Cum să eviți creșterea în greutate în timpul sărbătorilor de iarnă

Cum să eviți creșterea în greutate în timpul sărbătorilor de iarnă

Circulația sărbătorilor de iarnă ne aduce nu doar veselie, dar și kilograme în plus, de care nu este atât de ușor să scapi. Însă există niște reguli, care îți vor permite să te răsfeți cu diverse feluri de mâncare delicioasă, fără să crești în greutate. 

  1. Mănâncă din toate, dar câte puțin

Da, mesele de sărbători sunt bogate cu diferite feluri de mâncare și e greu să nu dorești să le încerci pe toate, dar trebuie să mănânci porții mici. Poți mânca de toate, dar să nu te aduci până la senzația de greutate în stomac din cauza că ai mâncat prea mult.

  1. Consumă mai multe legume și fructe

Va fi bine dacă vei include în dieta ta de sărbători salate ușoare cu legume, nuci și fructe. Aceste produse vor îmbunătăți digestia și nu te vor lăsa să mănânci prea mult.

Loading...

  1. Reduce consumul de alcool

Orice persoană, care are grijă de silueta sa cu siguranță știe, că conținutul caloric al alcoolui este foarte mare. 100 de grame de alcool poate conține până la 350 de calorii. Și știm cu toții, că alcoolul stimulează apetitul.

  1. Spune ”NU” maionezei

În loc de maioneză, ar fi mai bine să adaugi în salate diverse sosuri pe bază de smântână cu usturoi, condimente sau muștar. Alegerea concretă depinde de preferințele și gustul tău. În ciuda gustărilor ispititoare, nu uita să mănânci feluri de mâncare calde, cum ar fi supa sau bulionul.

  1. Bea apă

Nu uita să bei apă obișnuită. Desigur, ai auzit acest sfat de multe ori, dar în perioada sărbătorilor această regulă este deosebit de importantă. Pe lângă asta, în loc de sucurile de la magazin și băturilor carbogazoase, încearcă să bei compoturi de casă, decocturi de fructe uscate și ceai verde. Substanțele utile din astfel de băuturi curăță organismul de toxine, îmbunătățind starea de sănătate.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.