Cum să convingi șeful să-ți mărească salariul

cum sa convingi seful sa ti mareasca salariul

Patru pași simpli care vă pot duce la majorarea salariului.

Pasul 1. Evaluați, dacă puteți pretinde la mărirea salariului

Dacă salariul se termină repede, aceasta nu înseamnă că el este mic. Uneori, trebuie doar să faceți ordine în finanțele personale și să raționalizați cheltuielile.

«Nu îmi ajung bani» — un argument slab pentru conducere.

Un alt lucru este dacă salariul tău este mai mic decît media pe piață.  Studiați situația: monitorizați posturile vacante, discutați cu colegii din alte companii, aflați cît de mult primește un specialist cu competența și experiența ta. Dacă cifrele din calculul tău sunt mult mai mici, puteți încrezut să pretinzi la mărirea salariului.

Pasul 2.Adunați argumente destule pentru a obține un salariu mai mare

Chiar dacă salariul tău este de cîteva ori mai mic decît pe piața medie, asta nu îți dă dreptul să deschizi ușa biroului directorului și să strigați în gură mare:  «Mărește-mi salariul, zgîrcitule!»

Munca ta ar trebui să fie valoroasă  pentru companie.

Puneți următoarele întrebări:

  1. Am făcut eu ceva pentru companie în ultimele șase luni: am semnat un contract important, am închis un proiect mare sau am mărit vînzările?
  2. Sunt suficient de productiv: cît de mult petrec în rețelele sociale cît de des ies la o cafea și l-a fumat, de cîte ori am întîrziat în ultima lună?
  3. Sunt mulțumiți de mine clienții și colegii de lucru?

Dacă toate cele trei (sau cel puțin două) răspunsuri sunt pozitive, sunteți vrednici de mărirea salariului. Scrieți progresele tale în companie pe o foaie, este mai bine cu date și cifre specifice: «Am mărit vînzările cu 5%», «Am mărit grupul companiei de pe Facebook pînă la 10 000 de persoane» și așa mai departe. Aceasta este o confirmare a valorii tale pentru afacere.

Loading...

Pasul 3. Alegeți un timp și un loc convenabil, mărirea salariului – este a ta.

Dacă pierzi momentul, poți să primești o mustrare severă și de la mama ta. Dar ea, spre deosebire de șeful tău, te iubește mai mult decît oricine altcineva din lume.

Luni dimineața și vineri seara nu sunt cele mai bune momente pentru o conversație serioasă  cu conducerea.

La începutul săptămînii, nimeni încă nu a intrat încă în regimul lucrului, iar la sfîrțitul săptămînii,toată lumea vrea să alerge acasă cît mai curînd posibil. De asemenea, nu începeți o conversație despre mărirea salariului  în timpul finalizării unui proiect complex, cînd tensiunea este ridicată, iar termenele limită sunt strînse. Riscul să primești un răspuns negativ este mare, pur și simplu pentru că persoana este enervată și foarte obosită.

Nu trebuie să prinzi șeful la ieșirea din birou, în parcare sau în sala de mese. În astfel de momente creierul lui este ocupat cu lucruri complet diferite, iar argumentele tale pot zbura pe lîngă urechi. Iar dacă ați întîlnit șeful lîngă cooler, spuneții că doriți să vorbiți cu el despre muncă și întrebați-l cînd puteți intra la el.

Pasul 4. Calmează-te și acționează, atunci vei primi cu siguranță un salariu mai mare

Deci, se apropie ora X. Simțiți cum bătăile inimii devin mai frecvente, cum palmele transpiră și vocea voastră tremură?

Frica să primești un răspuns negativ  e ceva normal.

Dar nu o lăsa să te paralizeze. Faceți gimnastică respiratorie sau meditați. Amintiți-vă: că aduceți beneficii companiei, prin urmare judecînd după situația de pe piața muncii, sunteți subevaluat.

Concluzii

Rămîi calm, nu ridica vocea și nu cere insistent. Șeful trebuie să înțeleagă că majorarea salariului — o investiție în viitor. Arătați că sunteți gata să vă dezvoltați,  spuneți cu ce altceva puteți fi util în atingerea obiectivelor pe termen lung ale companiei și că sunteți gata să vă îmbunătățiți în activitatea muncii tale.

Ești mulțumit de munca și salariul tău?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.