Lucruri interesante despre bere

Lucruri interesante despre bere

Berea – o băutură îmbătătoare, delicioasă, rece, care mai mult de un secol bucură oamenii, în special reprezentanții sexului puternic. Cui nu-i place să se întâlnească cu prietenii în pub și să bea un pahar de bere. Doamnele, de asemenea, se răsfață cu această băutură. Berea este un alcool universal, care se poate bea nu doar pentru distracție, dar și poate fi folosită în multe feluri de mâncare, în special în cele din carne. Blog-ul nostru îți propune să faci cunoștință cu niște lucruri mai puțin cunoscute și interesante despre bere. După ce vei citi articolul nostru, vei putea împărtăși cunoștințele tale despre această băutură minunată în timpul unei petreceri sau pur și simplu la o întâlnire cu prietenii apropiați.

Nu „amețit”, ci în stare de ebrietate

Deseori, oamenii după ce au băut o bere, spun că sunt un pic amețiți, iar alții spun că asta se întâmplă din cauza hameiului. Însă, de fapt, hameiul – este un fel de condiment pentru bere. Acesta se adaugă la sfârșitul fierberii, ceea ce conferă berii o aromă specifică. Planta nu provoacă intoxicație sau ”amețeală”, ci pur și simplu îmbunătățește calitățile gustative.

Berea în lupta împotriva pietrelor la rinichi

Cercetătorii au descoperit, că berea previne apariția bolilor de rinichi și anume dezvoltarea pietrelor și nisipului. Oamenii, care beau regulat câte puțină bere, suferă mai rar de pietre la rinichi.

În Statele Unite nu se reclamează oameni, care beau bereВ În America există o lege specifică, care interzice apariția în reclame a oamenilor, care beau bere. Astfel, guvernul evită propaganda alcoolismului, mai ales asta se referă lacei minori.

Cehii „absorb” bere mai mult decât alții

În Republica Cehă, oamenii beau foarte multă bere. S-a calculat, că aici per persoană se consumă aproape 160 de litri de bere pe an. Printre toate țările din lume, Republica Cehă deține poziția de lider în consumul de această băutură îmbătătoare.

Berea, care poate fura

În Belgia, se vinde cel mai scump „reprezentant” al acestei băuturi. Prețul unei sticle de Vielle Bon Secours este de 1000 $.

Loading...

Câte tipuri de bere există

Există cca patru sute tipuri de bere. Cele mai multe dintre brandurile proprii sunt reprezentate în Belgia.

Băutura îmbătătoare delicioasă sau moartea

În Babilonul antic, orice om, care îndrăznea să strice gustul adevărat de bere, era condamnat la moarte. Oamenii, care făceau această bere ”falsă”, erau înecați în această băutură dezgustătoare.

Femeile au fost primele, care făceau bere

În antichitate, berea era produsă exclusiv de femei. Aceasta era o profesie foarte prestigioasă. Era obligatoriu, ca fetele să arate foarte atractiv. Astfel de berari erau numiți (sau mai bine spus numite) Brewsters.

Pe Pământ, în orice moment, aproximativ cincizeci de milioane de oameni sunt în stare de ebrietate de la bere

În orice moment al timpului, în orice loc de pe planetă, oamenii sunt în stare de ebrietate. În fiecare fracțiune de secundă, în lume există 50 de milioane de oameni, care au băut suficient de multă bere pentru a se îmbăta.

Cât de important este gulerul de spumă

Gulerul, sau mai degrabă spuma, care se află pe suprafața paharului de bere, este foarte important. Acesta, adică gulerul, poate spune multe despre calitatea și gustul berei. În cazul în care torni bere, iar ea nu face spumă, aceasta înseamnă, că gustul nu este foarte plăcut și, cel mai probabil, nu este foarte proaspătă.

Berea pentru oase mai puternice

Cercetătorii au descoperit că berea este foarte utilă pentru structura oaselor. Ea stimulează acumularea de calciu si minerale, deci întărește perfect oasele.

Rata de absorbție a berii depinde de forma paharului

Experții de la Universitatea din Bristol au constatat că persoanele, care beau bere din pahare drepte de o jumătate de litru, o fac timp de 11 minute, iar cei, care beau din paharele curbate – cu 4 minute mai repede. Această anomalie poate fi explicată foarte simplu. Atunci când oamenii beau din pahare drepte, ei văd exact cât de multă băutură rămâne în pahar și cât de mult a băut deja. Iar celelalte pahare încurcă puțin conștiința, omului crede că a băut doar o jumătate de pahar, dar, de fapt, el a băut mai mult de o treime.

Tsunami de bere a luat 9 vieți

În Londra, la 18 octombrie anul 1814, la fabrica de bere a avut loc un accident, s-a crăpat un rezervor, în care erau cinci sute de mii de litri de bere. Valul de bere a izbucnit afară și a inundat enoriașii din parohie. În acest teribil accident au murit nouă persoane.

Cea mai tare bere din lume

În Scoția se vinde cea mai tare bere din lume – Brewmeister, ceea ce înseamnă „venin de șarpe”. Dacă berea obișnuită conține 5% de alcool, Brewmeisters – tocmai 68%. O singură sticlă de bere poate fi suficientă pentru o întreagă companie pentru a petrece cu veselie o seară.

Piramidele au fost construite de lucrători în stare de ebrietate

Egiptenii antici iubeau să bea câte puțină bere bună. Arheologul Patrick McGovern susține, că piramidele au fost construite de oameni, care erau în stare de ebrietate.

După cum se știe, berea – un produs destul de caloric, pentru a arde rapid caloriile obținute, este nevoie să adăugați în dietă unele produse pentru arderea grăsimilor .

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.