De ce nu ar trebui niciodată să lucrezi  în companiile mari

de ce nu ar trebui niciodata sa lucrezi in companiile mari

Textul de mai jos este bazat pe  opiniile  mai multor persoane care au lucrat mult timp în birourile unor mari corporații, și care au schimbat confortul  spațiului deschis și cafeaua gratuită  cu antreprenoriat și cu o viață echilibrată.

Niciodată nu vei avea cariera satisfăcătoare într-o companie mare

Gîndește- te cîte straturi de  șefii sunt deasupra ta într-o compani,ca  să realizezi cît efort ai nevoie să depui  pentru a depăși rezistența internă a companiei. Jucîndu-te – vei ieși la suprafață  ,lucrînd – puțin probabil.

Iniţiativa se pedepsește

Pentru a sugera  niște  modificări simple, pentru  o persoană obișnuită care nu a lucrat într-o companie,  pare o absurditate  – schimbarea unei  literele în meniul software sau corectarea procesului – trebuie să depuneți un efort  enorm. Cel mai probabil, atunci cînd  vei câștiga și inițiativa ta v-a fi aprobată  , deja nu vei mai primi nici o satisfacție morală.

Nu puteti exprima opiniile în mod public

Dacă ești un expert în internet- jurnalism sau pur și simpu știți cine este cine pe piață, și ați fost angajat într-o  mare companie, atîta timp cît vei lucra acolo vei fi fi mut. Nu puteși spune că produsul companiei este slab – arăți  lipsă de etică în raport cu colegii tăi,să spui că  produsul concurenților este slab, – arăți  lipsa de etică în raport cu concurenții altei companii ,în general nu ai voie să comentezi nimic – este mai bine să păstrezi  tăcerea, ca să nu  ofensezi pe cineva. Toți colegii sunt foarte valoroși.

Team! Team! Team!

de ce nu ar trebui niciodata sa lucrezi in companiile mari

Spirit de echipă, sinergie, în  unison, toți ca unul, doar împreună vom reuși… astfel de afirmații veți auzi foarte des. În spatele   responsabilității de comandă  ve-ți învăța cum să ascundeți incompetența sau lipsa   de experiență. Proiectul cel mai mizerabil va învăța cum  să lucrați în echipă, cu aceeași responsabilitatea fațăde colectiv,unde nu vei găsi vinovatul ,iar premii  primesc,cine știe cine.

Vei fi lipsit de emoții

La birou nu este acceptat să invidiezi  și să te  bucuri. Toate acestea rămîn în interiorul tău,se sting  treptat, iar  tu  vei înceta să mai arăți asta pe fața ta. Plictiseala – aceasta este noua ta mască  a  angajatului  al unei companii mari. Fii pregătit pentru a deveni membru al bîrfelor de birou.

Vei învăța să te bucuri sincer de succesele , cu care nu ai nici macar o legătură

Vei spune, „Ce sunt bravoi băieții de la departamentul  transporturilor! Bună treabă“ ,,Ce browser cool avem noi’’iar tu ești de la contabilitate. Știi că nu aveți de aface, dar ești bucuros. Proiectele tale vor fi realizate mai puțin și mai puțin, iar  tu ai nevoie să te bucuri  de ceva. Chiar și cu o față de piatră  ca a unui lucrător de companie mare.

Vei primi întotdeauna semnificativ mai puțin decît vei cîștiga

Poți  vinde mii de litri de gaz , internet cu terabaiți și mii de produse software, dar vei  avea un salariu care vă va oferi adăpost și hrană. Veți avea parte de cîteva  vacanțe. În cel mai bun caz, îți vor da 2-3 excursii în străinătate, care sunt concepute pentru a îmbunătăți imaginea pur și simplu a filialei , dar în mare parte benefici de la acestea va primi compania. Pentru tine este doar o substituire de  bani.

Vei uita cum să raspunzi înapoi,și te vei obișnui cu ritmul de lucru, care a fost adoptat într-o companie mare

O lună în urmă, erai  deranjat că contractul se acordă timp de o lună iar ofertele comerciale  cineva le pregătește într-o săptămînă. Vei deveni la fel și sincer vei înceta să înțelegi cursul real al evenimentelor.

Loading...

Vei învăța  să nu  asculți oamenii care vorbesc cu tine

Majoritatea lucrătorilor de birou cu experiență ale companiilor mari, de îndată ce începi să vorbești cu ei , se concentrează  într-un smartphone sau în  laptop. Veți învăța să verificați  în mod constant adresa de  e-mail și veți considera că sunteți  FOARTE ocupat și de tine depinde  FOARTE  multe lucruri.

Vei învăța să-ți petreci  cea mai mare parte a timpului cu discuții inutile

de ce nu ar trebui niciodata sa lucrezi in companiile mari

«— Să mergem în sala de dicuții ! – Pe cine să iau cu mine? – Pe toți!»Da, veți aduna în  mini-auditorii specialiști, care vor verifica e-mailul în timp ce veți vorbi despre nimic,pînă cînd următorii  lucrători de birou,nu te vor alunga ca  să facă și ei același lucru!

Nu vei avea probleme cu întârzierile

Vei întîrzia  peste tot – la întîlniri  interne, la punctul de control unde vei fi așteptat de  parteneri sau contractori, la întâlnirile în afara oficiilor. Și nu vei avea  problem  din această cauză – uiți, ai întîlnit un coleg pe coridor, traficul de mașini – vei considera că sunt scuze  normale  pentru întîrzieri.

Vei deveni dependent de cofeină și veți îndrăgi toaletele

Cafea dimineața, înainte de prînz, înainte de cină, după cină, înainte de a merge acasă. Dacă fumezi, adăugați  atîtea cești de americano , de cîte ori fumați. Toaletele te salvează atunci cînd nu mai dorești să bei cafea, Dacă există o cameră pentru fumători, aceasta înseamnă că acolo  v-a fi sediul important , pentru discuții, sală de ședințe.

Vei petrece 12-14 ore la locul de muncă

Dar nu vei  lucre defel  sau vei  stoarce din tine 2-3 ore cu forța. Vei învăța să te convingi că faci o treabă bună, că ești supraîncărcat  și toți observă asta. Doar că în secret toți știu că sunt înconjutați de lenoși deaceia se comport  la fel. Principalul lucru să nu trezești  suspiciunea că mai ești interest de  ceva în viață  iar munca  – este doar un mijloc de a atinge scopuri.

Vei începi să crezi că tot timpul ești lipsit de ceva

Lucrînd într-o companie foarte  „bogată“  vei avea parte de cele mai bune echipamente, cea mai bună mobila si cel mai bun oficiu, dar vei  începe să consideri  că aveți dreptul la o mașină din contul companiei. Logică  în aceasta nu este, pur și simplu vei începe să consideri asftel. Vei fi încrezut  că aveți dreptul și la un apartament, dar acesta un pic  mai tîrziu.

Creșterea salariului

Vei lucra dince în ce mai  neeficient . Însă tu, ca și mușchi de copaci  te vei ocupa cu  sarcini inutile și întâlniri, dar tot timpul vei considera că  meriți,iar mărirea salariului – pentru tine este un lucru subînțeles.

Vei fi diagnosticat cu sindromul lucrătorului de birou

Vei începi cît mai des să te îmbolnăvești cu răceală.Ți se va explica foarte repede că este din cauza condiționerelor, și că nu e nevoie să vă faceți griji- că nu dispare în vînt asigurarea medicală.Vă veți îmbolnăvi foarte des și vei primi  plăcere de la asta.

Va apărea excesul de greutate și vei avea un corp urît

Din nou, vor exista explicații gata – din cauza stresului, de la un stil de viață sedentar. Dar acest lucru se datorează faptului că corpul și creierul nu va necesita de o mulțime de calorii pentru a  funcționa, veți avea mereu cu voi biscuiți plini  cu zahăr, cu care de10 ori pe zi, veți bea cafea cu zahar. La masa de prânz veți mânca prînzuri fără gust, care sunt preparate din resturile de bucate de ieri. Această hrană este gătită fără dragoste, de aceea este inutila. Deci, așa  apar obiceiurile care neobservat  dăunează sănătății.

Vei cînta ode zilei de  vineri

Pentru un  antreprenor privat, vinerea  – este teribilă, deoarece afacerea nu v-a funcționa  timp de 2 zile. Pentru personalul din oficii care lucrează într-o companie mare – aceasta este cea mai bună zi a săptămânii – bere, cîntece și dansurile  sunt posibile doar în această zi.

Veți îndrăgi petrecerile  corporative

Tematica  nu este importantă. Vei bea  alcool  și mîncare pe o sumă mică, dar vei fi încrezut că pentru tine a fost făcut ceva special. Tu te obișnuiești cu rușinea și de-a lungul anilor lucrați în companie  vei afla despre colegii tăi mai multe prostii decît soțiile lor. Și începe să-ți placă. Deoarece despre asta poți începe să  bîrfești.

Vei pierde spiritul  de start-up

de ce nu ar trebui niciodata sa lucrezi in companiile mari

Toți acești oameni ciudați care fac produse nu la fel de importante, vă vor provoca dispreț  . Iar tu vei  vei ști întotdeauna că în start-up  vei  a avea succes din prima, pur și simplu nu aveți nevoie de aceasta. Deja ești altfel diferit , de succes … deja.

Vei aduna credite

Cînd veți începe să lucrați  într-o companie mare veți dori o mașină, ca și a  colegilor tăi . O vei lua în credit, cu o siguranță  sacră că  credit pentru „un apartament să platești  30 de ani la sigur nu iau.“ După câțiva ani de apariție sistematică a banilor pe un card de plastic, sentimentul de auto-conservare va deveni plictisitor, și vei intra în atîtea datorii, care păreau imposibile  ieri.

La general

Felicitări, o cale de întoarcere pentru tine acum nu există ,iubitor de cafea și de corporative.

 

 

Ce părere aveți despre lucrul  în companie mare?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.