Cum să slăbești rapid: 15 moduri sănătoase

e

Bea apă înainte de fiecare masă. O cantitate suficientă de apă pură pe zi și înainte de fiecare masă, te va asigura cu o bună digestie, datorită cărei nu vei mai suferi de balonare și umflare. Mai mult decât atât, consumând 1,5-2 pahare cu apă cu o jumătate de oră înainte de masă, îți garantăm, că vei mânca mai puțin și te vei sătura mai repede.

Nu sări niciodată peste micul dejun. Dacă vei ignora prima masă, organismul va cere ceea de ce are el nevoie și se va „răzbuna” cu o senzație irezistibilă foame seara, să nu mai vorbim de faptul, că acesta va intra în modul de economisire a energiei și va încetini metabolismul. Prin urmare, chiar dacă nu simți foame dimineața și te-ai putea limita doar la o ceașcă de cafea, forțează-te să mănânci cel putin o mica porție de proteine și fibre. Cea mai bună variantă: fulgi de ovăz, parfeu cu iaurt, pâine prăjită din cereale integrale cu avocado și ou.

Cina ar trebui să fie cea mai ușoară masă. Studiile au arătat, că persoanele, care iau un mic dejun și o masă de prânz ușoare, dar cina este consistentă, câștigă în greutate mai repede și mai mult, decât cei, care iau nu mic dejun consistent și reduce cantotatea de alimente la cina. Toată chestia constă în viteza metabolismului și a digestiei, care se încetinesc în mod semnificativ spre seară.

Concentrează-te mai bine pe aceea, că trebuie să mănânci mai multe fructe și legume, decât pe faptul că trebuie reduci consumul de carbohidrați și grăsimi. În cazul în care organsimul tău va fi saturat cu fibre și vitamine din fructe și legume, tu nu vei mânca prea mult șu nu vei suferi din cauza că nu poți mânca o bucată de tort – tu pur și simplu nici nu vei dori tort. O mulțime de vitamine și minerale din diferite fructe le pot fi obținute din sucuri proaspăt stoarse.

Renunță cel puțin pentru un timp oarecare de cola și alte băuturi cu îndulcitori. Da, noi înțelegem, că apa curată și ceaiui neîndulcit nu pot înlocui plăcerea de a bea o Coca-Cola sau un Frappuccino, dar de îndată ce vei începe să fii mai atentă la acest tip de băuturi și le vei înlătura din dieta ta, cel puțin pentru un timp, tu vei reduce considerabil cantitatea de calorii consumată pe zi. Un avantaj mare este că tu vei pierde în greutate fără a face schimbări serioase în regimul tău alimentar.

Loading...
Mănâncă fructe pentru desert. Tu nu trebuie să suferi din cauza lipsei de ”bunișor”, în cazul în care ai decis să pierzi în greutate spre primăvară. Desertul tot poate fi sănătos, dacă vei folosi pentru prepararea lui mere bogate în fibre, kiwi, portocale, iaurt scăzut de grăsimi, miere și fructe uscate. De exemplu, poți pregăti o înghețată gustoasă și sănătoasă, dintr-un singur ingredient – banana. Pentru a face acest lucru, taie bananele, trimite-le în congelator să înghețe și trece-le printr-un blender.

Evită gustările sărate. În loc de a lua gustări cu chips-uri și nuci sărate, care contribuie la retenția apei în organism, noi vom tăia castraveți, morcovi, tulpini de țelină și le vom muia în humus sau guacamole. Astfel, te vei proteja de umflare și vei pierde în greutate mai repede.

Evită guma de mestecat, băuturile carbogazoase și alte produse, care contribuie la ingerarea de aer și duce la balonare. Înlocuiește-le cu fructe proaspete, apă curată fără gaze, nuci nesărate, cocktailuri cu proteine -și după câteva săptămâni volumul stomacului tău se va reduce în mod semnificativ, iar talia va deveni mai subțire

Mănâncă mai încet și mai concetrat. Organismul nu îți dă imediat semne că el s-a săturat – este nevoie de aproximativ 15-20 de minute. Anume acesta este motivul, pentru care trebuie să mănânci încet și concentrat, să mesteci cu atenție fiecare mușcătură, fără a te distrage la tv sau telefon. Astfel, vei mânca mai puțin decât de obicei, iar asta, la rândul său, va duce la pierderea în greutate mai rapidă.

Concentrează-te la antrenamente intensive. În cazul în care tu vei alterna exercițiile de mare intensitate (sărituri, flotări sau genufleziuni cu greutăți), cu perioade de recuperare scurte, vei arde grăsimea mai repede și mai eficient. Dacă obiectivul tău este de a pierde în greutate rapid, nu vei merge departe fără antrenamente cu intervale.

Fă-ți antrenamentele tale să fie zilnice sau, cel puțin regulate. Un set de ”abdomene” nu îți vor oferi un abdomen perfect cu cuburi, iar 30 de genufleziuni – sunt prea puține, pentru a face fundul ca la Beyonce. Singura modalitate de a observa măcar ceva schimbări reale în figură – este de a alege un plan de fitness (de exemplu, un complex de 28 de zile compuse din plank, flotări și genuflexiuni), și apoi trebuie să te antrenezi în mod regulat, de 3-4 ori pe săptămână.

Fă-ți timpul liber mai activ. În loc de a te întâlni cu prietenii într-o pizzerie sau să mănânci popcorn în fața televizorului, mai bine invită-i la o plimbare sau organizează un antrenament comun (chiar și badminton sau alte diverse jocuri în aer liber de tip Frisbee, etc., de asemenea, pot fi luate în considerare ca niște exerciții fizice). Ei bine, dacă totuși nu poți fără a te uita la o serie de serialul tău iubit, fă acest timp petrcut mai util prin efectuarea următoarelor exerciții literalmente stând culcată pe canapea:

Somnul trebuie să fie cel mai important lucru în viața ta. Atunci când dormi suficient, nivelul de hormoni responsabili pentru apetitul excesiv, scade. Ca rezultat, tu nu mănânci prea mult în timpul zilei. Pentru a păstra cantitatea de alimente consumate și nivelul de hormoni sub control, încearcă să mergi la culcare înainte de 12 noaptea și să lucrezi la calitatea somnului (oprește televizorul și lasă telefonul mai departe cu cel puțin o oră înainte de a merge la culcare, aerisește camera unde dormi, și așa mai departe).

Păstrează în minte scopurile mici, în loc de a te concentra la cifra de pe cântar. Pesimismul, nerăbdarea, dezamăgirea și alte emoții negative sunt cauzate de obiectivele și așteptările nerealiste. Concentrează-te pentru a face în fiecare zi alegeri sănătoase în detalii – de exemplu, să iei o cină uțoară și să mergi la culcare cu stomacul ușor, să mănânci singură bomboane în loc de cinci, să ieși la o plimbare la prânz sau să stai în plank timp de 10 secunde mai mult.

Aici este lista alimentelor care ard caloriile 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.