De ce trebuie să fie egoist

 de ce trebuie sa fie egoist

Oamenii care se gândesc doar la ei înșiși, sunt numiți egoiști şi, de obicei, acest lucru nu este un compliment. Cu toate acestea, mulți nu iau în considerare o astfel de noțiune ca „egoismul rațional”. Este capacitatea de a trăi în propriile interese, fără a contrazice intereselor altora.

  • Pentru că acest egoist este capabil de a înțelege şi de a îndeplini dorințele sale. Lucru ce practică în mod regulat. Aceasta înseamnă că este un om fericit. Şi cine este fericit, în consecință seamănă în jurul său bucurie, în loc de tristețe si jale.
  • Un egoist rezonabil este capabil de a înțelege şi de a efectua nu numai dorințele sale, ci de asemenea şi dorințele altora. Şi nu se așteaptă la nimic în schimb. Cu un astfel de om e plăcut să ai de a face!
  • Egoistul este capabil de a spune „nu” atunci când situația reiese în mod inconfortabil. Printre altele, este respectat pentru asta. Mai bine sincer şi direct pentru a putea refuza decât să accepți şi să uiţi, sau să oferi un ajutor mediocru.
  • Dacă o persoană ştie cum să spună „nu”, atunci știe şi să primească un refuz. Bun-simț, cu înțelegere, fără reclamații şi plângeri. Adică interlocutorului unui egoist îi este permis să aibă dorințele sale, să evalueze şi să ia decizii. Acest fapt este plăcut.
Loading...
  • Apropo, eroul din această descriere, uneori pune dorințele sale mai presus de dorințele altora. Aceasta, la rândul său, înseamnă că acesta există pentru sine însuși, mai degrabă decât pentru altcineva. El o să aibă timp de toate faptele şi intențiile din această viață. El știe de ce a trăit şi ce a făcut.
  • „Nu în zadar” cunoașterea interioară poate inspira fapte mari. Spre deosebire de eternul „în zadar” de cel care încearcă să îngăduie la toată lumea. Un membru sănătos a societății nu simte dureri chinuitoare pentru veșnica alegere: ție sau altcuiva. Doar știe atunci când este gata să-şi sacrifice interesele, şi atunci când nu este gata de aşa ceva.
  • Egoistul este un om care se iubește pe sine însuși. El trăiește în armonie cu sine însuși. Dar asta nu e tot. Cel ce se iubește pe sine însuși, este capabil să iubească şi alte persoane. Şi asta înseamnă că cei din jurul unui egoist rațional cel puțin sunt înconjurați de atitudinea lui pozitivă. În cel mai bun caz – de iubire. Ceia de ce are nevoie un bărbat şi o femeie .

Deci, se dovedește că egoistul rezonabil este un om fericit şi armonios în toate privințele. Deci deveniți egoiști, şi viața va deveni mai ușoară pentru tine şi chiar o plăcere — plăcere, şi nu povară!

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.