Memorie de invidiat – amintiți-vă totul!

memorie de invidiat amintiti va totul

Pentru a memoriza ceva într-adevăr foarte bine, trebuie să pătrunzi cu adevărat adânc în subiectul dat. Metoda lui Feynman va ajuta la identificarea spațiilor goale în cunoștințe și le va umple.

Se întâmplă adesea, că ți se pare că ai înțeles esența temei, dar te pierzi în detalii. Crezi că ai învățat și cunoști subiectul bine, dar, atunci când începi să-i explici cuiva, înțelegi că nu-i așa și că cunoștințele sunt mai mult decât superficiale și aproximative.

Pentru a evita astfel de situații, verifică-ți cunoștințele folosindu-te de metoda lui Feynman.

În ce constă metoda lui Feynman de învățare a materialului

memorie de invidiat amintiti va totulDeci, ai învățat ceva și dorești să-ți verifici cunoștințele obținute. Esența tehnicii constă, de fapt, în explicarea acestui subiect unui alt om, care este departe de subiectul dat. În acest caz, nu este obligatoriu ca această persoană să fie prezentă lângă tine.

Ia o foaie de hârtie, scrie subiectul tău și începe să-l explici. Imaginează-ți, că îi scrii unui om, care nu știe nimic despre subiectul respectiv, și chiar mai bine – unui copil de opt ani.

Copiii la această vârstă au suficiente cunoștințe pentru a înțelege explicații simple, dar vocabularul lor este destul de mic, așa vei fi nevoit să-i descrii termenii speciali cu niște termeni simpli, pe înțelesul lui.

Cum funcționează această metodă de învățare a informației

memorie de invidiat amintiti va totul
Processed with VSCO with f2 preset

Încă din școală mulți oameni sunt obișnuiți să învețe pe de rost materialul. Noi rostim de zi cu zi diferiți termeni, fără a înțelege exact, ce înseamnă acești termeni. Deseori, acest lucru se întâmplă nu din cauza că ești prea leneș pentru a clarifica, ce înseamnă un concept sau altul sau pentru a analiza în detaliu mecanismul funcționării, ci din cauza obiceiului de a învăța pe de rost orice material.

Tu simți că înțelegi subiectul, dar o astfel de cunoaștere este foarte superficială – cuvintele, care nu sunt susținute de imagini, sunt uitate rapid, iar în cunoștințele noastre găsim mai târziu niște spații goale, unde, de fapt, ar trebui să se afle materialul învățat.

Explicându-i unui copil de opt ani o temă oarecare, tu nu vei putea utiliza termeni și expresii învățate pe de rost. Vei fi nevoit să descrii totul cu propriile cuvinte, cât mai simplu și elementar posibil. Foarte curând, vei găsi locuri, pe care nu le poți explica într-un limbaj simplu. Și nu din cauza că copilul este prea mic, ci pentru că tu singur nu înțelegi pe deplin, ce se întâmplă în acest moment.

Dacă ai reușit să scrii o explicație dintr-odată, citește-o din nou și pune la îndoială toate momentele, care ți se par ilogice, confuze și dificile. Încearcă să le explici mai în detalii, astfel încât copilul să înțeleagă cu siguranță despre ce merge vorba.

Acum a rămas puțin – trebuie doar să înțelegi cu adevărat toate punctele, pe care nu le înțelegeai până acum și să termini explicația ta. Aici este este important să nu te bazezi pe intuiție, ci să te gândești.

Dacă ai o persoană, care nu prea înțelege în subiectul tău și care este de acord să citească explicația ta – asta este încă mai bine. Ea îți va putea pune întrebări cu privire la toate punctele rău înțelese și te va ajuta să-ți aprofundezi mai bine cunoștințele tale.

Loading...

Unde poate fi aplicată metoda de învățare a lui Feynman

memorie de invidiat amintiti va totulCu ajutorul acestei metode poți verifica orice cunoștințe: formulele fizice, principiile de funcționare ale diferitelor dispozitive și funcționarea organismelor vii, mecanismele economice și multe altele.

Această tehnică te poate ajuta numai în procesul de învățare, dar și în timpul muncii. De exemplu, aceasta poate fi utilizată pentru pregătirea rapoartelor și prezentărilor. Vorbirea simplă este întotdeauna percepută și reținută mai bine, decât prezentația, care este povestită cu un limbaj complicat, cu o abundență de termeni și expresii speciale.

Metoda lui Feynman te va ajuta să-ți simplifici la maximum raportul tău și să te asiguri, că ascultătorii tăi vor înțelege totul, ce spui tu.

Ce metode folosești tu, de obicei, pentru a învăța un material oarecare?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.