Mersul pe bicicletă

Mersul pe bicicletă

Mersul pe bicicletă aduce organismului nostru mai multe beneficii. În timpul unei plimbări pe bicicletă se întăresc mușchii picioarelor și crește rezistența lor, se îmbunătățește funcționarea sistemelor cardiovascular și respirator. Efectuând plimbări îndelungate cu bicicleta în aer curat, noi facem plămâni noștri să lucreze mai activ. Astfel, sângele se îmbogățește cu oxigen, care pătrunde în celulele din creier și alte organe vitale. Mersul pe bicicletă este foarte benefic mai ales pentru persoanele, care fumează foarte mult. Datorită faptului că prin plămâni circulă foarte mult aer în timpul ciclismului, aceștia elimină în afară substanțele toxice, care au foat primite prin inhalarea fumului de tutun. Mersul pe bicicletă este o modalitate foarte bună de călire și de creștere a imunității.

Ciclismul, de asemenea, este foarte sănătos și pentru persoanele, care suferă de boala varicoasă (varice). Atunci când picioarele efectuează mișcări de rotație, apăsând pedala, sângele în vene începe să circule mult mai rapid, se micșorează cheagurile de sânge din vase. Ciclismul este o metodă excelentă de prevenire a distoniei vegetative vasculare. Atunci când mergem pe biciletă, se antrenează aparatul vestibular, se îmbunătățește fluxul sanguin la nivelul organelor pelvine, cea ce este deosebit de important pentru bărbați, în calitate de prevenire a unei astfel de boli perfide, cum este adenomul de prostată. Bicicleta este foarte bună pentru cei, care doresc să piardă în greutate. În timpul unei plimbări cu bicicleta, arde o cantitate mare de grăsimi, se reduce grăsimea mai ales la nivelul șoldurilor și feselor. În acest caz, plimbările cu bicicleta ar trebui să fie regulate și cu o durată nu mai puțin de patruzeci și cinci de minute. Mersul pe bicicletă este foarte sănătos chiar și pentru ochi – uitându-ne în depărtare și concentrându-ne privirea pe obiecte aflate la departe, noi antrenăm mușchii ochilor, reducând astfel riscul de aparițieși dezvoltare a miopiei. Mergând pe bicicletă, noi primim un impuls enorm de energie și voioșie, se îmbunătățește starea de spirit și starea emoțională generală a omului. În același timp, se întărește sistemul nervos, scăpăm de grijile de zi cu zi, de anxietate și de stres.

Loading...
Dar, pentru ca mersul pe bicicletă să ne aducă numai beneficii și să nu dăuneze sănătății noastre, este necesar să respectăm anumite reguli. Este interzis să ne suim pe bicicletă și să pedalăm intensiv imediat după ce am luat o masă. Unii dintre oameni, practicând frecvent mersul pe bicicletă, pot observa dureri la nivelul genunchilor, deoarece cea mai mare parte a efortului fizic revine anume pe ei. Pentru ca aceste probleme să nu crească în niște boli destul de grave, este necesar să combinăm ciclismul cu odihna și să nu suprasolicităm articulațiile, până ce vom simți dureri. În plus, pentru a da articulațiilor genunchiului sarcina, pe care o pot efectua fără daună, trebuie să regulăm și să alegem înălțimea potrivită a scaunului și a volanului. Înainte de a ieși din casă, este necesar să efectuăm câteva genuflexiuni pentru a încălzi articulațiile înainte de a ne sui pe bicicletă. În timpul acestor plimbări este foarte important să bem o cantitate suficientă de lichide pentru a evita deshidratarea organismului, ceea ce este foarte rău pentru articulații. Trebuie să bem apă plată, iar ai bine ar fi să consumăm apă minerală, care restabilește echilibrul electrolitic. Pentru a preveni posibilitatea căderilor frecvente, trebuie de fiecare dată să verificăm starea bicicletei – reglarea frânelor, umflarea anvelopelor ( dacă este necesar), verificarea lanțului ( dacă nu cade sau nu este prea slab).

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.