Dacă cineva se comportă urît cu tine, dă-ți aceste 5 promisiuni

daca cineva se comporta urit cu tine da ti aceste  promisiuni

Dacă cineva se comportă urît cu noi, avem trei opțiuni: să reacționăm cu înțelepciune, să îndurăm și să acceptăm, să reacționăm agresiv.

Cum să nu lăsăm agresorul să ne facă rău

Dacă o persoană care se comportă urît, face parte din mediul nostru apropiat, atunci trebuie să îi dăm de înțeles imediat că dacă nu-și schimbă atitudinea, va trebuie să ne îndepărtăm de el, deoarece bunăstarea noastră personală – prioritate.

Dacă cineva se comportă urît față de noi, avem trei opțiuni: să reacționăm cu înțelepciune să îndurăm și să acceptăm, să reacționăm agresiv. Să gestionezi emoțiile în aceste situații stresante nu este atît de ușor. Deoarece în acest caz, anumite zone ale creierului sunt activate.  Atunci cînd suntem tratați urît, fără respect sau suntem amenințați, cortexul prefrontal imediat începe să lucreze, amigdala (corpul în formă de migdală), cingula anterioară și insulița.  Aceste zone sunt legate de instinctul nostru de supraviețuire,anume ele ne obligă să reacționăm, să manifestăm agresiune sau, dimpotrivă, să alergăm de «pericole».

Dar astfel de situații ar trebui să fie învățate pentru a gestiona inteligența emoțională. Așa vom scăpa de sentimentul fricii sau furiei care ne captează total și ne putem pierde controlul asupra noastră.

Iată 5 promisiuni pe care trebuie să ți le dai pentru a reacționa în mod corespunzător dacă cineva vă tratează într-o manieră necorespunzătoare.

Îmi fac o promisiune să țin minte mereu, cine sunt și ce merit

Cînd cineva se comportă urît cu noi și trece toate limitele permisului, acest lucru dăunează foarte mult stimei de sine. Disprețul, cuvintele insultătoare, umilința, înșelăciunea.

Dacă întîlnim situații similare și atitudini similare față de noi, ne simțim deprimați și frustrați, deoarece aceasta bate pe ceea ce prețuim mai mult: stima de sine și integritatea personală.  Și dacă cineva vă spune că «nu aveți valoare» sau «că nu reprezinți nimic», atunci ultimul lucru pe care ar trebui să-l faceți — să vă înfuriați. În primul rînd și cel mai important, în acest caz: nu luați declarațiile altor persoane la inimă. Trebuie să reacționați cu demnitate și să ții minte întotdeauna că merităm mult. Cunoaște-ți valoarea.

Cuvintele altora nu ne caracterizează. Din acest motiv, orice agresiune în adresa ta  trebuie învățată să o percepeți, fără a vă pierde echilibrul interior și fără să-ți ieși din fire.

Îmi fac o promisiune să-mi limitez agresiunea

Imaginați-vă următoarea imagine: în jurul tău plutește un cerc de aur, ca un colac de salvare. Vă permite să „rămîneți la suprafață” în orice mediu și orice împrejurime: acasă, la serviciu etc.

Acesta este suportul tău și puterea zilnică care îți curăță calea și deschide drumul … Dar într-o zi în viața ta apare acel, care se apropie prea mult de tine.

În spatele lui, el duce ceva ascuțit (sulița, ac, nu contează) și perfid îndreaptă  în direcția colacului tău de salvare, ca să-l străpungă și să elibereze tot aerul din el.

După aceea, observați că începeți să vă scufundați.

Nu-ți lăsa ca să ți se întâmple asta. Aveți tot dreptul să împiedicați, de a vă apăra, de a stabili granițe, de a determina ce puteți face și ce nu este voie.

Nu permiteți să fii rănit.

Loading...

Îmi dau o promisiune să vorbesc încrezător

În primul rînd, întotdeauna și în orice situație trebuie să rămîneți calm. Doar astfel veți putea vorbi cu încredere.

Imaginați-vă un palat, o sală albă cu ferestre deschise, prin care lumina și aerul pătrund în interior. Intră înăuntru și respiră adînc. Nimic din ceia ce spun sau fac alții nu trebuie să vă facă să uitați despre cine sunteți și ce valorați.

După ce simțiți că sunteți absolut calm, începeți să vorbiți. Să fii încrezut și chiar insistent înseamnă să fii capabil să vorbești calm și în același timp rigid, în mod clar să dai de înțeles ce permiteți și ce nu, față de sine.

Vorbește fără frică, protejează-te.

Îmi dau promisiunea de a lăsa la o parte pe toți cei care se comportă urît cu mine

Oricine se comportă urît cu tine nu merită nici timpul tău, nici îngrijorările tale. Există oameni — experți adevărați, „profesioniști” de a crea probleme pentru toată lumea. Ei încearcă să-i infecteze pe toți cu dispoziția lor proastă și să se comporte cu dispreț față de cei care nu merită acest lucru.

Foarte adesea cei care ne asupresc, fac parte din cercul nostru apropiat: colegi, rude sau chiar partenerul nostru în viață.

Dar aici este important să nu uitați o regulă importantă: cine se comportă urît cu tine, nu te respectă, nu empatizează, nu împarte emoțiile tale. Dar să trăiești zilnic în astfel de tensiuni nu se poate, este prea distrugător și dăunător pentru personalitatea ta.

Este necesar să te gîndești  la acest lucru și să ei decizia potrivită: să spuneți în mod clar acestei persoane că nu poți permite o astfel de atitudine față de sine și să-i permiți să continue să facă să suferi. Să îi dai de înțeles că, dacă aceasta va continua, atunci trebuie să te distanțiezi de ea și să menții  această distanță pentru binele tău.

Deoarece bunăstarea  ta emoțională în acest caz se află pe primul loc.

Dă-ți o promisiune să vă  vindecați  rana și să devii și mai puternic

Cea mai mare parte a suferinței în astfel de situații este cauzată de oamenii cei mai apropiați: partenerul, fratele, părinții … Și uneori e foarte dificil să stabiliți  o distanță. Dezamăgirea și ofensele rămîn, iar această rană din suflet trebuie să fie vindecată.

Dă-ți timp. Aveți nevoie de timp ca să vă fie mai ușor, alegeți o activitate care vă place: să vă primblați, să scrieți, să desenați, să călătoriți, să petreceți timp cu prietenii.

Cum să nu reacționați la cei care doresc să vă facă rău

Consolarea o puteți găsi în mai multe lucruri. Dar cel mai bun mod de a vă vindeca rănile este să vă înconjurați cu oameni care te iubesc cu adevărat și care merită dragostea ta. Și la fel cum există oameni care pot aduce amărăciunea și tristețea în viața noastră, sunt cei care vor permite să începem totul din nou. Pur și simplu trebuie să îi  găsești.

Cum reacționați de obicei la acțiunile ofensive?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.