Cum să refuzi correct propunerile sexuale ale partenerului tău

giphy downsized large

Mulți cunosc situația incomodă, când partenerul tău vrea sex, iar tu nu ai deloc chef să faci asta. Pentru a evita certurile, este important să-ți refuzi partenerul corect, fără a-l obijdui.

Sfaturi despre modul, în care să te comporți, dacă nu ai chef de sex cu partenerul tău

Nu-ți recomadăm să-i spui, că nu ai deloc dorință, nu este cea mai bună variantă. Capacitatea de a refuza este o abilitate utilă, dar întotdeauna merită să o folosești, mai ales într-un moment atât de intim. Următoarele câteva sfaturi vor face cuvântul „nu“ să sune mai plăcut decât orice „da“.

Principiile de bază ale comportamentului în caz de lipsă a dorinței de a face sex cu partenerul tău

1. În niciun caz nu accepta să faci sex fără a avea dorință

giphyÎn primul rând, partenerul va simți dispoziția ta. Deși tu îi vei satisface impulsul său plin de pasiune, este puțin probabil că el îți va fi foarte recunoscător pentru asta. Este mult mai probabil, că el se va simți rănit. Sau chiar îți poate spune pretențiile și nemulțumirile sale.

În al doilea rând, tu nu numai că nu vei simți nicio plăcere sau satisfacție, dar și vei fi iritat/ă de atacul sexual din partea partenerului. Acest lucru poate reduce atractivitatea lui în ochii tăi.

Sexul fără acordul și dorința reciprocă se transformă într-o rutină și, mai devereme sau mai târziu, distruge relațiile. În niciun caz nu trebuie să accepți așa ceva.

2. Spune în glas, din ce cauză tu nu ai chef

giphyTu nu ești obligat/ă să vrei sex tot timpul. Precum și nu ești obligat/ă să-ți sincronizezi dorința ta cu dorința partenerului tău. Nu este nimic ciudat sau ofensator în asta. Dar când partenerul tău, zâmbind jucăuș, îți mușcă urechea și îți arată dorința, fraza „Eu nu vreau sex. Și asta e normal!” va suna foarte jignitor.

Mai bine caută o altă cauză demnă, care va explica faptul că tu nu ai chef de sex și spune-i partenerului ceva de genul: „Sunt un pic obosit/ă“, „Am avut o zi grea de lucru “, „Întregul testosteron al meu s-a uscat sub greutatea unei haltere de 100 de kilograme în sala de forță“, „Am spălat podelele toată ziua și acum nici nu mă pot dezdoi”, „Am PMS”. Toate aceste fraze sună mult mai bine decât un simplu refuz.

Un refuz argumentat este mult mai bun, decât un simplu refuz, pentru că în acesta din urmă, partenerul singur va găsi cauza. Și deseori această cauză partenerul o găsește în el însuși. Iar de aici se pornesc complexele și alte probleme de tip psihologic.

Loading...

3. Zâmbește în timp ce-ți refuzi partenerul

giphyAtitudinea pozitivă, precum și cea negativă, sunt citite imediat la nivelul gesturilor. Dacă vei bodogăni ceva nemulțumit despre oboseala ta, cearta este inevitabilă. Dar, dacă tu, cu tot aspectul tău exterior, îi vei arăta partenerului, că îți sunt foarte plăcute atingerile lui, și ți-ai dori o continuare, dar, din păcate, din motive obiective, ești nevoit/ă să le întrerupi, jumătatea ta te va înțelege, nu se va supăra și, poate că nici nu își va da seama că a fost refuzat.

Crede-mă, un zâmbet poate face minuni. Reține regula: „În orice situație neplăcută – zâmbește“.

4. Amână sexul pentru apoi

giphy„Hai să amânăm doar pe câteva ore“, „Pentru început aș vrea să mă odihnesc un pic“ – aceste declarații nu sunt un refuz direct. Va fi foarte bine, dacă tu peste câteva ore cu adevărat vei avea dorința de a face sex.

Dacă dorința așa și nu mai vine, va fi mai bine să amâni pe încă câteva ore sau, în cele din urmă, pe a doua zi. În acest timp, fierbințeala pasionată a partenerului tău se va mai liniști un pic.

5. Spune-i ceva plăcut

giphyCeva plăcut, care cu siguranță îi va duce partenerului plăcerea, pe care el nu ar fi obținut-o de la o partidă de sex. Compensează producerea endorfinelor de la sex cu ajutorul unui compliment saturat emoțional. Fă o declarația de dragoste sau pur și simplu spune-i cât de fericit/ă ești că sunteți împreună.

Trebuie să-ți arăți sentimentele, sensibilitatea și să o faci sincer, din tot sufletul. Atunci, jumătatea ta pur și simplu nu va mai avea ncio șansă să se simtă jignit sau să aibă vreo cauză pentru a-și exprima nemulțumirea sa.

6. Adormiți împreună

giphyDacă nu ți-e somn, te poți preface, că dormi. Această metodă, uneori, într-adevăr ajută. Mai ales dacă o faci după executarea tuturor punctelor enumerate mai sus.

Cum să lupți cu nedorința permanentă de face sex cu partenerul tău

Ce să faci, dacă mai mereu nu ai chef pentru o partidă de sex, iar sexul în sine se transformă într-un eveniment festiv ca Revelionul sau altă sărbătoare? Amânarea zilnică pentru mai târziu nu va ajuta deacuma. În acest caz, merită și chiar îți recomandăm să te gândești despre metodele de a vă diversifica viața voastră sexuală. Din fericire, există o mulțime de astfel de metode și idei pentru a introduce ceva nou în relațiile voastre.

Cum te comporți tu, când nu ai dorință să faci sex cu persoana ta iubită?

Loading ... Loading ...

 

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.