Oamenii de știință au explicat, de ce oamenii au început să doarmă mai puțin

Oamenii de știință au explicat, de ce oamenii au început să doarmă mai puțin

În prezent, o persoană obișnuită doarme aproximativ 7 ore și 3 minute în 24 de ore. Oamenii de știință au decis sa afle, de ce oamenii au început să doarmă mai puțin.

După ce ei au analizat datele obținute de la toate straturile populației, de toate vârstele, experții au constatat, că mai mult de jumătate din populație a dormit 5 ore 30 minute și 8 ore 35 minute; aproximativ trei sferturi au dormit de la 5 până la 9 ore și jumătate în 24 de ore.

Oamenii dorm mai mult în zilele de odihnă, decât în timpul săptămânii, în medie cu 20 de minute și acest lucru este valabil pentru toate grupele de vârstă, până la pensionare. De asemenea, experții au constatat că femeile în vârstă dorm mai mult decât bărbații în vârstă.

Loading...
Potrivit oamenilor de știință, conform rezultatelor studiilor de laborator, în care oamenii pot avea un somn practic nelimitat, ei se „satură” repede: adică, ei ajung la un punct, în care cantitatea de somn se stabilizează.

Interesant este faprul că, în condiții experimentale, când o persoană își poate permite să doarmă suficient de mult, atât cât dorește, atunci această persoană își împlinește somnul mai repede. Însă în viaț de zi cu zi, jobul, familia și eforturile fizice consumă timpul, pe care l-am putea adăuga la somn. „Timpul petrecut cu familia, eforturile fizice și alte cerințe ale vieții umane din afara jobului, probabil, îi permit omului din ce în ce mai puține oportunități pntru somn, decât ar fi dorit el”, – au concluzionat experții.

Ce să faci dacă soțul sforăie?

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.