Performanță solo: 5 motive pentru a călători singur

Performanță solo: 5 motive pentru a călători singur

În cazul în care nu ai găsit parteneri pentru excursia de vacanță, nu este o dramă, ci o ocazie pentru a descoperi un gen fascinant – călătorii independente pentru plăcerea proprie.

Odihna în compania altor oameni, a pritenilor – este un lucru bun, dar ritmurile noastre de viață și a prietenilor noștri nu coincid întotdeauna. Jobul, studiile, familia, copiii, reparațiile și pisica, pe care nimeni nu o va hrăni … Și dacă nu ai intenția să-ți petreci vacanța mult-așteptată în așteptarea unui partener liber pentru călătorii, ai o singură cale de ieșire – să decizi să pleci în călătorie fără alți însoțitori.

Cât de ciudat nu ar suna, dar anume oamenii apropiați – da-da, anume acei oameni, care te-ar putea însoți în călătorie! – cel mai probabil, vor încerca să te convingă, să te desurajeze. „Vrei să pleci singură? Și nu ți-e frică?” Sau mai rău: „Tu ce, chiar nu ai niciun prieten?” Ei bine, desigur, ai o mulțime de prieteni și cunoscuți – numai că asta nu înseamnă, că trebuie să aștepți pentru tot restul vieții tale, până când cineva dintre ei vor avea timp să meargă cu tine într-o călătorie. Și, desigur, situația este neobișnuită pentru tine – dar oare acesta este un motiv pentru a amâna călătoria visurilor tale? Decide, la urma urmei: alege direcția, organizează-ți un traseu, studiază blogurile altor călători. Și, ca rezultat, vei obține un bonus, la care, probabil, nici nu te-ai așteptat.

1. Libertatea

Va trebui să iei asupra ta organizarea călătoriei în întregime – dar asta înseamnă, de asemenea, că ai dreptul de a face absolut tot ce vrei! Îți mai amintești cum odată, pentru prima oară ai decis să trăiești fără mama și tata? Nimeni nu-ți mai poruncea, nu-ți mai spunea, ce să mănânci și ce să bei, ce să îmbraci, când să vii acasă și cum să-ți petreci timpul tău. Când călătorești singur – este la fel! Tu nu vei fi nevoită să cauți un compromis între cei, care doresc să meargă la un muzeu sau la plajă, care s-a obișnuit să doarmă până la amiază, să ocupe baia pe câteva ore sau să stea în rețelele sociale toată ziua, în loc să meargă într-un loc interesant. Nu vei fi nevoită să umbli ore întregi pe toate străzile, în căutarea unui restaurant, de care va fi mulțumită absolut toată lumea. La urma urmei, nu riști să te cerți cu cineva – pentru că în viața de zi cu zi nu avem întotdeauna posibilitatea de a ne cunoaște atât de aproape unul de altul, ca în timpul unei vacanțe, atunci când petrecem împreună 24 de ore în zi.

2. mândria

Călătoria de unul singur – este, de asemenea, o șansă de a-ți arăta acele calități și abilități, pe care le subestimai până acum sau pe care nici măcar nu știai că le ai. Ai ajuns într-un loc nou – și primul tău sentiment poate fi frica: „Ok, sunt aici, și ce fac eu acum?” Apoi, pentru prima dată vei lua un taxi într-un oraș necunoscut, vei găsi un hotel, vei pleca la plimbare pe străzile orașului, te vei rătăci și te vei găsi din nou, vei avea momente de adrenalină nebună, vei experimenta momente de panică – și, în final, vei reuși și totul va fi bine! Pas cu pas, toate aceste aventuri îți vor adăuga ”drive”, încredere în sine și mândrie binemeritată – când te vei întoarce acasă, viața de zi cu zi nu va mai fi la fel pentru tine. Ai dorit – și ai făcut! Nu fiecare se poate lăuda cu așa experiență și, cred că vei fi de acord, merită să treci prin asta.

Loading...

3. îNTâLNIREa CU tine însuți

Atunci când nu mai ești nevoită să te adaptezi la gusturile, obiceiurile, nevoile și dorințele altor oameni, vei obține posibilitatea rară de a auzi mai bine propriile sale dorințe – și, probabil, pentru prima dată în viață, de a le învăța. Poți aprecia felurile de mâncare dintr-o bucătărie necunoscută sau un masaj exotic, poți dansa până în zori într-un bar sub palmieri, te poți scufunda asupra recifelor de corali, poți încerca meditația într-un refugiu budist sau poți dormi câteva zile la rând – orice experiență este posibilă, și fiecare astfel de experiență îți va dezvălui ceva nou despre tine însuți. Nu pierde așa ocazie de a face cunoștință mai îndeaproape cu tine însuți: ceea ce iubești, va rămâne cu tine, iar ceea ce nu-ți convine, nu-ți va mai împovăra niciodată viața ta.

4. întâlnirea cu lumea

O companie de însoțitori întotdeauna formează în jurul tău un spațiu mai mult sau mai puțin sigilat, în care voi comunicați, împărtășiți experiențe – mai pe scurt, continuați viața obișnuită, chiar și într-o țară complet necunoscută. Călătoriile solo înlătură orice bariere între tine și lumea din jurul tău: ești deschisă, cufundată în ceea ce se întâmplă în jur și pregătită complet „pentru a primi”. Acest lucru este, apropo, cel mai bun mod de a simți „spiritul locului”, de a-l simți cu întreaga ta ființă sau pentru a-ți antrena o limbă străină, în cazul în care ești atrasă de un astfel de scop.

5. întâlnirea cu alții

Și, în cele din urmă, te așteaptă un alt efect paradoxal: călătorind de unul singur, tu nu te vei mai simți singur – anume în sensul cel mai neplăcut, în care suntem obișnuiți să-l percepem. Vei afla, că lângă tine vor fi întotdeauna alți oameni, pe care este puțin probabil să-i cunoști mai aproape în alte circumstanțe. Cel mai simplu exemplu: ai încercat deja să activezi Tinder într-o țară străină? Și tu încă stai la îndoială cu privire la posibilitatea de a călători fără compania obișnuită?

Locații excelente pentru călătorii 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.