O carieră îndrăzneață: secretele avansării pe scara ierarhică

o cariera indrazneata secretele avansarii pe scara ierarhica e

Cu toții cunoaștem oameni cu o carieră atractivă. Acestor oameni li se încredințează cele mai interesante sarcini, ei au competențe, de care nu sunt disponibili colegii lor, ei sunt primii, care vor fi avansați pe scara de carieră. Aici nu este nimic întâmplător. Norocul apare atunci, când oportunitățile corespund pregătirii.

Cel mai probabil, persoana cu o carieră de invidiat muncește foarte activ pentru a se deplasa în direcția cea bună. Și una dintre principalele componente ale acestei mișcări este o manifestare a îndrăznirii.

Cum să obții o promovare

Pentru a te deplasa cu fermitate în sus pe scara ierarhică, efectuează regulat și, dacă este necesar, persistent, următoarele lucruri:

În loc să aștepți ocazia de a avansa pe scara de carieră, mai bine găsește-o singur. În primul rând, caută șanse în cadrul companiei în care muncești și, dacă nu le poți găsi, extinde zona de căutare dincolo de aceasta. (Dacă tu pur și simplu aștepți, ca perspectivele profesionale să vină singure la tine, aceasta înseamnă că nu ești îndrăzneț).

Adresează-te șefului tău și cere noi îndatoriri și funcții. După ce ai primit o nouă sarcină sau un set de îndatoriri, fă tot posibilul pentru a învăța, a te îmbunătăți, a-ți extinde abilitățile și a-ți dezvolta talentele. (Dacă nu cauți oportunități de a învăța ceva nou și de a te dezvolta, aceasta înseamnă că nu ești îndrăzneț).

Cariera ta este în mâinile tale

Nu sta în umbră. Asigură-te, ca toată lumea să știe, cât de devotat ești muncii pe care o faci și ce angajat entuziast ești, că ești un jucător de primul rând. Fii discret, dar nu te stinge. (Dacă stai în umbră, aceasta înseamnă că nu ești îndrăzneț).

Dacă simți o stagnare în cariera ta, acționează imediat și fii determinat, pentru a te întoarce pe calea către succes. Este puțin probabil ca cineva să observe (sau să fie îngrijorat) că dinamica carierei tale nu se potrivește cu intențiile tale. (Dacă nu ești la cârmă, aceasta înseamnă că nu ești îndrăzneț).

Loading...

Avansăm pe scara ierarhică

Dacă simți că ești gata și meriți, atunci nu ezita și nu te rușina să ceri de la șeful tău o promovare sau găsește-ți un alt loc de muncă, care va depăși poziția ta curentă cu un pas sau doi. Nu te aștepta că alții își vor da seama de pregătirea ta pentru o avansare pe scara de carieră – arată-le, că ai crescut destul pentru ceva mai mare, acționând și demonstrând propriile abilități. (Dacă nu ai făcut acest lucru de mult timp, aceasta înseamnă că nu ești îndrăzneț).

Trebuie să ai un plan de avansare în carieră și etape de promovare pe scara ierarhică. Dacă ai un astfel de program, asigură-te că aloci destul timp pentru realizarea acestuia. (Dacă nu mergi cu perseverență spre obiectivul tău, aceasta înseamnă că nu ești îndrăzneț).

Concluzii

Dacă nu îți place ceea ce faci sau dacă dorești ceva diferit, fă ceva pentru a schimba situația. Mai întâi trebuie să înțelegi ce-ți place și apoi să iei în considerare preferințele tale în viitor. (Dacă nu tinzi să faci schimbări constructive, aceasta înseamnă că nu ești îndrăzneț). O carieră sănătoasă și curajoasă înseamnă că îți îndeplinești munca, care îți place cu adevărat și pe care vrei să o faci. De asemenea, știi concret unde dorești să lucrezi și ai un plan, care te va ajuta să ajungi acolo. Tu nu eviți oportunitățile care îți pot îmbogăți cunoștințele, abilitățile și experiența, nu-ți este frică să-ți asumi mai multă responsabilitate, inclusiv financiară, ci, dimpotrivă, cauți intenționat astfel de șanse. Vei obține o promovare sau o creștere a salariului numai dacă vei cere. Când descoperi o problemă, atragi atenția asupra acesteia sau o rezolvi simngur. Și dacă apar ceva dificultăți? Tu devii o parte a soluției, nu a problemelor.

Ești gata să începi chiar acum promovarea în cariera ta?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.