Cum să lupți cu depresia feminină?

stress-kak-vyyti-2

Așteptam cu nerăbdare, când va veni căldura să înlocuiască frigul. Și iată că a sosit primăvara, și odată cu ea și depresia de primăvară. Cum să lupți cu ea?

Nu ai nicio dispoziție pentru nimic … Apatie la totul … Nu dorești să mergi nicăieri, nu vrei să faci nimic … Depresia se manifestă la toți, practic la fel, dar fiecare are metodele sale pentru a lupta cu ea și unele metode tradiționale nu se potrivesc tuturor. După cum spun experții, femeile și bărbații trebuie să fie tratați de depresie în diferite moduri.

Secretele feminine pentru lupta împotriva depresiei

Depresia la femei nu este întotdeauna asociată numai cu toamna și cu timpul de afară, de multe ori aceasta poate apărea și din cauza singurătății. Vara luminoasă și caldă, o nouă dragoste în vacanța de vară, plimbările cu prietenii – toate acestea au rămas în urmă. Odată cu începutul toamnei noi toți ne cufundăn în lucru, ne ocupăm cu copiii, școala, casa, etc. Iată și ne învăluie această depresie, care strică și otrăvește viața noastră. Însă, dacă urmezi câteva reguli simple, atunci vei uita ce-i aia depresie, fiindcă nici nu vei avea timp pentru ea.

  • ieși cât mai des la plimbare la aer curat, bucură-te de timpul bun de afară și de toamna caldă. Nu are importanță dacă te plimbi singură, cu copiii sau cu câinele. Principalul lucru – nu trebuie să rămâi între patru pereți pentru o lungă perioadă de timp.
  • weekendul trebuie să rămână weekend, și, în ciuda faptului că toți sunt foarte ocupați, totuți vă puteți aduna măcar câteodată cu toată compania mare și prietenoasă. De ce să nu organizați o dată pe săptămână niște adunări vesele, să nu mergeți la un picnic – chiar și toamna. Schimbarea de decor și comunicarea caldă vor fi de folos pentru toți, fără excepție.
  • cel puțin o dată pe zi, nuanțele aprinse de vară trebuie să fie pe masa ta. S-ar părea că e simplă salată delicioasă și plină de culoare. Dar privind toate aceste culori vii ale roșiilor, castraveților, ardeilor grași – starea de spirit se va îmbunătăți singură de la sine. Și, în plus, este foarte folositor pentru sănătate.
  • dacă vrei ca depresia să nu se strecoare la tine în fiecare seară, organizează-ți pentru tine niște mici plimbări de seară. Aerul proaspăt va fi numai de folos și așa vei adormi noaptea mai repede fără să te gândești la orice prostii.
  • și un alt remediu, poate cel mai important pentru toate bolile feminine – este shoppingul. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie nebunatic. În caz contrar, atunci când vei sta cu un portmoneu gol în mâini, se va începe o depresie prelungită, împotriva căreia nu poți lupta deja cu ajutorul unor metode obișnuite. Încercați să vă răsfățați, dar cu măsură. S-a început un nou sezon și un motiv excelent pentru a cumpăra o nouă bluză sau măcar o eșarfă.

Din toate cele scrise mai sus se poate trage concluzia, că noi toți avem nevoie de comunicare, de îngrijire și dragoste, pentru a nu intra în depresie. Iar toate acestea ne putem dărui reciproc la nesfârșit. Hai să comunicăm mai des, să ne întâlnim, să vorbim, să zâmbim, pur și simplu să fim împreună, și atunci nicio depresie nu ne va învinge.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.