Cum să-ți crești repede părul lung?

volos22

Părul lung și luxos – este visul multor reprezentante ale sexului frumos. Dar nu este atât de ușor să-ți crești un păr lung, pentru că viteza de creștere a părului este în medie de 9-15 mm pe lună. Având în vedere, la ce încercări este supus părul femeilor moderne, ele rareori reușesc să-și păstreze în starea corespunzătoare chiar și lungimea, care a fost crescută cu atâta nerăbdare. Cum de a mări viteza de creștere a părului și, în același timp, de a face părul mai gros, mai puternic și să îi dai o strălucire sănătoasă?

Tunde părul

Majoritatea femeilor doresc atât de mult să aibă părul lung, încât comit foarte multe greșeli. Una dintre acestea constă în faptul, că ele încetează pur și simplu să-și taie părul. Însă trebuie de înțeles următorul lucru: dacă vrei să ai un păr sănătos, frumos, și nu niște câlți lipsiți de viață, este necesar să tunzi vârfurile deteriorate, cel puțin o dată într-o lună și jumătate.

Minimum styling

Ar fi foarte bine să renunți complet la utilizarea produselor și a dispozitivelor de styling. Dacă nu poți face acest lucru dintr-un motiv oarecare, cel puțin încearcă să o reduci la minimum și să folosești produse de protecție termică.

Piaptănă părul

Este obligatoriu să-ți periezi părul de câteva ori pe zi (cel puțin dimineața și seara). Alege mai bine o perie de păr din lemn. Este interzis să-ți piepteni părul atunci când acesta este ud.

Alimentația sănătoasă

Pentru a crește părul lung și sănătos, ai nevoie de o dieta echilibrată. Ar trebui să minimizezi consumul de fast-food, de apă carbogazoasă, de produsele alimentare prea grase și mâncarea prea condimentată.

Hrănește părul cu vitamine

De regulă, aspectul nesănătos al părului și viteza de creștere lentă poate indica o lipsă de vitamine și minerale în organism. Cele mai importante vitamine pentru creșterea părului sunt vitaminele B, calciu, potasiu, zinc, magneziu, iod. Mănâncă mai multe fructe, legume, verdeață, nuci, pește, cereale. De asemenea, poți cumpăra în orice farmacie vreun complex special de vitamine pentru păr.

Protejează părul

Vara, noi deseori uităm să ne protejăm părul de soarele arzător, în timp ce pe piele noi aplicăm diferite produse de protecție solară. Părul nu mai puțin ca pielea are nevoie de protecție, fiindcă el se arde din cauza razelor solare, devine uscat și fragil. Ascunde părul în timp ce faci băi solare pe plajă sau folosește spray-uri speciale pentru păr cu filtre UV. Apropo, iarna la fel nu ar trebui să uiți despre podoaba ta capilară: trebuie și ea să fie protejate de influența aerului rece.

Folosește măști

Rafturile magazinelor moderne sunt pline de diferite produse pentru creșterea părului. Dar, în – în primul rând, nu există nici o garanție, că aceste produse vor da un efect vizibil pe părul tău, și în – al doilea rând, este mult mai ieftin și mai sănătos de a pregăti măști pentru păr în condiții casnice. Una dintre cele mai eficiente măști este masca cu muștar, care crește circulația sângelui și trezește foliculii latenți. Vei avea nevoie de 2 linguri de muștar, 1 gălbenuș de ou, o linguriță de miere, 2-3 linguri de ulei cosmetic (de migdale, ricin sau brusture) și un pic de apă caldă. Amestecă aceste ingrediente într-o pastă omogenă, aplică masca numai pe pielea capului, deasupra îmbracă o cască pentru duș și înfășoară cu un prosop. Ține masca pe păr 15-45 de minute, în funcție de cât de mult te va arde. De regulă, primele ori de folosire pielea capului arde foarte puternic, dar este necesar să suferi cel puțin 15 minute, în caz contrar, nu vei obține niciun efect. Poți aplica această mască pe păr aproximativ o dată sau două ori pe săptămână.

La fel de utilă este masca pentru păr cu drojdie, care hrănește părul cu vitaminele B și E. La o lingură de drojdie uscată adaugă o lingură de miere, una de muștar și apă. Masca obținută trebuie să o lași pe păr timp de o oră.

De asemenea, un efect bun dau măștile cu ulei. Poți folosi uleiul de brusture, de ricin sau uleiul de migdale. Încearcă să aplici câte una sau să le combini cu alte uleiuri. Înainte de aplicarea pe păr, pentru efectul dorit, masca de ulei trebuie încălzită la o baie de apă. Aplică uniform masca pe părul tău, îmbracă casa pentru duș și înfășoară într-un prosop capul. Această mască ar trebui să fie lăsată pe păr timp de o oră – două, dacă ai așa posibilitate – poți ține masca toată noaptea. Rezultatele vizibile vor apărea odată cu utilizarea regulată a măștii: 1-2 ori pe săptămână.

Masaj

Masajul scalpului înainte de spălarea părului va ajuta la consolidarea aprovizionării cu sânge a foliculilor. Mișcă vârfurile degetelor de la frunte și tâmple spre partea din spate a capului, masând rădăcinile firelor de păr. Poți de asemenea să încerci să masezi pielea capului cu un brashing sau cu pieptenele de masaj obișnuit.

Clătirea

După spălarea părului, este folositor să-l clătești cu un decoct de plante: urzică, melissa, mușețel. Nu este necesar să speli acest decoct de pe păr. Doar stoarce ușor părul, înfășurează-l cu un prosop timp de câteva minute, apoi lasă părul să se usuce natural. Clătirea poate fi utilizată după fiecare spălare a capului. Dacă vei folosi regulat aceastp metodă, vei fi foarte mulțumită de rezultatul obținut.

Atunci când ești în proces de creștete intensivă a părului, nu ar trebui să uiți, că starea emoțională a unei persoane influențează foarte mult ritmul de creștere și sănătate a părului. Scapă de emoțiile negative, mănâncă alimente sănătoase, ai grijă de părul tău prin toate mijloacele disponibile și el îți va spune „mulțumesc”.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.