Fiecare femeie face aceste greșeli!

giphy

Există un mit, că oamenii se îndrăgostesc la prima vedere și că dragostea lor este eternă. Cu toate acestea, nimeni nu construiește așa o casă, nimeni nu obține așa o profesie și nimeni așa nu se însănătoșește.

Eu cred, că femeia este cea, care construiește relațiile. Știi, de ce eu nu fac consultații pentru cupluri? Pentru că, de regulă, bărbatul îmi cere să demonstrez, că femeia este greșită. El nu așteaptă nimic altceva de la un psiholog. Eu cred, că bărbatul reacționează doar la femeie. El nu va reacționa în același mod la psiholog. Eu lucrez cu femeile numai deoarece cred cu tărie în faptul că, atunci când se schimbă o femeie, se schimbă și atitudinea bărbatului față de ea.

În acest articol am strâns 7 cele mai frecvente greșeli, pe care le-am întâlnit până acum.

Greșeala № 1: Faci prea multă morală 

giphyPrincipala greșeală în relații constă în discuțiile prea dese, care sunt inițiate de către femei. Și nu am în vedere aici conversațiile despre fleacuri. Ci despre momentele în care, în loc să explice cauza tristeței sale, ea spune: „Acum îți explic eu cum să faci. Eu știu cum! Dar tu nu știi, nici măcar nu vrei mă asculți…”. Și își începe trăncăneala sa, face morală, de exemplu, în mașină, atunci când el nici nu are unde să fugă de ea. Și ea îl bate la cap tot drumul pe o temă, care, de fapt, nu este deloc importantă. Ei ajung apoi acasă, mânâncă, merg la culcare, fac sex, iar de dimineață o iau de la capăt. Sună cunoscut?.

Greșeala № 2: Sari de la o extremă la alta 

giphyFemeile mai fac încă o greșeală, carer se întâlnește foarte des. Ele trec întotdeauna foarte repede de la o extremă la alta – „disponibilă mereu“ sau „absolut indisponibilă“. Există 2 momente:

  1. Atunci când o femeie este disponibilă pentru contacte intime cu partenerul său, indiferent de comportamentul lui. Astfel, ea își pierde valoarea și credibilitatea atât în ochii săi, cât și ai partenerului.
  2. Atunci când o femeie ia poziția de un lider dur sau o „mamă“ în familie, ea își pierde astfel atractivitatea sa sexuală. Deoarece în capul oricărui bărbat „mama“ și „sex“ – sunt două lucruri complet diferite și nu pot exista în același context. „Mama“ este pentru iubire, iar pentru sex va trebui să caute o altă femeie.

Orice femeie este o combinație între o fată și o mamă. Aceste două elemente crează o femeie calmă, armonioasă, care știe cum și când trebuie să fie maleabilă. Mama nu poate fi maleabilă, deoarece ea întotdeauna își face griji pentru ceva și trebuie să aibă mereu dreptate. Iar fata, pe de altă parte, poate fi flexibilă numai datorită faptului că ea nu este prea inteligentă.

Atunci, când o femeie învață să-și înțeleagă sentimentele și senzațiile, ea înțelege ce înseamnă fericire calmă. Ea învață totodată să găsească instrumentele și metodele pentru a atinge această stare.

Femeile întotdeauna așteaptă, că va veni un bărbat, care va face, va rezolva, va repara ceva și atunci totul va fi bine. Însă, din păcate, în realitate, lucrurile nu stau întotdeuna așa cum ne așteptăm noi. Deoarece nevoia de iubire este o nevoie primară. Iar nevoile primare trebuie să le realizăm în mod independent. Iar dacă o femeie nu poate să-și satisfacă singură necesitățile sale primare, nefericirea și nemulțumirea ei crește din ce în ce mai mult. Cu toate că pare că femeia face totul perfect, iar partenerul ei se comportă exact cum îi dictează articolele din reviste. Dar ea nu simte nimic cu adevărat. Iar asta conduce spre sfârșitul relației.

Greșeala № 3: Plesnești tigrul cu un papuc

giphyFemeia încearcă adesea să atragă atenția bărbatului său asupra faptului că acesta nu corespunde așeptărilor ei. Ea face permanent afirmații de genul „Ești leneș!”, „Cât se poate?”, „Tu nu aduci niciodată suficienți bani în casă”, „Nu ești în stare să iei măcar o decizie!”. Dacă femeia alege această poziție agresivă pentru a aduce o informație la atenția lui, asta îl va face să se transforme într-o „pisică”, care nu va dori niciodată să se apropie de ea și, cu atât mai mult, nu va merge în direcția pe care femeia i-o indică..

Iată o metaforă, care ilustrează perfect această situație: imaginează-ți un tigru, pe care îl plesnești în fiecare zi cu un papuc. Pe lângă asta îi mai spui, că el nu este puternic și că nu este un tigru. Cred că înțelegi singură ce fel se va comporta acel tigru. Eu cred că va fi mai bine, dacă femeile vor spune fraze de genul: „Știi, tu m-ai întristat tare, pentru că ți-am axplicat și mă așteptam să înțelegi, cât de important este acest lucru pentru mine”. Astfel, femeia împarte responsabilitatea pentru starea ei cu bărbatul iubit. Și asta este foarte important. Deoarece femeile se așteaptă la responsabilitate din partea lui. Iar el, șla rândul său, este o creatură, ce iubește confortul și nu prea iubește responsabilitățile. Este mult mai simplu pentru reprezetantul sexului puternic să facă o femeie să se simtă confortabil și fericită, decât să-și asume mai târziu responsabilitatea pentru tristețea și nefericirea ei.

Greșeala № 4: Nu recunoști, ce înseamnă fericirea

giphyLucrez în acest domeniu deja 15 ani și mult timp nu puteam înțelege, de ce fetele de diferite vârste și statuturi, cu diferite experiențe de viață și educație fac fix aceleași greșeli. Știi, ce am înțeles? Este vina și responsabilitatea părinților. Părinții ar trebui să le ofere fiicelor experiența fericirii, astfel încât acestea să fie capabile să o recunoască în societate, mai târziu. De exemplu, pe mine nimeni nu m-a învățat cum să simt fericrea, din păcate. Și atunci când o fată ”pleacă în viața mare”, ea nu știe ce însemnă să fii fericită cu adevărat, nu știe ce reprezintă această stare de fericire. Ea cunoaște doar fragmente din acest sentiment, ca atunci când era recompensată pentru notele bune obținute la școală, când se purta frumos etc. Și iată ea se aventurează în viață fără să aibă idee ce este fericirea și întâlnește un băiat, care îi spune „Eu sunt fericirea!”. Și ea îl ia acasă, deschizându-și larg inima și sufletul. Trec doi-trei ani și ea realizează, că așa și nu a mai simțit ce-i aia fericire.

Principala sarcină pentru orice părinte este să-și transmită copiilor săi, ce înseamnă adevărata fericire. Deci, dacă o femeie își educă și își cultivă în sine sentimentul de fericire calmă, ea asyfel împușcă doi iepuri dintr-un foc..

Loading...

Greșeala № 5: Nu educi copiii să arate afecţiune

giphyPrietenul meu are o fiică, care are 3 ani. Când ea se apropie de el, manifestă imediat afecțiune. În general, natura arată modelul de comportament al fetei. Dacă femeia ar avea tot timpul un astfel de comportament, atunci bărbatul nu ar avea nici o șansă să rămână indiferent. Dar unde dispar toate astera odată cu venirea maturității? De ce, atunci când începi să vorbești cu o fată, este nevoie de atât de mult timp, până ce veți putea deveni afectuoși? Atunci când femeile erau copii, ele făceau asta inconștient. De ce ne pierdem acest instinct? De ce trebuie să înveți asta din nou?

Din cauza fricii. Experienţa relaţiilor anterioare eşuate. Dacă o fată a fost decepţionată de trei ori, ea începe să se gândească: „Oare nu ofer eu prea mult? Ce fac dacă mă va respinge?”.

Dacă mă voi apropia de el, voi spune un cuvânt dulce, atunci el nu avea nicio șansă și niciun motiv de a fi rău. Așa stau treburile și cu copiii noștri. Primul lucru, pe care trebuie să îl faci ca părinte – acceptă întodeauna sentimentele şi emoţiile copilului tău. Dacă fetița ta plânge, nu trebuie să îi spui niciodată, că ea plânge din cauza unui fleac. Trebuie să o asiguri, că e normal să-şi exprime emoţiile, că şi tu în locul ei ai face la fel. Empatizează. Cel mai important lucru este să faci copilul să creadă, că totul este în regulă cu el. Trebuie să-i spui expresii de genul: „Eu îți voi fi alături în orice situație”. Și trebuie să te forțezi să nu-i ții lecții de morală. Foarte mulți spun: „Sunt alături de tine în orice situație, dar ascultă-mă, când eram eu în anii tăi…” Și se începe…

Greșeala № 6: Nu îl lași să se exprime

giphyBărbatul ar trebui să înveţe cum să comunice. Când el nu vorbește, femeia se simte nedorită și inutilă. Problema este că bărbații deseori îşi fac planurile singuri şi nu le discut cu partenerele lor. Dacă ar spune: „Eu astăzi merg la serviciu pentru ca peste trei ani să ne permitem o casă”, – iubita l-ar susţine întrutotul cu fericire. Însă, din punctul de vedere al unui bărbat, atâta timp cât el vine în fiecare seară acasă şi mănâncă ciorba gătită de aleasa lui – asta e o dovadă supremă de iubire. Desigur că femeile nu înţeleg acest lucru. Femeile se întreabă: „Cum să înțeleg eu asta că el de-abia mă priveşte, vine târziu de la serviciu şi adoarme la televizor, până ce eu spăl farfuriile”. Când le pun bărbaţilor această întrebare, ei se simt absolut confuzi și răspund: „Dar trăim împreună! Înseamnă că totul e ok!”. Cu femeile trebuie să comunici. Trebuie să le spui „Draga mea, sunt epuizat. Îți voi fi foarte recunoscător, dacă îmi găteşti şi mie aia sau aia?”. Și femeia va fi fericită. Este un gest atât de simplu, dar poate însemna foarte multe pentru relaţia de cuplu..

Cum poți face un bărbat să înțeleagă, că tu ai nevoie de comunicare între voi doi?

Treaba e, că femeile văd totul în detalii. Adică construiesc tabloul general din fragmente. Iar bărbaţii văd numai imaginea de ansamblu. Când o femeie face ceva şi întreabă bărbatul său: „Ce părere ai?”, – în capul lui are loc o explozie. El se gândeşte, că dacă va spune acum ceva ce nu trebuie, va declanşa astfel o ceartă. Iată un joc, care poate salva astfel de situaţii. Când soţul te roagă să faci ceva, de exemplu, te întreabă unde este cămașa lui sau te roagă să-i faci un ceai, răspunde-i următoarele: „Spune-mi cele două cuvinte importante pentru mine, care mă fac foarte fericită şi îți spun unde se ascunde cămașa ta” sau „spune-mi cinci cuvinte drăguţe, care-ţi vin în minte şi îți pregătesc cel mai gustos ceai din lume”. Ai nevoie de ceva timp și trebuie să ai răbdare să înveți iubitul să-ţi vorbească în felul ăasta și să-ți spună cuvinte plăcute. După un timp oarecare, el va începe să o facă din reflex.

Greșeala № 7: Nu îți recunoști propria frumusețe

giphyDe ce o femeie, înainte să iasă din casă, petrece ore întregi în faţa oglinzii și dorește să arate puțin mai bine pentru nişte oameni necunoscuți, dar nu poate găsi timp, pentru a arăta bine acasă, pentru bărbatul ei? Asta se întâmplă deoarece pentru o femeie este foarte important ce cred alţii despre ea. Bărbatul ei este deja alături. Pentru ea deseori are mai multă valoare părerea şi remarcile unor străini spuse soțului ei și nu părerea directă a omului iubit.

Eu cred, că asta este o poziție greșită și trebuie să fie eradicată. Nu mă înţelege greşit, asta-i bine că iubești să te aranjezi, să ai grijă de aspectul tău. Dar ar trebui o faci în primul rând pentru tine, pentru că te iubeşti şi trebuie să realizezi că eşti frumoasă şi fără machiaj. Eu consider, că pentru a fi frumoasă, o femeie trebuie să muncească toată viața pentru asta. Nu are importanță câți ani are ea și ce profesie are.

Tehnici simple, pentru a fi fericită:

  • Gândește-te: ”Ce plăcere pot să îmi ofer eu astăzi?”
  • Plimbă-te pe jos în fiecare zi, cel puțin câte 4 kilometri. Nu cu gândul ”iată am trcut 500 de metrim apoi voi mai trece încă 500”. Trebuie să mergi 4 kilometri dintr-o dată.
  • Bea suficientă apă! Spală depresia din organism.
  • Spune-ți de cât mai multe ori: ”Sunt de-acord cu mine!”.
  • Mai pe scurt: fă în fiecare dimineață ceea, ce îți place. Atunci ziua va avea un bun început bun și întreaga zi vei avea o bună dispoziție.
  • Și mai este încă un sfat excelent: o dată în săptămână nu fă nimic. Absolut nimic. Nu-ți strânge patul, nu mânca iaurt, nu merge la sală. Adică nu fă nimic. Este o procedură foarte importantă.

La fel ca mulți oameni, am fost în Tibet, pentru a găsi răspunsuri despre fericire. Nu am găsit. Acolo era frig, foame și strașnic. Am fost acolo timp de trei săptămâni și o dată pe săptămână am avut ocazia de a pune o întrebare unui călugăr. Secretul meu de fericire constă în faptul, că nu există garanții. Lumea este instabilă. Totul se poate schimba în orice moment. Și dacă astăzi nu voi lua maximum, mâine pot regreta despre asta.

Făcând astfel de greșeli puteți ajunge la despărțire.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.