În al șaptelea cer: 7 moduri de a dormi în avion

e

Cred că toți (sau aproape toți) sunt de acord, că cel mai bun mod de a petrece timpul în timpul zborului (în special, dacă te așteaptă un drum lung) – este de a dormi. Este mai simplu să-ți imaginezi, decât să o faci! Cel mai adesea, anume în avion, noi ne transformăm în ”prințesa și bobul de mazăre”, pe care întotdeauna cineva nu o lasă să adoarmă. Probabil, sfaturile noastre te vor ajuta să călătorești confortabil în îmbrățișarea blândă a zeului Morpheus. Vise plăcute și un zbor fericit!

1. evită consumul de cofeină înainte de zbor

Cine oare nu și-a petrecut timpul în sala de așteptare cu o ceașcă sau două de cafea preferată sau ceai? Într-adevăr, este o ocupație plăcută în toate privințele … Dar! Nu te enerva apoi pe vecinul, care cu sforăitul său dulce nu te lasă să adormi, toată chestia este în cofeina, care nu te va lăsa să dormi încă 5-6 ore. Ceaiul din plante va fi o alternativă excelentă.

2. trebuie să fii obosit înainte de drum

Dacă ai de gând să călătorești cu avionul, încearcă să nu te odihnești pentru o lungă perioadă de timp. De exemplu, cu o zi înainte de zborul transatlantic, ar fi mai bine să dormi noaptea mai puține ore sau să-ți organizezi câteva exerciții fizice suplimentare. Vei avea o șansă bună să tragi un pui de somn, în loc să vizionezi încă o dată cinci filme.

3. alege locul potrivit

Un punct foarte important! Întotdeauna este mai bine să preîntâmpini stewardesa sau tovarășul întâmplător de drum, că, dacă ai adormit, atunci nu trebuie să te trezească sau să te deranjeze în timpul distribuirii produselor alimentare și a băuturilor. Și, cel mai bine este să rezervi un loc la fereastră – vecinii tăi nu vor fi nevoiți să te deranjeze, dacă vor dori să meargă la toaletă, să se plimbe sau să povestească despre viața sa în detalii amănunțite. Evident, dacă banii din buzunar sau numărul de mile îți permit, este mai bine să zbori în clasa business, în special pe distanțe transoceanice. Printre posibilele locuri „de dormit” – este scaunul de lângă ieșirea de urgență, unde îți poți întinde liber picioarele și unde poți dormi, fără ca cineva să te deranjeze. Sau în partea din față a avionului, mai puțin zgomotoasă. Iar lângă toaletă va fi cu mult mai greu de a dormi. În mod ideal – merită să încerci să obții un rând gol. Dacă ai observat, că de data asta sunt mai puțini pasageri, iar avionul este aproape gol, nu fi timid, nu ezita și nu întinde timpul. Cu siguranță, așa loc dulce pentru som nu va fi mult timp liber.

Loading...

4. pregătește-ți muzica ta preferată

Un ajutor excelent pentru visele din avion – de a bloca sunetele din jur cu ajutorul muzicii. Creeză-ți propria ta listă de melodii, care te vor face să te simți ca acasă chiar și în înălțimi fără nume. Apropo, îți vor prinde bine niște căști bune, de calitate! Un alt „blocant” al lumii din jur – o mască de somn, care te va ajuta să te cufunzi în întuneric și va crește șansele de un somn dulce.

5. Alege ÎMBRĂCĂMINTE comodă „de casă”

O regulă importantă – este de dorit să călătorești într-o îmbrăcăminte cât de confortabilă. Poți chiar în pijama (sau în pantaloni de pijama/sport), daca vrei cu adevărat! De ce să nu-ți schimbi hainele doar pe durata zborului? Nu uita să pui în bagajul de mână niște șosete moi, pentru a avea posibilitatea să-ți scoți pantofii de pe picioare.

6. spală-te

Psihologii recomandă să folosim un truc interesant: de îndată, ce avionul atinge înălțimea maximă și va fi posibil să mergi în baie, spală-te pe dinți și spală-ți fața, așa cum de obicei o faci înainte de a merge la culcare. Acest ritual te va ajuta să ”te setezi pe calea visului”. Roagă stewardesa să te trezească cu 45 de minute înainte de aterizare, astfel încât să ai posibilitatea să te pregătești fără grabă sau, dacă este necesar, să-ți schimbi hainele.

7. cere o pătură și o pernă

Majoritatea companiilor aeriene furnizează perne și pături pentru toți pasagerii zborului, fără excepție! Deci, asigură-te, că ți s-a înmânat tot ceea, ce trebuie pentru odihnă îndată ce ți-ai luat locul tău. O altă alternativă – să iei de acasă un set pentru dormit, pentru a fi sigură, că totul merge conform planului. Câteva picături de lavandă pe pernă te vor ajuta să te elaxezi și să adormi mai repede.

După cum se poate vedea, sfaturile se bazează pe caracteristicile corpului uman. Mai multe despre misterele corpului pot fi găsite aici

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.