Cum să nu te sufoci atunci când alergi?

Cum să nu te sufoci atunci când alergi?

Există diverse situații complet diferite, în care trebuie să ne deplasăm cu o viteză mare, sau mai degrabă chiar să alergăm. La cineva astfel de acțiuni sunt cauzate de ritmul normal al vieții, iar pentru altcineva, alergatul este în general o parte integrantă a vieții.

Chestia este că alergatul are un efect asupra sistemului cardiovascular al persoanei, ceea ce, la rândul său, provoacă respirația rapidă și un oarecare disconfort.

În cele mai multe cazuri, sportivii și alte persoane, care se ocupă cu alergatul, dar nu au experiența și instruirea corespunzătoare, se confruntă cu problema de respirație grea, ceea ce conduce la o deteriorare a productivității și a eficienței antrenamentului. Chiar și având în vedere faptul, că toate organismele sunt diferite, sfaturile de mai jos te vor ajuta să-ți îmbunătățești în mod semnificativ rezultatele și să-ți aduci sistemul cardiovascular la o funcționare normală.

Sfatul numărul 1.

Înainte de a începe orice antrenament, care implică alergatul, este obligatoriu să efectuezi exerciții de respirație. Efectuează un simplu set de exerciții, cum ar fi înclinări laterale, genuflexiuni și rotații ale corpului. Acești pași îți vor pregăti plămânii pentru sarcina care te așteaptă și îți vor încălzi mușchii. Inspiră aer în momentul când strângi pieptul și expiră la momentul când îl extinzi. Atunci când faci exerciții de întindere, trebuie să expiri la sfârșitul exercițiul..

Sfatul numărul 2.

Învață să-ți controlezi procesul de respirație, distribuindu-l în diferite zone ale pieptului. Practic sportivii cu experiență implică doar partea superioară a pieptului, atunci când viteza de alergat este deosebit de mare. Învață să efectuezi respirația cu ajutorul abdomenului și a diafragmei. Atunci când inspiri aer, umflă ușor abdomenul, în timp ce plămânii se umpl cu aer. Această metodă ar trebui să fie introdusă treptat în antrenamentele tale și, tot treptat, trebuie să începi să practici această metodă înainte de a alerga.

Loading...

Sfatul numărul 3.

Această metodă constă în faptul că, într-o singură respirație (inspirație și expirație), trebuie să faci trei sau patru pași. Dacă simți o lipsă bruscă de aer, poți face numai doi pași. Încearcă să dezvolți o respirație ritmică și cât mai liniștită, concentrându-te pe expirație. Începe antrenamentul cu o simplă plimbare, iar după asta poți trece la alergat.

Sfatul numărul 4.

Nu uita regula de aur – în timp ce alergi, trebuie să respiri numai cu ajutorul nasului, mai ales atunci când vine vorba de jogging în aer liber. Dacă în procesul de alergat respiri cu ajutorul gurii, răcești astfel căile respiratorii, inhalezi diferite murdării, care se depun pe amigdalele, plămâni și traheea, ceea ce duce imediat la consecințe negative.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.