Cum să nu fii o persoană plictisitoare?

cum sa nu fii o persoana plictisitoare

Reguli simple ale unui interlocutor interesant

Sincer răspundeți la întrebarea: cît de des sunteți numit un interlocutor interesant și sunteți solicitat la evenimente nu din cauza eticii corporative? Dacă puteți număra astfel de cazuri pe degetele de la o mînă, atunci cel mai probabil, mediul vostru pur și simplu consideră că sunteți o persoană plictisitoare. Dacă nu sunteți gata să vă împăcați cu această situație, atunci merită să începeți să lucrați asupra voastră chiar acum.

Mai întîi de toate, luați aminte: problemele tale într-adevăr sunt interesante numai pentru tine, deci nu folosiți fiecare cunoscut și chiar mai mult un coleg ca o «vestă». Dacă doriți să împărtășiți problemele care s-au întâmplat cu tine, atunci limitați-vă la fapte goale. Crede-mă, dacă interlocutorul tău va fi interesat de această poveste, cu siguranță îți va da multe întrebări suplimentare pentru a afla toate detaliile despre ce s-a întîmplat.

Regula unui interlocutor interesant

Spunînd o istorie , nu încercați să scufundați interlocutorul în toate circumstanțele care au avut loc înainte și după evenimentul în sine. Crede-mă, un preambul lung poate prinde plictiseala chiar și la cel mai răbdător coleg. Începeți cu esența, și numai atunci, pe baza reacției altora, completați-o cu detalii picante.

În timpul unei conversații nu vă permiteți să corectați interlocutorul de mai multe ori. Și chiar dacă, în ciuda remarcii, el continuă să spună incorect cuvîntul „carActer”, doar lăsați-l să treacă pe lîngă urechi. Oamenilor nu le place să fie învățați, și chiar mai mult cînd cineva pe care ei îl consideră un prieten își arată superioritatea. Iar acest lucru va fi perceput exact așa.

Loading...

Cum să devii sufletul companiei

Nu vorbiți mai mult de un minut, mai ales dacă monologul tău, judecând după reacția interlocutorului, este puțin probabil să concureze cu discursul lui Leonardo DiCaprio la ceremonia de decernare a premiilor «Oscar». Nu se spune în zadar: concizia — este sora talentului.

Încercați să învățați să prindeți dispoziția  interlocutorului. Dacă observați că persoana începe să se uite mai des în părți și se distrage pe diverse lucruri, atunci cel mai probabil, conversația ta îl deranjează. Încearcă să dai inițiativa partenerului tău, posibil și el are ceva să îți spună.

Nu încercați să vă arătați educația, atunci cînd nu este momentul. Puțin  probabil să fiți numit sufletul companiei, dacă cei din jur  pur și simplu nu vor înțelege jumătate din cuvintele pe care le spui. Fii mai simplu. În plus, nu trebuie în compania  unor umanitari să încercați să explicați incidentul amuzant legat de activitatea centralei termice.

Concluziecum să nu devii o persoană plictisitoare

Și unul dintre cele mai importante lucruri, cu care greșesc plictisitorii: încetați să apelați la experiența generațiilor vechi și să folosiți  fraze precum «iată în copilăria noastră» sau «cînd noi eram studenți». Încetați să trăiți cu trecutul și învățați să vă bucurați de prezent.

 

Considerați că sunteți un interlocutor interesant?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.