De ce șeful tău nu este atât de rău, cum pare

de ce seful tau nu este atat de rau cum pare

Să nu crezi, că nu ești norocos, că ai un șef, care de multe ori îți atrage atenția la greșelile tale în muncă și nu prea admiră momentele pozitive. De fapt, el îți face un mare serviciu pentru tine și face totul, pentru ca tu să lucrezi încă mulți ani într-o companie de succes.

Oamenii sunt mai sensibili la negativ decât la pozitiv. Studiile arată, că pentru nivelarea unei experiențe negative este nevoie de 5 evenimente pozitive similare. Este mult mai ușor de a elimina un negativ, decât de a-l compensa cu cinci noi rezultate pozitive. Cum crezi tu, ce este mai ușor: să înlături un singur lucru sau să adaugi cinci noi?
S-ar părea, că accentul pus pe greșeli este contrar psihologiei pozitive, dar, de fapt, negativul este punctul de plecare pentru „călătoria“ de mai departe. Unii psihologi cred, că în scopul de a atinge productivitatea maximă, este nevoie de 10 ani (mai târziu a apărut cifra de 10.000 de ore). Această așa-numita „practică conștientă“, un concept, care se bazează pe faptul, că talentul nu este un factorul cel mai important în atingerea succesului. Totul, de ce are nevoie o persoană pentru a realiza orice scop – este munca permanentă, care este îndreptată spre îmbunătățirea activității sale. Nu sună foarte distractiv, mai ales că 10.000 de ore – este un termen foarte relativ, deoarece mult depinde de domeniul de activitate al persoanei, de concurență și de alte circumstanțe concrete. Dar una dintre adevăratele dogme al „practicii conștiente“ constă în nevoia de concentrare asupra corectării greșelilor. Acest lucru poate duce la o dezamăgire temporară, dar în cele din urmă îți va perfecționa abilitățile și te va ajuta să devii un expert în domeniul tău.

Loading...
Este puțin probabil, că vei ajunge la un țărm, dacă nu vei acorda atenție la o scurgere în barcă, bucurându-te în timp de peisajul din jur. Un hotel de lux își va pierde rapid cinci stele ale sale, dacă angajații acestui hotel se vor lăuda reciproc unul pe altul, felicitându-se pentru succesul obținut și ignorând plângerile clienților.

Atunci, când vezi motivul, care te împiedică să realizezi ceva bun, ar trebui să faci tot posibilul pentru a-l elimina. Acesta este deja următorul pas, de la care se începe pozitivul. Tu găsești diverse modalități de a corecta greșelile, atingi succesul, apar noi speranțe și idei progresiste. Puterea pozitivă constă în faptul, că tu te concentrezi pe lucrurile, care într-adevăr lucrează și depui eforturi pentru a le îmbunătăți. Astfel, negativul a jucat un rol-cheie în lansarea procesului de schimbări pozitive în viață. Așa că, data viitoare, spune-i „mulțumesc“ șefului tău și concentrează-te asupra a ceea, ce dorești să realizezi. Cu toate acestea, există 11 factori în viața ta, care, mai bine să-i ascunzi de seful tău.

Loading...

This article has 1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.