CUM SĂ devii MILIONAR: Sfaturi de la rapperi bogați

cum sa devii milionar sfaturi de la rapperi bogati

De ce să asculți niște antrenori de afaceri necunoscuți și mulți autori a numeroaselor broșuri despre  succes  atunci cînd există rapperi, cum ar fi  Jay-Z și Dr. Dre? Ei fac sute de milioane, iar limba le merge chiar mai bine.

Secretul succesului a lui 50 Cent  

cum sa devii milionar sfaturi de la rapperi bogati

50 Cent a fost cîndva un gangster de stradă, iar acum averea sa este estimată la 450 milioane de dolari. Acesta e crezul său în afaceri.

„Pașii mici duc la schimbări mari.“ Sparge calea spre țintă în cîteva etape mici  realizabile. „Creierul nostru percepe specificul mai bine decît abstracția“— explică Heidi Grant Heluorson, autor al cărții„9 lucruri pe care oamenii de succes le fac în mod diferit.“ În loc de încercările de a „îmbunătăți performanțele“  oferă cinci noi idei concrete în cadrul unei ședințe .

Dobîndește proprietate, nu bani.“ 50 Cent a investit banii din vînzările de albume în etichetă, compania de producție a căștilor și în campania de promovare a  boxerilor, prin aceasta el a înmulțit capitalul și la făcut să funcționeze.

 „Opinia ta devine realitatea ta.“  Studiul universității  Harvard (SUA) prevede: „postura forță“ timp de două minute crește nivelul de testosteron cu 20%. Postura forță — este pumnii în șolduri, nu gesticulațiile mișto, dacă ceva.

 „Fii neînfricat.“ Studiul de la Cambridge a constatat similitudini între percepția pericolului de adolescenți și de antreprenorii de succes: ambii sunt dispuși să își asume riscuri. Pentru 50 Cent, acest lucru a însemnat schimbul de focuri de pe stradă, pentru tine — să arunci cuvinte atunci cînd nu îți este rîndul, să arunci provocări șefului și să nu îți fie frică să pui pariu pe tot.

 „Nu asculta oamenii care vor să te oprească.“ Ascultați critica, dar nu te  ghida doar pe ea. Potrivit statisticilor, aproximativ o treime din oameni permit ca critica să afecteze negativ asupra lucrului.

Transformați rahatul în zahăr.“ Atunci cînd 50 Cent a fost împușcat cu nouă gloanțe, eticheta a rupt contractul cu el. Dar rapper-ul nu sa pierdut și cînd abia se recuperase, el a început să distribuie mixtapurile sale. Unul dintre ele a ajuns în biroul lui Eminem și a dus la o înțelegere de un milion de dolari. „Asumarea responsabilității pentru eșecurile și începînd căutarea soluțiilor,  economisești timpul prețios“ —  spune David Purdy, șeful  Institutului de administrare și management (Marea Britanie).

Cîndva fiecare va primi un glonț personalizat“. 50 Cent are ceea ce Heluorson numește gîndirea pozitivă: el este motivat pentru a atinge scopurile , dar nu să evite  eșecurile. În loc să te îngrijorezi din cauza  inevitabilul, primește-l ca și cum așa și trebuie.

„Întotdeauna și peste tot fi disciplinat.“ Atunci cînd 50 Cent a reconstruit cariera sa, el a reconstruit din nou și corpul său, trecînd un drum de la un pacient din  terapia intensivă pînă la culturist. Rezultatele studiului, realizat la Universitatea din Macquarie (Australia), vorbește: oamenii care au început să meargă la sala de sport, foarte des îmbunățesc și alte aspecte ale vieții, inclusiv profesional, comparativ cu cei care nu se ocupă cu sportul.

 „Să știi cînd să fii rău. Pistolul makarov într-un recipient pentru masa de prînz — este prea de tot, dar certurile în oficii adesea sunt productive.Cel mai important  — să te concentrezi pe afaceri, dar nu pe emoții. În acest caz, este util uneori să elibereze gangsterul interior. Adică, să ridici vocea în discutarea propunerilor despre marketingul încrucișat.

Secretul succesului №2: Brandingul personal de la Snoop Dogg

cum sa devii milionar sfaturi de la rapperi bogati

Unic în felul său, Snoop Dogg a evoluat de la rapper la vedetă de cinema și de la vedetă de cinema la cîntăreț-reggae. El mai puțin investește în proiecte, dar cel mai bine generează bani în propria imagine. Ascultă, cum să faci bani într-adevăr.

 „Hotărăște-te cu brand-ul .” Snoop a avut trei imagini principale: gangster, proxenet și rastafari. De fiecare dată el se schimba complet — modificînd și textul, și aspectul și comportamentul. „Aceasta ajută consumatorul să înțeleagă exact ceea ce i se oferă“, — explică antrenorul de afaceri William Arruda. Brandul tău trebuie să umple nișa pe piață.

Fă-ți brandul public.“ Cînd Snoop s-a transformat într-un cîntăreț de reggae, a documentat călătoria sa în Jamaica într-un film de lung metraj. „Fii vizibil atunci cînd clientul are nevoie de informații,“ — sfătuiește Arruda.

Este o evoluție, nu o revoluție.“ De fiecare dată cînd Snoop își schimba imaginea, el nu se lăsa de trecut, dar îi dădea o nouă dezvoltare. Acest lucru este destul de important pentru re-branding. „Construiește un pod din acea parte a brand-ului pe care dorești să o lași, pentru transformarea actuală,“ —  recomandă Arruda. De exemplu, ești  lăudat de creativitatea de gîndire, dar un lider nu prea încrezător. Solicită-te  pentru a conduce sesiuni de iluminare — și vei fi un excelent organizator cu instincte de conducere.

Loading...

Secretul succesului №3: Cine este adevăratul Lup de pe Wall Street: Jay-Z sau Kanye West?

cum sa devii milionar sfaturi de la rapperi bogati

Jay-Z — a  fondat 40/40 Club. Aceasta este o rețea de baruri sportive care îi aduce  cîte 10  milioane de dolari pe an, și în curînd va prelua  Londra și Orientul Îndepărtat. Jay-Z poate avea și  99 de probleme, dar diversificarea investițiilor — nu este una dintre ele.

Kanye West — în 2007, a lansat propria companie KW Foods LLC, care a semnat  un contract cu Fatburger 10 localuri, dar a deschis doar 2. Ambele au încetat să mai existe doi ani mai tîrziu.

Jay-Z învinge  runda.

Jay-Z a fondat Rocawear. Această linie de îmbrăcăminte a existat din 1999. Opt ani mai târziu, Jay a vîndut-o pentru  204 milioane de dolari, dar încă este membru al consiliului directorilor și cîștigă cîte 5 milioane de dolari pe an.

Kanye a fondat DW Kanye West. Linie de îmbrăcăminte pentru femei a fost primită de trendsetteri cu un rîs sarcastic, mai ales i-au amuzat pe toți pantalonii pentru sport din piele.

Jay-Z învinge din nou.

Jay-Z a fondat Roc Nation. Imperiu de investiții Roc Nation se ocupă cu de toate: de la muzică pînă la management sportiv. Acest lucru îi permite raperului să facă cunoștință cu segmentele pieței neexplorate.

Kanye West — Donda. Acum doi ani, Kanye a anunțat că deschide o agenție crativă „medici, designeri si DJ-ii“, care îi va aduce trilioane. Donda ar fi trebuit să  dezvolte designul copertei a albumurilor vedetelor pop, ceremoniilor TV și să filmeze clipuri video. Dar cu ce se ocupă agenția acum — un mister complet.

Jay-Z Învinge!

În 2005, fostul pușcăriaș Shon Karter a spus: „Eu nu sunt un om de afaceri, eu sunt afacerea.“ Acest nume demult timp îi aparține nu doar unui rapper, dar unui influent om de afaceri, cu o avere de 475 milioane de dolari. „El a creat un imperiu din diferite sectoare de afaceri, — comentează Anita Elbers, profesor al administrării afacerilor la Harvard.  Deaceia el a primit mai multe oportunități. Iar succesul creează succes. „

Care va fi secretul succesului tău tu decizi singur

Cel mai important – să ai un obiectiv clar și să nu te dai bătut niciodată! Suntem siguri că, cu voință și cu o dorință mare să atingi succesul este posibil!

 

Cum  crezi care  este secretul succesului?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.