În ce secție  sportivă să  înscrii copilul

in ce sectie sportiva sa inscrii copilul

Mulți părinți doresc ca copiii lor să se diversifice, să realizeze  succese remarcabile și să fie sănătoși, de aceia îi înscriu în secții sportive. Dar alegerea ar trebui să fie abordată cu înțelepciune.

Copilul dumneavoastră a devenit destul de mare, și te gîndești  cu ce să îl ocupi în   timpul liber. De obicei, părinții înscriu  copiii în cercuri de dezvoltarte, într-o școală de muzică sau cursuri de limbi străine. Dar de multe ori alegerea cade pe secțiunea de sport.

De ce dăm copii la secții sportive

În mare parte datorită faptului că toți fac asta. În plus, vrem pentru copiii noștri tot cei mai bun. Ca să fie sănătoși, activi  și să nu rămînă în urma semenilor săi, noi îi ajutăm  să descopere  sportul.

De multe ori secțiile sportive sunt  recomandate de medici, profesori, prieteni. Nu există nici o dispută că este benefic și interesant, în cazul în care acestea sunt alese corect.

Ce fel de secții sportive să alegem pentru copil

Noi de multe ori dăm  copilul la secțiile, care se află mai aproape de  casă. Aceasta este o decizie ușor de înțeles, pentru că va fi mult mai ușor pentru a ajunge la antrenamente. Dar locația – nu este cel mai important factor în alegerea unei  secții. Dacă ea nu-i place copilului, este puțin probabil să aducă vreun beneficiu.

Cînd alegi  secția, în primul rînd gîndeștete la copil,ce va primi el de la aceasta.

Karate

giphyLa karate dau adesea copii cu vîrsta de 5-6 ani. Karate pentru copii – nu este numai antrenamente de consolidarea a sănătății, dar, de asemenea, abilități de auto-apărare, capacitatea de a găsi o soluție în situații de stres, caracter puternic, voința de a cîștiga.

La antrenamentele  de karate copilul tău va fi educat  în spiritul luptătorilor japonezi. Îl vor învăța  să stea departe de bătăi , să evite folosirea forței în conflicte, să respecte pe cei mai mari, să aprecieze ceea ce are, și să-și onoreze familia. Puteți să nu vă îngrijorați,că din cauza antrenamentelor copilul poate deveni agresiv sau rău. Dimpotrivă , acesta va fi  învățat să direcționeze energia în direcția corectă și să gestioneze emoțiile. 

Ca dezavantaje pot include o eficiență scăzută a unei astfel de antrenamente pentru auto-apărare. Lupta fără contact este sigură în timpul antrenamentelor, dar  pentru o luptă reală nu ești  gata. Cu toate acestea, aici rezultatul depinde de temperamentul copilului și antrenorul  la care merge.

Judo

Judo – nu este doar o artă marțială, dar, de asemenea, o filozofie care are originea în Japonia. El are toate beneficiile ale unui  karate, dar va fi mai eficient pentru auto-apărare.

Copilul antrenat  în lupta karate fără-contact, îi este frică de a lovi agresorul. Dar un mic judoist  poate arunca adversarul pe coapsa, să se elibereze de captură  și să facă față într-o luptă sau încăierare. Bătăușii  școlari la sigur nu îl vor jigni.

Gimnastica

giphyUna dintre cele mai populare secțiuni pentru copii cu vîrste diferite. Gimnastica întărește corpul copilului în dezvoltare și sistemul imunitar, normalizează greutatea, dezvoltă puterea, agilitatea, flexibilitatea, rezistența, îndreaptă postura și  rezolvă treptat problema platfus.

La antrenamentele de gimnastică copilul  nu învață  doar să atingă  succese individuale și să înscrie recorduri personale, dar, de asemenea, să interacționeze cu colegii de echipă.

Direcțiile diferite ale gimnasticii vă permit să alegeți ceea ce într-adevăr îi va plăcea copilului , iar specificul antrenamentelor – de a trece  peste  ceva timp în alte secții, unde este accentuată  elasticitatea  și agilitatea.

Dansuri

Clasice, orientale, folclorice, moderne – să găsească ceva pe plac pot găsi și  băieții și fetele. Elasticitatea, agilitatea, forța, rezistența – sunt acele calități care vor fi dezvoltate cu ajutorul dansului. Posibil că aceste competențe vor fi utile pentru copil în viitor sau îi vor da un imbold de a se ocupa cu  dansurile  profesional.

Loading...

Fotbal

giphyLa antrenamentele de  fotbal puteți sigur să înscrieți atît băieții  cît și fetele. El întărește forța fizică și rezistența, ajută copilul să aibă autoritate între semenii săi, educă  abilități  de a lucra în echipă.

Micii  fotbaliști , care au tenacitatea și talentul, au  o mare șansă de a ajunge  în sportul profesionist. Fotbalul – un fel de activitate în aer liber, așa că  beneficiile pentru sănătate a antrenamentelor  sunt incontestabile.

Ciclismul

Ciclismul  nu se potrivește tuturor. Acestea sunt antrenamente intense de rezistență , care subînțelege o depășire permanentă a  diferitelor distanțe în în funcție de nivelul de dificultate și necesită un anumit temperament. Ciclismul dezvoltă rezistența, îmbunătățește inima  și  dezvoltă mușchii.

Dacă doriți ca copilul dumneavoastră să devină rezistent, încăpățînat în atingerea scopurilor lui și în înregistrarea recordurilor, de a menține un stil de viață sănătos, atunci propuneți  ciclismul.

Sporturile nautice

giphyDupă ce a vizitat piscina copilul va înțelege, îi place sau nu . Cînd el va învăța să înoate, puteți alege cu ce să vă ocupați  în continuare: polo pe apă, sărituri de la înălțime în apă, scufundări sau înot sincron. Înotul  dezvoltă toate grupele de mușchi, întărește sistemul imunitar, temperează, ajută la dezvoltarea armoniosă din  punct de vedere fizic. Un avantaj imens a înotului este faptul că acesta îndreaptă postura, iar acest lucru este  actual pentru aproape toți copiii, pentru că ei petrec mult timp într-o poziție de ședere.

Dar să stați pe apă trebuie să înveți mai întîi, și asta durează pentru fiecare în parte  perioade de timp diferite, în funcție de intensitatea antrenamentelor. Posibil , la început în timpul lecțiilor copilul va urî apa și antrenamentele. Dar cînd va pluti fără ajutorul unui antrenor, el va înțelege că toate eforturile au meritat rezultatul.

Patinajul

Patinajul este posibil deja de la patru ani. Dar noi trebuie să fim pregătiți pentru a că la început  va trebui mai întâi să învețăm cum să cadem . Vânătai, dureri, lacrimi și antrenamente grele – aceasta este calea spre succes în patinaj. Pe de altă parte, copilul are  oportunitatea de a crește și a se dezvolta, pentru a crea ceva frumos și de a face ceea ce impresionează cu adevărat pe cei din jur.

Patinajul , de asemenea, se diferențiază  prin faptul că progresul este clar vizibil și va aduce satisfacție nu numai pentru tine, dar  și  tînărului atlet.

Hochei

Un alt sport de echipă,care  la fel ca artele marțiale întărește spiritul. La fel ca și la patinaj, va trebui mai întîi să înveți să stai rezistent pe  patine. Dureri, lacrimi și dezamăgiri vor fi la sigur.

Dar mai apoi copilul va învăța să lucreze în echipă, să depună eforturi ca să fie primii  și să cîștige. Hocheiul este perculos din cauza traumelor, așa că gîndițivă  dacă merită. În hochei sunt, de asemenea, mari perspective de a avea succes  în sportul profesionist.

În concluzie

Puteți alege pentru copilul tău acea  secțiunea la care este mai aproape de casă. Sau puteți face  o contribuție semnificativă la dezvoltarea acestuia și să îi da-ți ceea pentru care el va fi recunoscător pentru  toată viața.

Decide pentru tine cea ce vrei de la secțiile de sport, și ceea ce copilul tău vrea. Atunci, vei avea toate șansele de a face o alegerea corectă.

Ce fel de antrenamente ați recomanda copilului tău?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.