De ce dietele nu funcționează iarna 2017

De-ce-dietele-nu-funcționează-iarna-2017

Înainte de sărbătorile de iarnă, aproape fiecare fată decide să facă un pas important – să urmeze o dietă. Dar nutriționiștii sunt împotriva acestor schimbări, deoarece acestea nu vor funcționa! Ești surprinsă?

Chestia constă în faptul că organismul tău adaugă în greutate în timpul iernii din cauza unor motive biologice firești. Oamenii de știință au efectuat un studiu, în care au luat parte foarte mulți oameni, și au dovedit că este absolut normal să adaugi în greutate în timpul iernii.
Potrivit opiniei oamenilor de știință, anume în sezonul rece kilogramele în plus nu vor să părăsească corpul nostru. Și acest lucru se datorează proceselor chimice din creier. După cum ne explică nutriționiștii, în timpul iernii se reduce producția de serotonină din cauza deficitului de lumina soarelui. Anume această substanță reglează senzația de foame. Din cauza faptului că iarna se produce mai puțină serotonină, omul începe să consume mai multe glucide simple, care, la rândul său, contribuie la creșterea în greutate.

Organismul dorește cel mai mult să se încălzească cu alimente dulci și grase. Dar, din păcate, acest lucru provoacă o creștere a masei de grăsime și a greutății în genere. Așa că este inutil și neeficient să lupți cu kilogramele în plus pe timp de iarnă. Singurul lucru, pe care îl poți face – limitează consumul de mâncare grasă și păstrează-ți greutatea la normă, pentru a nu fi nevoită apoi să te chinui să scapi de ea..

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.