Cum să nu te îngrași , dacă lucrezi de acasă

cum sa nu te ingrasi daca lucrezi de acasa

Să fii  freelancer este super ,până cînd nu începe să crească burta. Să adaogi  în greutate pare inevitabil, dacă drumul tău spre locul de muncă – este de 20 de pași de la dormitor. Dar nu întodeauna este așa. Aici sunt cinci sfaturi practice pentru a vă ajuta să vă mențineți în formă.

Cum să nu te îngrași dacă lucrezi acasă

Puțină mișcare , gustări nesistematice și lipsa de somn – defectul tuturor celor care lucrează la domiciliu. Însă recomandările   pentru a rezolva aceste probleme, de regulă, sunt reduse la banale:

  • Ridicați-vă fiecare 15 minute,pentru a te dezmorți
  • Făce-ți genuflexiuni la fiecare oră.
  • Lucrați în picioare,cumpărînd pentru asta o masa specializată foarte scumpă

Recomandări bune, dar prea abstracte. Ele nu rezolvă problema, și nu se potrivesc pentru toți.

Iată cîteva sfaturi care funcționează într-adevăr

În cazul în care o persoana nu se ridică de la calculator mai mult de 10 ore, atunci mai probabil, nu din cauza că este leneș. Dimpotrivă, el este obsedat de muncă, și uită chiar să mănînce.Despre ce fel de genuflexiuni mai poate fi vorba.

În plus, pentru o persoană neantrenată 20 de genoflexiuni pe zi nu vor da nici un rezultat. Desigur, orice mișcare este mai bună decît lipsa acesteia. Dar dacă de zi cu zi duci un stil de viață sedentar, nu trebuie să aștepți minuni de la cîteva exerciții. Aceasta  nu este suficient pentru a vedea în oglinda un rezultat care îți va mîngîia sufletul.

Sfatul 1. Crearea propriilor ritualuri de dimineață

Ritualurile  – o chestie tare . Este oare triggerul  un bun început al zilei? Încă cum!

Acțiunile pe care le efectuați după ce te trezești, afectează ziua cît și gîndirea pozitivă la viață. Compară: „Ce zi frumoasă, sunt în așteptarea unei zile pline de emoții pozitive !“ Și „La naiba, nu reușesc nimic – dați-mi  cafeaua!“.

Cu cît mai dur este controlul asupra emoțiilor și timpului, cu atît mai puțin probabil să cedezi „Am făcut raportul  pînă la  miezul nopții, deși trebuia să-l facă Petrov, alaltăieri , am meritat această bucată de tort / burger / bere.“

Analizați cum este dimineața ta.Ce făceți? În ce ordine? Cum afectează dispoziția ta?

Mulți primul lucru, pe  care îl fac, nespălați pe față, iau telefonul în mînă , verifică e-mailul, rețelele sociale. Și, fără să observe, iau  negativul, care se revarsă de acolo. Nu este mai bine să dedici  primele cîteva minute după ce te trezești pentru  ceva cu adevărat util? De exemplu, meditația.

Stabilind  un ritual de dimineață, nu o  să vă despărțit de el. Chiar dacă soarta freelancerului  te v-a duce în  diferite colțuri ale planetei. Sunteți obișnuiți să consumați cafeaua  unui anumit producător și începeți  imediat după aceasta să rezolvați cea mai dificilă sarcină a zilei? O să cauți această cafea peste tot, oriunde ai fi, sau o să o iei cu tine.

Sfatul 2. Schimbăți atitudinea fața de plimbări

Cînd se spune „Trebuie să mergi la o plimbare“, un om sedentar dă din cap și rămîne pe loc. În  minte el înțelege că plimbarile și să  respiri  aer curat este util. Dar el nu vede pentru sine  în aceasta adevărată valoare. Mai bine să-și petreacă această oră la nou proiect sau să termine  la un sfirșit publicarea unui  blog. Aceasta este trasătura specială a celor care lucrează la domiciliu.

Găsiți motivație ca să faceți plimbări. Pentru mulți plimbările  – este o modalitate de a reporni creierul și de a  hrăni cu energie și creativitate. Cît nu ai stoarce pasta de dinți dintr-un tub gol, dinții nui mai cureți . Dacă mintea ta este epuizată, este inutil să o forțezi să fie creativă. Mai  bine faceți  o plimbare, schimbați  anturajul. În același timp ve-ți pierde caloriile în plus.

Loading...

Sfatul 3: Crearea unui mediu de alimentare sănătos

Care este sensul să te apropii de frigider de 50 de ori pe  zi, dacă nu este nimic interzis? Nu vei mînca ,,junk food’’, dacă nu o să o  cumpărați.

Să nu aveți în casă alimente nesănătoase . În cazul în care familia ta nu se poate abține de chips-uri și chifle, rugații să nu mănînce în prezența ta și să ascundă resturile undeva departe.

Iată cîteva reguli de achiziție a gustoșeniilor::

  • Uitîndu-vă la o prăjitură  de pe care curge crema, sau la un hot-dog gigant și suculent,înghițind salivă,întrebați-vă: «Nu vei regreta dupa 20 de minute că ai cumparat aceasta?».
  • Nu mergeți la magazin înfometați. Niciodată. Nu ați reușit să mîncați înainte de cumpărături? Bea apă cu mentă.
  • Dacă vedeți mezeluri  cu preț galben, întrebați-vă: „dacă le-ați fi cumpărat dacă acestea nu ar fi fost la reducere?“.
  • Nu  credeți în  trucurile creierului, care șoptește: „Cumpără acești biscuiți, pentru că nu mînînci un kilogram întreg , mîncînd  una- două pe zi nu o să se întimple nimic rău’’.

Sfatul 4: Creați un „buffer alimentar“ pentru gustări

Nu  vei scăpa usor de tentația de  a fugi  la bucătărie și să ei ceva de acolo  atunci cînd lucrați la domiciliu. Nu este nevoie să te lupți cu tine, pur și simplu aprovizionțivă cu alimente, care pot satisface  foamea fără a afecta figura.

Acestea pot fi chiar și  produse nu absolut absolut dietetice. Principalul ca  acestea să ajute să te simți un pic mai bine. Nu poți suporta morcovii și țelina? Mănîncă o bucată de fruct preferat. Nu te poți uita la fulgi de ovăz? Ia un pic de  miez de nucă.

Sfatul 5. Răspunde-ți sincer, de ce în mod constant alergați la bucătărie

Alimentația  nechibzută – este o problemă reală. Mai ales în condiții domestice.

De multe ori, te îndrepți spre frigider , doar ca să eschivezi. Unele sarcini de lucru sunt atît de neplăcute pentru noi că creierul se agață de orice ocazie pentru a procrastina.

De fiecare dată cînd mina ți-se ți se v-a întinde să iei un biscuit, întreabă-te: „Sunt înfometat sau pur și simplu m-am plictisit?“.

În concluzie

În cazul în care răspunsul este „da sunt înfometat“, citește din nou sfatul  numărul 4.  Dacă nu, atunci analizați planurile pentru această zi . Poate că ar trebui să amîni această sarcină plictisitoare pentru o altă data sau mai bine să mergi la o  plimbare (citiți. Sfatul 2).

Cum faceți față excesului  de greutate?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.