MIC DE ÎNĂLȚIME: 4 MOTIVE SĂ TE BUCURI, DACĂ NU EȘTI ÎNALT

mic de inaltime  motive sa te bucuri daca nu esti inalt

Pentru statura lui mică! Și acest lucru nu este un citat jalnic dintr-un cântece al unui cântăreț fără adăpost, ci este un toast! Oamenii de știință i-au bucurat pe cei, care nu au crescut până la înălțimea unui jucător de baschet: iată tocmai 4 motive să te simți mai cool decât alții, chiar dacă ești mic de înălțime.

1. Căsnicia lor este mai stabilă

Bărbații sub înălțimea de 170cm divorțează în medie cu 32% mai rar, decât băieții de înălțime medie. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Universitatea din New York, în anul 2014. Oamenii de știință explică acest lucru simplu: cei de înălțime joasă se căsătoresc mai târziu, decât ceilalți. „Să fim sinceri, bărbatul mic de înățime cheltuie, în medie, mai mult timp pentru a găsi o parteneră potrivită. Dar, când el își găsește în cele din urmă perechea sa, căsătoria aceasta va fi pe o fundație mai stabilă”, – spune autorul lucrării, Ebigeyl Veytsman.

mic de inaltime  motive sa te bucuri daca nu esti inalt

Învață de la bărbatul mic de înălțime Nu contează, ce înălțime ai – nu te grăbi la altar. 60% dintre căsătoriile încheiate de copii (în vârsta de până la 20 de ani inclusiv), se distrug în timp. Pornind de la 22 de ani și mai departe – se distrug doar 40% dintre căsătorii. Simte diferența și ai puțină răbdare.

2. Ei nu se îmbolnăvesc de cancer

Nu, noi nu putem spune cu siguranță, că „nu se îmbolnăvesc“ deloc – am scris asta doar pentru a-ți atrage atenția. Cu toate acestea, merită să ne amintim că, acum un an în urmă, un grup de oameni de știință europeni au prezentat rezultatele unei meta-analize a mai multor studii, care au durat mai mulți ani la rând și la care au luat parte, în total, 585 000 de persoane. Concluzia este următoarea: cu cât mai înaltă este o persoană, cu atât mai mare este riscul, că într-o zi medicii îi vor găsi o tumoare.

mic de inaltime  motive sa te bucuri daca nu esti inaltDe exemplu – datele unuia dintre studiile din această meta-analiză. Angajații de la Universitatea din Bristol au studiat istoriile bolilor a opt mii de bărbați, cu vârste cuprinse între 50 și 69 ani și au găsit o astfel de legătură: fiecare următorii 10 cm de înălțime – reprezintă un plus de 6% la probabilitatea totală de a obține cancer de prostată. Oamenii de știință încă nu știu, din păcate, de ce se întâmplă acest lucru. Poate e un fel de dreptate universală? Sau, de exemplu, un rol în dezvoltarea cancerului îl joacă factorul de creștere asemănător insulinei – o proteină, care influențează înălțimea ta, așa cum sugerează și denumirea. Sau ăștia înalți au pur și simplu mai multe celule în organism și, prin urmare, crește și probabilitatea că una dintre ele suferă mutații în cancer? (Deși, dacă încă nu ai înțeles, aceasta este doar ipoteza noastră, oamenii de știință râd de ea).

Învață de la bărbatul mic de înălțime  Aruncă țigara și cârnații prăjiți preferați, dar, principalul lucru – mișcă-te mai mult. 47% – cu atât este mai mare riscul bărbaților slabi de a se îmbolnăvi de cancer, în comparație cu cei, care merg în mod regulat în sala de fitness. Și, dacă nu ești impresionant de acest număr, asta înseamnă, că nimic nu te mai poate salva.

Loading...

3. Ei, în general, trăiesc mai mult

Cel puțin, așa spune revista PLOS ONE. În anul 2014, publicația a povestit o astfel de istorie: oamenii de știință au efectuat un studiu, care a durat 40 de ani (!) și la care a participat un grup de 8.000 de americani de origine japoneză. Se crede, că japonezii sunt națiune, care trăiesc mai mult decdât alții, iată de ce cercetătorii au decis să studieze mai aproape secretele lor. În cursul studiului s-a aflat un fapt secundar. Da, japonezii trăiesc mult, dar japonezii înalți (nu, nu e un oximoron) mor înainte de ceilalți, chiar dacă au grijă de greutatea sa și de bolile cronice. Cercetătorii se referă la așa numita gena de longevitate – la oamenii înalți aceasta este mai puțin frecventă, decât la cei mici de înălțime. Aproximativ un an în urmă, un grup de cercetători spanioli condus de Timothy Pi Cash, a raportat despre descoperirea acestei gene (sau, mai precis, o mutație genetică rară): această mutație asigură un nivel scăzut de colesterol „rău“ din sânge și, prin urmare, la cei, care au această genă, totul e în regulă cu vasele de sânge și cu inima.

mic de inaltime  motive sa te bucuri daca nu esti inaltÎnvață de la bărbatul mic de înălțime Îți recomandăm să înveți și tu obiceiurile alimentare ale japonezilor. Acestea sunt: o mulțime de verdeață, orez, pește și – vei fi surprins – cartofi dulci în loc de cartofi obișnuiți. „Cartofii“ dulci (care, desigur, nu sunt deloc cartofi) conțin o mulțime de potasiu, vitamina C, carotenoide și fibre. Și, spre deosebire de cartofii albi, cei dulci nu duc la o creștere a nivelului de zahăr din sânge (deși s-ar părea…). Dacă vei găsi cartofi dulci la piață sau în magazin – mănâcă-l ca în Okinawa, într-o supă sau pur și simplu cu turmeric, care, de asemenea, protejează orgaismul împotriva cancerului. Iar dacă nu vei avea așa posibilitate – îl poți crește la țară, la părinți sau la bunei. Există soiuri de cartofi dulci rezistente la frig, care pot crește chiar și în suburbii și pe care le vei putea savura deja peste 90 – 110 zile.

4. Și sex ei au mai mult

Și există oare ceva mai important? Asta-i tot – jocul a ajuns la sfârșit, cei mici de înălțime au câștigat. În anul 2014, în jurnalul Sexual Medicine au fost publicate rezultatele unui studiu controversat efectuat de oamenii de știință din Ungaria. Aceștia au intervievat 1146 de pacienți ai unei clinici de andrologie din Budapesta, cu vârsta cuprinsă între 25 – 45 ani; bărbații, a căror înălțime nu depășea 175 cm, susțineau, că ei fac sex în medie de 2,69 ori pe săptămână. Iar cifra celor înalți – 2,55 ori. Cu toate acestea, oamenii de știință nu au putu explica acest fapt. Și nu toți au crezut în aceste rezultate – de exemplu, profesorul Imre Rurik de la Institutul Debrecen a declarat, comentând acest studiu, că sexualitatea nu depinde de datele antropometrice ale omului. Deci, probabil, oamenii nu prea înalți pur și simplu iubesc să născocească un pic. Dar să faci acest lucru atât de convingător – este, de asemenea, un talent.

mic de inaltime  motive sa te bucuri daca nu esti inaltÎnvață de la bărbatul mic de înălțime Fă-o să râdă. Jurnalul de Evolutionary Psychology scrie așaaa ceva, că nu putem să nu aducem aici un citat: „Simțul umorului – este un semn generat al evoluției al masculului de înaltă calitate la fel, precum și umerii puternici / șoldurile înguste. Bărbatul, care glumește cu succes este, în mod evident, inteligent, inventiv și are o reacție de invidiat. Și cele enumerate sunt suficiente pentru o femeie, astfel încât ea să aleagă anume un astfel de bărbat – pentru reproducere și pentru transmiterea acestor trăsături la descendenții săi”.

Totuși, exista cateva modalități de a părea mai înalt .

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.