Cum să te trezești devreme și să reușești în toate

Cum să te trezești devreme și să reușești în toate

10 motive convingătoare pentru a te trezi devreme

Să te scoli devreme – este minunat, și există o mulțime de motive bune pentru care merită să-ți pui deșteptătorul la cinci dimineața. Dacă totuși nu te poți decide, iată o listă, care te va putea convinge în cele din urmă.

1. Mai mult timp pentru a face un plan pentru a doua zi și pentru a-l realiza eficient

Dintre toate motivele pentru trezirea de dimineață în prima zi, acest motiv va fi, probabil, cel mai potrivit. Dacă te vei trezi cu cel puțin 15 minute mai devreme decât de obicei și vei folosi acest timp pentru a-ți planifica ziua, vei intra deja în regimul câștigătorilor. Știi dinainte, ce să arunci, și ce să lași. Știi, când ai plănuite întâlniri și diverse evenimente, și de ce resurse vei avea nevoie.

Știi în ce în ordine trebuie să meargă evenimentele zilei, pentru că ai făcut un program optim și ai actualizat lista de sarcini. Este foarte important de a scrie un plan detaliat pentru ziua, care vine, cu prioritățile așezate în modul corespunzător. Repartizarea timpului este principala strategie, care te va duce la propria minune.

2. Cel mai bun timp, pentru a fi în tăcere și liniște

Primele ore ale dimineții este, probabil, singurul timp pe parcursul întregii zile, pe care îl poți lăsa pentru tine însuți. Acesta este cazul a multor oameni. Timpul între ora cinci dimineața și atunci, când se trezesc ceilalți membri ai familiei, este incredibil de important.

Aceasta este șansa ta de a te bucura de momentele prețioase și de a te ocupa de lucrurile, pe care mai târziu va fi ușor de neglijat din cauza diferitelor probleme. Orice ai alege – lectură, meditație, rugăciune, yoga sau orice altă activitate tăcută – trebuie să te bucuri de ea la maxim. Un timp oarecare în tăcere îți va permite să-ți aduni gândurile, să reduci stresul și să-ți păstrezi pacea sufletească.

3. Un somn mai sănătos și mai profund

Atunci când vei începe să te trezești permanent la unul și același timp, nu vei nicio altă opțiune, decât să mergi la culcare la unul și același timp, pentru a obține cantitatea necesară de somn. Unul dintre efectele suplimentare ale acestei tranziții este faptul, că somnul se va îmbunătăți. Asupra calității somnului influențează factori diferiți, dar permanența – este unul dintre cei mai importanți factori. Dacă îți vei stabili pentru tine cel puțin o graniță clară a timpului, acest lucru ar putea avea un efect de rezonanță asupra restului deciziilor tale.

4. Mai multă energie și optimism

„Cunosc mulți oameni (de exemplu eu), care nu arată prea bine dimineața, – scrie Sanders. – Părul meu este ciufulit, de gene s-a lipit un mucus ciudat, din gura miroase îngrozitor – în general, este clar, că eu nu sunt unul dintre acei oameni, care se nasc cu capacitatea de a sări din pat cu un zâmbet până la urechi pe fața sa.

Cândva mă trezeam în această stare în fiecare zi, dar acum asta se întâmplă mai rar. Atunci când aud sunetul alarmei, eu literalmente sar din pat și încep cu entuziasm rutina de dimineață. Și asta nu a fost programat genetic. Nu m-am născut astfel. Toată chestia constă în obiceiuri, sisteme și alegere personală”.

Cea mai bună rutină de dimineață îți oferă în primul rând energie, deoarece este baza productivității. Energia este un produs secundar natural al unei stări excelente de sănătate, și asta e minunat!

5. Crește puterea de concentrare

Unul dintre principalele avantaje oferite de trezirea dimineața devreme, – lipsa garantată de zgomote sau obstacole. Între tine și scopul tău nu stă nimeni și nimic. Nu există factori de distragere, dacă nu le vei crea singur. Mulți oameni încep ziua cu televizorul. Ei se trezesc și pornesc imediat un talk-show de dimineață, știri, desene animate sau reluarea unui program umoristic de seară, pe care l-ai scăpat.

Dacă scopul tău este de a te concentra și de a merge încrezător spre scopurile tale, astfel de factori de distragere trebuie să fie înclăturate. Avantajul fenomenal al concentrării constă în faptul, că ea este întotdeauna disponibilă, dacă nu vei decide singur să renunți la ea. Pentru a te concentra, trebuie să renunți la toate celea, în afară de un singur lucru, care contează cel mai mult. Efectuează acest simplu ritual de dimineață și te vei putea bucura din nou și din nou de aceste beneficii.

6. Creierul funcționează mai bine – în cap totul devine mai clar, creativitatea crește

Ai încercat vreodată să faci ceva cu adevărat important noaptea târziu? Și ce ai reușit să faci? Dacă noi suntem măcar în ceva asemănători, atunci pe timp de noapte îți este foarte dificil să te gândești. Dacă creierul este obosit, este dificil să te gândești clar și chiar dureros. Voința – o resursă finală, care se reînnoiește în timpul somnului – despre asta scrie Kelly McGonigal în cartea sa „Voința”.

Pe parcursul zilei, resursele de disciplină și dorința de a munci se reduc treptat. Ca rezultat, chiar și pentru sarcini simple, vei avea nevoie de eforturi serioase. Dacă dorești să profiți de avantajele ciclurilor naturale, care deja acționează pentru creierul tău, încearcă să faci cel mai bun lucru dimineața devreme.

Loading...

7. Un corp mai sănătos și mai atrăgător

Orele de dimineață – timpul perfect pentru a avea grijă de tine însuți. Cei mai mulți oameni aleg să-și lase doar câteva minute pentru o scurtă vizită la sala de sport sau, în general, nu au deloc timp pentru asta. Dar, printre toate lucrurile, care pot fi efectuate la orele cinci dimineața, un mic dejun sănătos și exercițiile fizice stau cu siguranță pe primul loc.

Trezirea dis-de-dimineață nu vor deveni o soluție magică, datorită căreia vei slăbi automat, dar tendința este clară: anume cei, care se trezesc dimineața devreme, fac de obicei exerciții fizice. Iar cei, care fac exerciții fizice au, de obicei, o alimentație mai sănătoasă. Și cei, care mănâncă alimente sănătoase scapă, de obicei, de greutatea în exces și, prin urmare, devin mai încrezători și se simt mai atrăgători. Acest principiu a funcționat pentru mine și pentru nenumărați oameni, ceea ce înseamnă, că îți poate ajuta și ție.

8. Creșterea stabilă a productivității zilnice

Trezirea dis-de-dimineață are un efect rezidual absolut minunat: datorită faptului. că te trezești devreme, îți crești productivitatea pentru întreaga zi. Dacă îți începi ziua cu mintea clară și cu dorința de a acționa, este probabil că o vei termina la fel de bine. Dacă dorești să mergi înainte toată ziua, îndeplinind sarcinile plănuite, ca un celebru lider militar, ar fi mai bine să începi ziua în modul, în care dorești să o termini. Începe ziua productiv și intenționat, și termin-o la fel, productiv și intenționat.

9. Crește probabilitatea de a atinge scopurile principale

Să fii productiv – înseamnă să faci o muncă oarecare, dar în cazul trezirii dimineața devreme, scopul tău – nu doar să reușești mai mult. Atunci când vei începe să te scoli mai devreme, înaintea ta se vor deschide noi oportunități. Vei putea face literalmente tot ce dorești. Vei avea timp disponibil, care până acum nu exista, și va apărea alegerea.

Poți sau să folosești cu minte și eficient acest timp, sau să-l cheltui în zadar. Să-l realizezi sau să-l scapi. Trucul constă în faptul de a decide anticipat modul, în care îl vei petrece. Trezirea dimineața devreme va fi foarte folositoare pentru cei, care se trezesc deja cu un plan solid, cu privire la modul în care vor reuși în realizarea scopurilor sale principale. Chiar și o oră pe zi și cinci zile pe săptămână pot fi suficiente pentru a înainta în lucrurile, care sunt valoroase pentru tine și pentru misiunea ta. Profită de avantajele acestui timp și păzește-le ca bijuteriile coroanei.

10. Te vei alătura clubului exclusiv al oamenilor extrem de productivi

Ce este comun între Howard Schultz (șeful Starbucks), Richard Branson (fondatorul Virgin Group), Anna Wintour (redactor-șef Vogue) și Tim Cook (CEO-ul Apple), pe lângă succesele uimitoare în afaceri? Toți acești oameni de succes se trezesc dimineața devreme. Între voință și succes, trezirea devreme și realizările mari, planul de dimineață și capacitatea de a schimba lumea există o legătură clară. Dacă dorești să începi calea spre mari realizări, trezirea dis-de-dimineață trebuie să fie primul punct pe lista de treburi pentru ziua de mâine.

Ce se întâmplă cu noi în timpul somnului? Noi am aflat! 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.