagina spălatul pe față fără o spumă de curățare și cred că rezultatul unei pieli curate este atunci, când ea „scârțâie“. Aceasta este o mare greșeală, care, din păcate, este susținută în mod activ chiar de unii dermatologi. Spuma se produce datorită unor substanțe, care sunt agenți chimici cu rol de detergenți, cum ar fi SLS, sau Sodium Laurel Sulfate. Așa cum s-a demonstrat prin mai mult de o sută de studii, acestea irită și uscă pielea, forțând-o să producă mai multă grăsime în calitate compensație a pierderilor. Obținem un cerc vicios: pielea este grasă, noi o spălăm cu săpun, iar ea devine și mai grasă.

Indiferent de tipul de piele, ar trebui să alegi produse de curățare moi, care nu fac spumă. Vei fi surprinsă, dar o dată ce vei trece la astfel de produse, pielea ta va deveni mai puțin grasă și mai moale, iar senzația neplăcută de ”strângere” a pielii va trece pentru totdeauna.

EXFOLIEREA

radianta si prospetime secretul pielii frumoase de la vedetele hollywood iene

Aici, de asemenea, noi vom încerca să dezvăluim marea conspirație a producătorilor de cosmetice: scrubul nu face nimic bun pentru piele. Exfolierea fizică agresivă, datorită căreia pielea devine netedă și moale, de fapt, doar o traumează și o face mai aspră. Din nou, apare un cerc vicios. pielea devine mai aspră din cauza scrubului, iar asta te face să îl folosești mai des. Dacă ai observat acest lucru, ar fi bine să știi, că acest egect nu apare din cauza că ai o piele rea, vinovat este anume scrubul.

Cel mai simplu este să înlocuiești scrubul cu acizi. Acizii exfoliază pielea nu datorită unei influențe fizice, ci datorită dizolvării chimice a celulelor moarte de pe suprafața epidermei. Există trei cei mai frecvenți acizi în produsele cosmetice – aceștia sunt glicolic, lactic și salicilic. Acizii nu numai reînnoiesc pielea, făcând-o mai moale și catifelată, dar și netezesc ridurile mici, precum și luptă efectiv cu oboseala tenului, întoarce strălucirea feței și ajută la viitoare îngrijire să acționeze mai bine. Produsele cu acid salicilic, printre altele, curăță excelent porii și ne scapă de punctele negre, datorită faptului că acestea pot dizolva grăsimea, spre deosebire de alți acizi.

Cea mai ușoară formă din punct de vedere a folosirii – sunt loțiunile tonice. Ele pot fi folosite în fiecare zi, dar este necesar totuși să te orientezi la sensibilitatea pielii tale. Începe cu două ori pe săptămână și crește frecvența folosirii, dacă este necesar. Seara, imediat după ce te-ai spălat pe față, șterge-ți bine fața cu o loțiune tonică, care conține unul dintre acizii de mai sus, iar apoi începe procedurile de hidratare a pielii.

Loading...

HIDRATAREA

radianta si prospetime secretul pielii frumoase de la vedetele hollywood iene

Absolut orice tip de piele are nevoie de hidratare: începând cu cel mai gras tip de ten și terminând cu tipul de ten extrem de uscat. Tipul de piele se determină conform cantității produse de grăsime, și nu de apă. Din cauza că majoritatea nu înțeleg acest lucur, pielea mereu nu obține suficientă hidratare.

Hidratarea funcționează în două moduri, dar cele mai multe creme combină acestea două. Primul mod – retenția de apă, de care sunt responsabili astfel de componente, cum ar fi glicerina sau acidul hialuronic. Acești componenți funcționează ca niște bureți mici, care conțin apă. Al doilea mod – este „blocarea“ apei. De acest proces sunt responsabili uleiurile și siliconii. Aceștia acoperă pielea cu o peliculă protectoare foarte subțire, care nu permite apei să se evapore. Prin urmare, ai nevoie de o cremă, care conțin componentele din ambele variante.

PROTECȚIA

radianta si prospetime secretul pielii frumoase de la vedetele hollywood iene

Spunând cuvântul „protecție“, ne referim la protecția de soare. Soarele este unul dintre cei mai puternici factori de îmbătrânire a pielii și, în general, anume din cauza razelor lui apar ridurile, petele pigmentare și pielea își pierde elasticitatea sa.

Dacă știi că va trebui să te afli sub razele directe ale soarelui toată ziua, atunci trebuie să-ți reînnoiești protecția la fiecare două – trei ore, deoarece filtrele se distrug sub influența razelor solare. Iar dacă îți petreci majoritatea timpului în încăpere, va fi suficient să folosești produse de protecție numai înainte de a ieși afară.

În total, în cel mai simplu caz, avem nevoie de patru produse: de curățare, de exfoliere, o cremă de zi cu protecție solară și o cremă de noapte. O astfel de îngrijire este o bază simplă, cu care poți începe, dacă până acum nu te-ai întrebat niciodată cum trebuie să ai grijă corect de pielea ta. Iar mai departe, odată ce vei avea puțină experineță în asta, vei pitea decide singură, care formule și ingrediente trebuie să adaugi și care ar trebui să le eviți.

Loading...

This article has 1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.