Iubirea de sine

iubirea de sine

Evită orice condamnare — a altora, precum şi cea personală. Şi ești înclinat să te condamni permanent şi să dai vina pe tine pentru dificultățile în relații cu alții. Dar autoflagelarea nu are nimic de a face cu umilința. Aceasta este una dintre formele de respingere când refuzi acel bun şi frumos, care îl ai înăuntrul tău, sau nu îi dai valoare.

În cazul în care prieteniile tale ratează, cuvântul tău este respins, iar un gest de dragoste rămâne neobservat, nu este necesar să pui vina pe tine. Nu este adevărat, aparte faptul că această nedreptate rănește. Ori de câte ori, respingându-te pe tine însuți, în mod involuntar idealizezi pe alții.

Loading...

Vrei sa fii aproape de cei pe care îi crezi că sunt mai buni şi mai puternici decât tine; cu oameni mai inteligenți şi talentați decât tu însuți. Deci te pui într-o dependență emoțională de acești oameni, iar pe aceștia îi îndepărtezi ca urmare a incapacității acestora de a satisface așteptările dumneavoastră. Atunci te învinovățești pe tine înșiși mai mult, astfel intri într-un cerc vicios al abandonării de sine şi mărind nevoia de a primi aprobarea altora.

Opriți-vă de a se respinge sub orice formă. Este necesar să recunoști propriile neajunsuri, dar nu-ţi respinge meritele. Trăieşte ca un egal printre egali. Atunci vei fi lipsit de gelozie şi solicitări excesive şi o să cunoști cu adevărat iubirea reciprocă şi prietenia.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.