Cum să îți crească părul mai repede?

Cum să îți crească părul mai repede

O podoabă capilară luxoasă – este visul oricărei femei. Părul lung nu este numai frumos, ci are un magnetism adevărat și sexualitate, la care este dificil să reziști. Ce zigzaguri nu ar face moda, totuși părul lung este mereu în trend. Ce poţi face ca să-ţi crească părul mai repede, folosind mijloacele și produse disponibile?

Metode pentru creșterea rapidă a părului

Înlăturăm factorii negativ

Dacă dorești să îți crească părul cât mai repede posibil, în condiții casnice, atunci trebuie să renunți la anumite obiceiuri și beneficii ale civilizației.

 • Primul dușman al părului sănătos este uscătorul de păr, care suflă aer fierbinte. Renunță la el cel puțin pentru un timp. De asemenea, este mai bine să nu folosești placa pentru păr și alte lucruri de acest gen.
 • Permanentul și vopsirea părului pot avea consecințe foarte grave pentru păr. Da preferință vopselelor pentru păr naturale de tip henna sau celor fără peroxid de hidrogen.
 • Folosește produsele de styling numai la sărbători.
 • Nu peria niciodată părul ud. Atunci când acesta va fi aproape uscat, ușor, pornind de la capete, piaptănă-ți buclele cu un pieptene (de preferință din lemn) cu câțiva dinți.
 • Folosirea zilnică a acelor de păr și elasticelor deteriorează foarte mult podoaba capilară.
 • Despre efectele nocive ale fumatului și alcoolului asupra părului putem nici să nu mai vorbim. Este o axiomă.

Acum hai să vedem, ce poți face ca să îți crească părul cât mai repede posibil, cu ajutorul unor mijloace simple.

Ce contribuie la creșterea părului?

Din păcate, în multe privințe, starea părului depinde de genetică. Pe cineva natura l-a înzestrat cu un păr gros și frumos, care adaugă la lungime câte 2-3 cm în fiecare lună. Iar altcineva va trebui să depună mult efort, pentru a atinge indicatorul mediu de până la 1 cm în lună. De ce lucru depinde acest proces:

 • Atitudinea pozitivă

Starea de deprimare și stresul de zi cu zi au un efect nociv asupra întregului organism, precum și asupra ratei de creștere a părului, în special. Este foarte important să dormi destul (cel puțin 7-8 ore), să petreci mai mult timp în aer curat, să faci sport.

 • Starea sănătății

Privind modul cât de repede crește părul în condiții casnice, privind aspectul lui, putem înțelege ce stare de sănătate are femeia. Probleme cu sistemul digestiv, cu glanda tiroida, glandele suprarenale, modificarea nivelului de hormoni – toate acestea influențează starea părului.

 • Regimul alimentar sănătos

Deoarce, din păcate, nu vei reuși să-ți faci părul să crească mai repede numai cu ajutorul îngrijirii zilnice, trebuie să ai grijă de o alimentație corectă și sănătoasă. Nu există șampoane miraculoase, ceaiuri și uleiuri,care vor da rezultatele multașteptate, atunci când organismul nu primește elementele și vitaminele necesare.

„Cărămizile” de construcție pentru păr sunt beta-caroten, biotina, siliciu. Include în regimul tău alimentar terci de ovăz, fructe galbene și roșii, leguminoase, nuci, pâine de secară și drojdie de bere. Produsele lactate, carnea, varza, verdeața și legumele vor ajuta la saturarea organismului cu vitamine esențiale: B, fier, magneziu, calciu, seleniu.

Loading...
 • Vitaminele de la farmacie și produsele cosmetice

Toate acestea sunt ajutoare eficiente în lupta pentru un păr lung. Chiar și complexele de vitamine și produsele cosmetice ieftine îți vor îmbunătăți structura părului și vor stimula creșterea acestuia.

 • Masajul

Pieptănarea frecventă în fiecare zi, precum și un masaj simplu cu mână sau cu un piptene din lemn vor îndepărta firele de păr moarte și vor contribui la apariția altor fire noi, puternice și sănătoase.

 • Protejarea

Influența negativă a hipotermiei și a luminii solare încetinește rata de creștere a părului și contribuie la căderea firelor de păr. Prin urmare, este necesar să ai grijă de părul tău și să-ți acoperi capul, fie când afară e frig, fie când e soare.

„Hrană” sănătoasă pentru păr, rețete

Pentru ca părul să crească cât mai repede posibil, firele de păr trebuie hrănite nu numai din interiorul lor, ci și din afară. Măștile și ceaiurile de plante preparate cu propriile mâini, îi vor reîntoarce părului strălucirea și sănătatea. Noi propunem câteva cele mai eficiente dintre ele.

 • Tinctura de ardei, care stimulează creșterea părului, este cea mai populară. Pentru prepararea ei ai nevoie de 3-5 păstăi de ardei iute, de-asupra se toarnă 200 gr. de coniac, se ține 10 zile, apoi amestecul obținut se aplică înainte de spălarea capului timp de o jumătate de oră. Pentru a evita arsurile, se recomandă să se adauge o lingură de ulei de măsline.
 • Uleiul de urzică – este un alt produs eficient. Peste urzica uscată se toarnă ulei de măsline, uleiul trebuie să acopere complet urzica. Amestecul se infuzează 14-15 zile într-un loc întunecat și apoi se folosește ca o mască.
 • Bunicile noastre știau foarte bine ce să faci, ca să îți crească mai repede părul. Masca cu muștar din secretele lor se prepară dintr-o lingură de muștar uscat, care trebuie să fie diluată cu apă, până la obținerea unei compoziții de consistența unei creme. La acest amestec se adaugă 1 lingură de ulei, gălbenuș de ou și se aplică pe părul ușor uscat timp de 20 de minute. Apoi se spală cu apă călduță.

Folosește numai compoziții proaspăt preparate. După aplicarea măștii, învelește capul cu un prosop gros și apoi spală părul foarte bine. Vei observa imediat cât de repede a început să crească părul, dacă îl vei hrăni în mod regulat cu produse simple și hrănitoare.

În cazul în care nu vei obține rezultatele dorite, iar tu ai nevoie la „disperare” de un păr lung, folosește serviciile unui salon de coafură sau fă singură extensie de păr. Iar despre modul în care să faci repede o extensie de păr, în condiții casnice, îți vom spune data viitoare.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.