La ce trebuie să renunțăm mai repede decît  fumatul

la ce trebuie sa renuntam mai repede decit fumatul

Toți  vorbesc în mod constant despre pericolele fumatului, bine, acesta este de mult  timp bine știut , nimeni nu contrazice că  este necesar să lepădăm acest obicei. Dar, în viața fiecărei persoane există încă cîteva lucruri care în fiecare zi le dăunează.Ei își otrăvesc viața, iar noi nici măcar nu observăm , cum se întîmplă, crezînd  că totul este în ordine. Mergem la sala de sport, mîncăm salate, renunțăm  la alcool și fumat, dar continuăm  să invidiem, ascundem  supărările  și în mod constant ne  plîngem  pe viața noastră. Poate că e timpul să renunți  la aceste obiceiuri?

Dacă ești otrăvit de  obiceiurile  proaste , indiferent de ceea ce faci, fericire nu este, și nu se datorează faptului că aveți  puțini bani și prieteni, nu ai  un iubit  sau o activitate dragă , dar din cauza că indiferent de condițiile bune care ți le-a oferit viața, tu vei fi în continuare nemulțumit.

Vom vorbi  despre 4 obiceiuri negative care impiedică  să luați  premiul mult dorit.

Invidia

Da aceasta este încă a cea năpastie, care nu  permite să te bucuri de succesele tale dar nici de  succesele altora. Rețelele sociale – un instrument excelent pentru dezvoltarea  invidiei.

În viața reală, de asemenea, este destulă invidie, care te  obligă să te întristezi  pe viața nerealizată, gîndindu-te că acest lucru este adevărat.

Ce să faceți cu aceasta

Dacă măcar  pentru o zi v-ați schimba cu locurile cu o altă persoană (cu  cei pe care îi invidiați),  nu v-ar fi plăcut foarte mult. Fiecare are  suferințele sale și premiile sale , iar cele străine nu sunt deloc mai bune ,decît ale tale.

Nu trebuie să te compari cu nimeni, toți au  avut un anumit trecut, are talentele sale și oportunități, probleme  și necazuri. Pur și simplu nu vă comparați , nu există criterii cu  care ai putea  să o faci.

Loading...

Supărare

Dacă dezasamblăm sentimentul de supărare, se pare că aceasta  nu corespunde  cu realitatea așteptărilor voastre.

Dacă nu luați cauzele supărării , atunci ea reprezintă o emoție negativă puternică care te urmărește  pentru o lungă perioadă de timp. Prin orice menționare despre această persoană , înăuntru  se va aprinde un întreg  foc de artificii de emoții negative, iar supărările  de lungă durată, sunt periculoase pentru sănătate, ele sunt  ca niște răni  netratate.

Cum să scapi de aceasta

Pentru ca să nu te dezamagești, pur și simplu nu aștepta nimic de la oameni. Ei nu sunt obligați  să fie  politicoși, plăcuți , grijulii, înțelegători, prietenoși. Primiți așa cum sunt.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că trebuie să comunici  chiar și cu nepoliticoșii, oameni care te au de nimic, și alte persoane neplăcute. Doar faceți  propriile concluzii, cu cine doriți să continuați să comunicați  și cui trebuie să îi spunem la revedere. Fără supărarări  viață va deveni  mult mai ușoară.

Plîngeri

„A fi nefericit este foarte ușor, să fii fericit  e mai greu și mai abrupt“ – Thom Yorke

Plîngerile se transformă în obicei , și în cazul în care o persoană se obișnuiește să se plîngă, indiferent de modul în care el își decurge viața , el oricum v-a găsi, pe ce să se plîngă. Dacă o persoană întotdeauna se plînge, înseamnă că el vede în viața sa  numai partea negativă, observă doar  problemele, despre care se grăbește  să le spună tuturor celor din jur.

Nu este o evaluare obiectivă a vieții sale, există doar modul în care tu o vezi. Dacă vedeți numai negativ, doar  el și este. Și toate pentru ce? De dragul unor aspecte compătimitoare  din exterior?

Judecăm

Ei bine, și ultimul obicei prost – credo bunicuțelor  pe o bancă, într-o lume plină de dependenți de droguri și prostituate. Suntem atît de încîntați să judecăm  pe alții, personal și colectiv. Bîrfesc toți , indiferent de sex și vârstă.

Ceea ce este interesant în acesta : nu poți judeca  alte persoane, fără implementarea acelorași criterii de evaluare de sine. De cîte ori am observat cum oamenii care explodează și strigă la alții din cauza  unor  deficiențe, tot așa se ceartă  pe ei insuți atunci cînd greșesc, sau chiar mai rău.

Deci, judecarea  are două părți. Una dintre ele  – judecarea altora, iar a doua – pe sine  însuți iubitul  (doar că in acest caz deja nu chiar  dragoseta  de sine ).

Ce trebuie de făcut

În această lume, toți oamenii au  dreptul de a face greșeli, și ele fiind atît  de diferite încît este imposibil să dai o evaluare obiectivă a acțiunilor.Niciodată nu ai fost în pielea unei alte persoane, nu știi cum trăiește el, cum a trăit înainte, ce fel de gînduri  se rotesc în capul lui. Este ca și cum ai comenta un meci de fotbal cu ochii închiși, bazîndu-te doar pe strigătele din tribune.

Iar ce ține de judecarea de sine  însuți – omul  pe care îl cunoașteți foarte bine, amintiți-vă doar că aceasta nu v-a duce la nimic bun . Niciodată. Poate că acest obicei a rămas de la părinți , ca o copie a  exemplului  de comportament, dar sigur aceasta  nu motivează pe nimeni. Dimpotrivă,  ea te face să te simți un păgubaș, să accepți aceasta și să suferi. Și, să te plîngi, posibil.

Toate obiceiurile dăunătoare

Am văzut cu mult timp în urmă această practică, probabil, au auzit mulți despre ea, deoarece a fost foarte populară în rețele de ceva timp. Practica se numește „brățara violetă“ și mi-am amintit de ea , deoarece ea  exact ne oferă să scăpăm odată de toate  gîndurile otrăvitoare.

Această practică a fost propusă  încă din 2006 de preotul Will Bowen. Sensul acesteia este că trebuie să porți  la mînă o  brățară violeta și 21 de zile să trăiești fără plîngeri, critica  în adresa altora altora și critica de sine, bîrfe și afirmații  de nemulțumire (fără invidie , în locul ei – afirmații de nemulțumire). Să gîndiți  se poate, important – să nu vorbiți . Dacă o persoană nu este în măsură să facă față, el pune brățara pe cealaltă mînă și cele 21 de zile se  încep din nou.

Acum chiar se vînd  astfel de  brățări –să fie ideea, că mereu se vor găsi  oameni care o va vinde. Posibil banii cheltuiți nu îți dau atît de ușor să renunți, dar sensul nu este în asta .

Îți  poți face singur o brățară, să legi  pur și simplu o ață simplă  de orice culoare sau de a folosi în acest scop, inelul care v-a fi pus de la o mînă la alta.

Principalul lucru este – să renunți, în cele din urmă, la gîndurile  otrăvitoare.

Cît de des te prînzi că te plîngi pe viață  și ai gîndurile negative?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.