Cum să înveți să meditezi

cum sa inveti sa meditezi

Meditația ajută omului să se relaxeze, să se calmeze, să-și îmbunătățească sănătatea sa și să devină o persoană mai fericită și mai de succes. Pentru fiecare persoană este sănătos să mediteze. Cum să înveți să meditezi? Există recomandări specifice, secrete și tehnici de meditație corectă, care va avea un efect de însănătoșire.

Iată câteva avantaje ale meditației: ea duce la relaţii interpersonale bune, îmbunătăţeşte fericirea vieţii de familie, liniștește mintea, ne face sănătoşi şi fericiţi, ne ajută să găsim răspunsuri la multe întrebări, ea poate fi practicată în orice loc, la orice oră. Meditaţia poate fi explicată ca o călătorie a conştiinţei spre sine. Atunci, când medităm, noi călătorim conştient de la corp la minte şi de la minte la intelect. Pentru a medita, este necesar mai întâi să oprim toate funcţiile corpului şi minţii, adică să nu ne mișcăm deloc, să nu privim nimic, să nu vorbim și să nu ne gândim. Pentru o meditație de succes trebuie mai întâi să găsim un loc potrivit. Pentru asta poți folosi camera ta sau orice alt loc liniștit, unde nu sunt oameni. Înainte de meditație, spune-le despre asta oamenilor, care trăiesc cu tine, astfel încât aceștia să nu distragă atenția, stinge telefonul și oprește Internetul în acest moment. Următorul pas este selectarea unei muzici adecvate. Ea ar trebui să fie calmă și să te inspire, va fi mai bine, dacă aceasta va fi o muzică specială pentru meditație sau muzică clasică. De fiecare dată trebuie să pui muzică diferită, astfel încât starea de spirit să fie întodeauna bună în timpul meditației. Pentru o meditație corectă este necesar să-ți găsești o poziție confortabilă pentru tine. Nu este obligatoriu să folosești poziția lotus, poți medita chiar și în timp ce stai pe un scaun sau pe podea. Principalul lucru este ca poziția să fie confortabilă și mușchii să nu fie încordați prea tare. Dacă studiezi la moment yoga, poți folosi exercițiile pentru meditație, acest lucru va adăuga senzații pozitive și plăcute.

Loading...
Procesul de meditație începe de la aceea, că trebuie să-ți închizi ochii și să-ți imaginezi în mintea ta toate cele mai bune lucruri, pe care le-ai văzut și pe care le știi. Îți poți imagina natura frumoasă, marea, râul, pădurea și aerul curat, o mâncare bună, dorințele tale la care aspiri, vizualizează persoanele, pe care le iubești, copiii și familia ta. Acest lucru îți va permite să te concentrezi asupra emoțiilor pozitive, te va lăsa să te relaxezi și îți va distrage atenția de la gânduri străine și negative. Pentru a medita corect, ai nevoie de a găsi momentul potrivit pentru această activitate. Este de dorit să te ocupi în fiecare zi, dimineața și seara. Fiecare sesiune trebuie să aibă o durată de aproximativ 20 de minute. Desiogur, dacă ești un începător, este suficient și chiar îți recomandăm să începi de la 2-5 minute. Treptat, poți crește durat până la 20-40 de minute. Meditația îți va da un boost de noi puteri și energie pozitivă, îți va îmbunătăți starea de spirit și sănătatea. Este foarte important să meditezi în fiecare zi, atunci nu vei mai simți stresul și depresia, ci dimpotrivă, îți vei îmbunătăți sănătatea și îți vei ridica vitalitatea. În cazul în care nu ai destul timp pentru meditație în fiecare zi, este de dorit să efectuezi sesiunile de meditație cel puțin de două ori pe săptămână și atunci vei trăi fericit până la adânci bătrâneți.

Aflați cum puteți să vă relaxați cu adevarat, nu mai fiți obsedați de muncă, iar viața vi se va schimba radical

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.