Dieta 5: 2: pierdem din greutate, fără a schimba obiceiurile alimentare

dieta   pierdem din greutate fara a schimba obiceiurile alimentare

Astăzi vă vom spune despre o noua dietă  modernă , cu numele simplu de 5: 2. Este extrem de eficientă și nu implică restricțiile  unor produse alimentare. Iar rezultatele vor fi impresionante. Nu este un vis? Detalii – în articolul nostru.

Moda se schimbă. Inclusiv și la diete. Sistemul de alimentare, pe care vreau să vă spun astăzi probabil că a venit  la noi pentru o lungă perioadă de timp. Ideia e că o astfel de dietă nu vă permite doare să perdeți excesul de greutate , în cantități nelimitate (ar fi răbdare), ea este de asemenea bună pentru sănătate.

De unde cresc picioarele acestei diete?

Acest sistem de alimentare  a fost inventat de un jurnalist britanic Michael Mosley, care este specializat în programe TV despre  sănătatea omului . În 2012, el a lansat filmul  Eat, Fast & Live Longer  ( «mănîncă , fii înfometat și trăiește  mai mult”). În acest film, Michael, împreună cu medici și cercetători științifici au studiat în detaliu întrebarea cum să trăim  mai mult. Pe parcursul filmului, el descoperă că, pentru a trăi mai mult, este necesar uneori să fii înfometat. Cînd consumăm mai puține calorii, în organism  procesele de auto-vindecare sunt pornite. În plus, în acest mod, vom pierde în greutate pînă la  starea intenționată a naturii, fără a epuizării nejustificate.

Studiile  de restrictie calorică atît de mult l-au impresionat pe Michael, că el  a decis să creeze propriul său sistem de alimentare. Nu atît de mult pentru pierderea în greutate, cît din considerațiile de îmbunătățire. Un plus al acestei diete: este concepută în special pentru cei care iubesc să mănânce și nu doresc să se limiteze  în mod specific.

Michael Mosley a publicat cartea „Dieta rapidă  5: 2“, care a fost publicată în mai multe limbi, inclusiv în rusă.

Care este sensul?

Cinci zile pe săptămână mănînci ca de obicei, și două zile limitați  aportul caloric pînă la 500 de calorii dacă ești de sex feminin, și pînă la 600 de calorii dacă ești de sex masculin. Mulți sunt atrași de această dietă faptul că  nu este nevoie să renunțați la oricare  produse.

O regulă importantă a sistemului: nu împărțiți  cantitatea permisă de alimente mai mult de două ori. De nedorit  să mîncați  de cinci ori pe zi, a cîte 100 kcal. Cel mai bine este să mănînci de 1-2 ori pe zi și de a face între mese o pauză mare. La urma urmei, esența sistemului – pentru a oferi organismului o pauză pentru digestia alimentelor. Varianta perfectă – puțin  mic dejun și o cină mică. Sau doar un singur lucru: prînzul , micul dejun sau cina.

Important: în  ,,ziua postului’’ trebuie să bei multă apă și ceai de plante (decofeinizat). Acest lucru va preveni deshidratarea și facilitează eliminarea toxinelor.

Dacă vorbim despre o zi și o noapte , atunci aceasta ar trebui să fie de cel puțin 12 ore, fără alimente  consecutiv.

Exemplu de regim alimentar în ,,zilele de post’’

Pentru o mai bună înțelegere a sistemului în  ,,zilele de post’’ al acestei diete direcționăm cîteva exemple pe care le puteți utiliza la început.

Opțiunea 1:

Cu o zi înainte ați terminat cina la ora 19:00. După asta ai luat micul dejun în ziua de (post), la 8:00, mînîncă  300 de calorii . Seara, la ora 19:00 din nou ați luat cina, mîncînd a doua parte  de calorii. Toată ziua  în mod activ beți  apă potabilă. (Da, știu că noi nu mîncăm  caloriile ci  produsele alimentare, dar, în opinia mea, va fi înțeles mai clar.)

Opțiunea 2:

Cu o zi înainte ați luat cina la ora 20:00. Următoarea zi  de (post) nu luați  micul dejun dar luați prînzul la 12:00  un rațion cu o valoare energetică de 300 kcal. Iar  seara la ora 19:00 din nou luați cina cu un conținut caloric de 200 kcal.

Opțiunea 3:

Cu o zi înainte de ziua de (post),  ați luat cina la ora 19:00, dimineața ați luat  micul dejun la 8:30 cu toate cele 500 de calorii, și atît. Nu mîncați  toată ziua pînă la următoarea zi obișnuită și beți apă potabilă în mod activ.

Zile de repaus alimentar le puteți organiza așa cum doriți. Chiar și consecutiv, sau peste una sau peste trei . De-a lungul timpului, veți găsi un ritm care ți se potrivește. Aceasta este o chestiune de experiență .De exemplu, am ajuns la concluzia că în astfel de zile nu vreau să iau cina . Pofta dispare complet. Așa că iau micul dejun complet sau masa de prînz cît mai strîns.

Adică  în aceste  zile am numai o singură masă. Pe cineva îi poate liniști, de asemenea, ideea că cina este aproape și în curînd va putea să mănînce. Pentru astfel de oameni este  mai bine  să împartă  cantitatea permisă de alimente de două ori.

Loading...

Avantajele sistemului

  • Foarte simplu  și ușor de înțeles
  • Este  disponibil  pentru toți: cei care lucrează , mamele în decret, și singuraticilor.
  • Nu presupune nici o renunțare  a oricăror produse.
  • Ușor de aplicat în viața de zi cu zi, indiferent dacă sunteți în vacanță, acasă sau la locul de muncă.
  • Are un bonus excelent: întinerirea organismului  și îmbunătățirea  acestuia.
  • Sistemele pot fi implimentatea toată viața, fără să-ți fie frică de consecințe.
  • Este ușor să te obișnuiești cu el  și să îl adaptezi pentru tine.

Dezavantajele  sistemului

Este nevoie de voință, mai ales la început: mulți oameni practic le este frică să rămînă  fără mîncare , și aici, va fi necesar să găsească într-adevăr puterea spiritului.

Mai multe dezavantaje  nu am gasit!

Specificul utilizării

În,, zilele de post’’ este mai bine pentru a exclude complet carbohidrații rapizi  (cereale, paste, pîine, chiar și acea sănătoasă din făină de grîu, dulcele sub toate formele sale, fructe).  De ce? Deoarece acestea sunt bogate în calorii și te tine sătul  pe scurt timp. Un regim alimentar ideal ar trebui să fie alcătuit  astfel încît, să mîncați și să vă simțiți sătul mai mult timp. Așa  va fi mai ușor să supravețuiți în  aceste zile fără foame, avantajele alimentelor  permise sunt mai sus.

În zilele obișnuite, nu este necesar în mod special de a încerca să ajungi din urmă. Un tort mîncat întreg la sigur va fi prea mult. Iar  în acest caz, eu nu garantez    rezultatul dietei tale. Da, puteți (și o veți face) să mănînci  mai mult decît de obicei după ,,zilele de post’’. Dar în limite rezonabile. În cazul în care regimul alimentar  obișnuit  constituie  2 500-3 000 kcal pe zi, nu trebuie să măriți  pînă la 5000 kcal.

Fiți atenți cu băuturile: nu uita, de asemenea, ele au calorii (cu excepția apei, ceaiului și cafeaua fără zahăr). Oare nu îți va părea rău cînd ziua întreagă nu manînci , dar să pierzi rezultatul cînd  bei o Coca-Cola sau o ceașcă de  cappuccino?

Toate mesele trebuie să fie alcătuite  după  următorul principiu: proteine + legume + grasimi (nuci, semințe, ulei vegetal presat la rece). Unde în grupul de „proteine“ eu nu vă sfătuiesc  în ,,zilele de post’’ să includeți carnea roșie, deoarece ea supraîncarcă digestia.

Rezultatele posibile

Impresionează! Toți cei care au încercat acest sistem spun astfel. Rezultatul depinde direct de perseverența și numărul de zile de post în total. Cineva așa scapă de 10 kilograme în plus, în timp ce alții doar cinci. Depinde de cît de mult surplus de grăsimi aveți din punct de vedere al corpului. Cineva pierde  și 20, și 30  și încă  mai multe kilograme  cu acestfel se sistem de alimentare. Puteți să vă alimentați așa și  toată viața, sau vă puteți opri  după cîteva luni. O altă opțiune: după obținerea rezultatului dorit, puteți lăsa doar o ,,zi de post’’ pe săptămînă pentru a menține greutatea și sănătatea.

Să fiți sănătoși!

Ce părere aveți despre diete?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.