Cum să devii mai deștept

udafc e baa

Creierul nostru, la fel ca mușchii, are nevoie de antrenamente permanente. Dacă îl folosești în mod regulat, devii mai inteligent, dar în cazul în care creierul este folosit rar, abilitatea de a gândi și de a învăța doar se înrăutățește. Există cinci moduri simple, care te vor ajuta să răspunzi la întrebarea cum să devii mai deștept.

  1. Trebuie să renunți la vizionarea TV. Vizionând acest dispozitiv tu nu îți folosești creierul și nu lași abilitățile tale mentale să se dezvolte. Este cel mai bine să te odihnești nu în fața televizorului, ci în compania cărții tale preferate sau ascultând o muzică plăcută. Trebuie să ne străduim să comunicăm mai mult cu rudele și cu prietenii, în acest caz, există mai multe șanse de dezvoltare a abilităților mentale.
  2. Activitatea fizică este necesară pentru om și pentru activitatea creierului său inclusiv. Exercițiile fizice îți vor elibera capul și vor crea o energie de rezonanță. După activitatea fizică vei obține un impuls de energie și te vei putea concentra mai ușor pe orice informații necesare.
  3. Citește cărțile potrivite. Mulți citesc cărți populare pline de acțiune, care captează atenția cititorului, dar o astfel de literatură, de obicei, nu te învață nimic, fiindcă acțiunea nu este credibilă. Practic, aceste cărți nu stimulează deloc activitatea mentală. Dacă doriești să-ți îmbunătățești gândirea, să devii mai inteligent, să-ți îmbunătățești abilitățile tale în genere, cel mai bine va fi să citești literatură, care îți va da un stimul să te concentrezi. Citind literatura clasică, îți poți schimba viziunea asupra lumii, îi poți da libertatea gândirii tale și îți poți îmbunătăți nivelul de cunoaștere a limbii materne.
  4. Un somn sănătos este, de asemenea, foarte important pentru starea ta generală. Dacă vei merge la culcare la timp și te vei trezi devreme, atunci te vei simți vesel și energic. Iar dacă vei sta la calculator sau în fața televizorului până târziu și te vei scula la fel târziu, vei simți efectele negative pentru organism, vei fi obosit și lent pe tot parcursul zilei și vei avea o slabă putere de concentrare.
  5. Trebuie să înveți să-ți distragi măcar câteodată atenția de la muncă, pentru a te gândi și la chestii personale. Viața ta este destul de energică și trecătoare și, uneori, nu ai timp nici măcar să te oprești și să te gândești la ceva, în afară de jobul tău. Dacă vei petrece o anumită perioadă de timp în astfel de ”meditații”, îți vei putea organiza gândurile, îți vei putea aranja prioritățile importante și să elaborezi un plan pentru viitoarele acțiuni.
Loading...

This article has 2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.